Primátor Polaček, začnite konečne makať v prospech košičanov a nie iba seba a svojej propagácie.

02.03.2019 Blogy Blogy

Nový primátor Košíc pýta od vlády desiatky miliónov eur, ale ani on sám asi nevie, ako ich využiť. Namiesto toho, aby už dávno začal reálne pracovať, dal dokopy zoznam športovísk a reálne zdokladoval, koľko peňazí do nich treba investovať, aby mohli byť využité na Medzinárodný olympijský festival mládeže EYOF 2021 a neskôr mohli slúžiť Košičanom, vytvára stránky a petície bez reálneho obsahu.

Pán primátor Polaček, uvedomte si, že na 25 metrový vonkajší bazén vám nikto nedá 20 miliónov eur, keď v Győri postavili 50 metrový krytý s olympijskými parametrami na polovicu.

Len na porovnanie – vy sám ste označovali za predražený futbalový štadión najvyššej kategórie pre viac ako 12 tisíc divákov, ktorý sme v Košiciach začali stavať. Má stáť 19,45 mil. € - menej ako 25 metrový nekrytý bazén, na ktorý chcete peniaze od vlády‼️

Rovnako štát nemôže dať 8 miliónov eur na kúpu nového pozemku na výstavbu Národného tenisového centra (NTC), pričom na NTC už pozemok máme, stál iba 400 000 eur, čiže jednu dvadsatinu toho, za čo chcete pozemok kúpiť vy! A mimochodom, ak urýchlene neprestanete na stavebnom úrade výstavbu NTC blokovať, do začiatku hier ho už nikto nestihne postaviť!

Pán primátor, prestaňte konečne politizovať, hrať marketingové hry a začnite makať v prospech Košičanov.  Len pripomínam, že v schválenom rozpočte mesta Košice na rok 2019 ste na rekonštrukciu športovísk v Košiciach pre EYOF nevyčlenili ani jeden cent

Košičania nie sú hlúpi a určite vám neuveria, že to s organizáciou EYOF myslíte vážne, keď každý jeden krok, ktorý robíte, len prehlbuje nedôveru k vám, že EYOF chcete a zvládnete zorganizovať.

Vláda vám ponúkla 12 miliónov na rekonštrukciu športovísk, ďalšie milióny spolufinancovanie výstavby NTC. Tiež sa za vládne peniaze rekonštruujú vysokoškolské internáty. A to nehovorím o státisícoch, ktoré športovci, ich rodiny a fanúšikovia minú v Košiciach počas hier. Vám sa toto máli? Spamätajte sa, lebo o toto všetko môžete veľmi rýchlo prísť. A nie vinou vlády, ale vašim diletantizmom a neschopnosťou!