Stanovisko strany SMER – SD ku komunálnym voľbám.

10.11.2018 Tlačové správy Tlačové správy

Bez ohľadu na výsledky komunálnych volieb, chce strana SMER – sociálna demokracia poďakovať všetkým občanom Slovenskej republiky, ktorí sa ich zúčastnili. SMER – SD ako vládna strana, na rozdiel od pravice, vytvorila vynikajúce podmienky na financovanie samosprávy. Z dane z príjmu fyzických osôb nejde štátu ani cent a SMER – SD sa teší, že slovenská samospráva nebola nikdy v takej kondícii ako teraz. To dáva slovenskej samospráve významné možnosti na ovplyvňovanie kvality života ľudí.

SMER – SD chce poďakovať samospráve za to, čo pre občanov Slovenskej republiky urobila a vníma, že dnešné voľby prebehli viac na báze osobnostnej, ako straníckej. Občania si vyberali najmä starostov a primátorov podľa toho, čo pre nich urobili. SMER – SD ďakuje všetkým kandidátom, ktorí kandidovali pod hlavičkou SMERu, alebo s podporou SMERu. A rovnako berie na vedomie, že pod tlakom spoločenskej atmosféry dávali kandidáti priestor nezávislej kandidatúre, hoci sa vo svojom živote prakticky hlásia ku konkrétnej politickej strane.

SMER – SD si želá naďalej vynikajúce vzťahy s obcami a mestami – najmä zastúpenými v ZMOSe a robí všetko pre to, aby sa slovenská samospráva ďalej úspešne rozvíjala.