Hovorí sa, že za bratislavskou výpadovkou v Zlatých Pieskoch je úplne iný svet. Dnes som to pocítil na vlastnej koži.

30.08.2019 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

ĎAKUJEM ZA PODPORU, BANSKÁ BYSTRICA!

Prešiel som sa ulicami Banskej Bystrice, kde prúdili masy ľudí z celého Slovenska, aby vzdali hold Slovenskému národnému povstaniu. Volali na mňa, podávali mi ruky, želali mi veľa šťastia, vyjadrovali podporu... Objímali sme sa, fotili sme sa - cítil som neuveriteľnú podporu.

Ďakujem za to, priatelia! Tomuto sa hovorí vzpruha. Je nás čoraz viac a slniečka sú z nás hrozne nervózni - čiže všetko ide podľa plánu

FAŠIZMUS PROTI SLOVANOM

Na oslavách SNP som stretol aj svojho ruského kolegu z Rady Európy, podpredsedu ruského parlamentu Petra Tolstoja, pravnuka slávneho spisovateľa, ktorého Vojna a mier bola mojim prvým ruským románom, ktorý som prečítal... Krásny pocit!

Som hrdý na to, že na oslavách SNP nechýbali tí, ktorí sa o víťazstvo nad fašizmom zaslúžili najviac - naši ruskí osloboditelia.

Rečník z Ruskej federácie to dnes v Banskej Bystrici povedal veľmi presne - fašizmus páchal genocídu na Slovanoch a Židoch. Áno, v tomto poradí.

Slovanov fašisti povraždil vyše 30 miliónov, Židov okolo 6 miliónov. Akosi sa na to zabúda, tak to ešte raz pripomeňme - fašizmus je v prvom rade protislovanská rasistická ideológia. A v rusofóbii má dnes zúrivého nasledovníka.

ÁNO, GUSTÁV HUSÁK SI ZASLÚŽI VEĽKÝ REŠPEKT!

Neviem, či ste si všimli tú hysterickú reakciu médií na príhovor Andreja Danka, ktorý vyzdvihol Gustáva Husáka. Ako len môžu byť novinári takí tupí?

Nikto predsa nemôže spochybniť, že Husák bol jedným z lídrov povstania.

Nikto nemôže spochybniť, že za svoje vlastenectvo neskôr hnil v stalinskej base.

A nikto nemôže spochybniť, že sa zaslúžil o federáciu, vďaka ktorej neskôr mohla vzniknúť aj Slovenská republika.

Môžete stokrát spochybňovať éru normalizácie, aj keď milióny ľudí vám povie, že sa žilo dobre - to teraz neriešme. Husák bol nespochybniteľný hrdina SNP. Tak, doparoma, čo tu pištia nejaké liberálne prázdnohlavce?!

NECH RADŠEJ MÉDIÁ RIEŠIA NEMÚ PREZIDENTKU

Kiež by radšej mainstreamové médiá riešili, že Čaputová nie je schopná ani spievať slová našej hymny. A že prezidentka!

Nech riešia, že na ňu dnes celá armáda musela niekoľko minút čakať, lebo sa niekde zamotala. A že prezidentka!

Nech riešia, že jej prejavy sú bezobsažné, patetické, prázdne a trápne.

Toto nech riešia slovenské médiá a nie to, že predseda parlamentu s úctou hladí na jednu z najvýraznejších osobností Slovenského národného povstania - komunistu Husáka.

BOL SOM HUSÁKOVI ZAPÁLIŤ SVIEČKU - ÁNO, DNES

Po návrate z Banskej Bystrice som dnes zamieril rovno na cintorín do Dúbravky a zapálil som doktorovi Husákovi sviečku.

Myslím, že by sme mali s Andrejom Dankom popremýšľať, ako tomuto velikánovi vytvoriť pamätník. Zaslúži si ho.

A možno by sa patrilo každý rok na SNP ísť a zapáliť mu sviečku. Taká malá tradícia. Pretože on bol hrdinom. A v dnešný deň to musí vidieť každý.

HUSÁK BOL INÁ LIGA AKO ČAPUTOVÁ

Prezident Husák bol osobnosť - na rozdiel od dnešnej prezidentky Slovenska. Nechcem podpichovať, no on na rozdiel od Čaputovej neklamal pri svojej právnickej praxi. Neprijímal peniaze z Ameriky. Ani sa nevenoval smetiskám.

On riskoval svoj život v SNP za našu slobodu. Sedel desať rokov v lochu za to, že miloval Slovensko. A vždy bojoval za sociálnu spravodlivosť a lepší život pre chudobných. Tomuto sa hovorí prezident. Nie tomu, čo dnes nebolo schopné ani len spievať slová našej hymny...

SNP 2.0

Dnešný deň ma nabil neuveriteľnou energiou. Ďakujem,priatelia! Všetkým, ktorých som stretol a podal si ruku, všetkým, ktorí mi píšete a zdieľate moje statusy, všetkým vám chcem odkázať opäť a zas - vašu podporu si úprimne vážim a z celého srdca ďakujem.

Je čas na nové národné povstanie. Proti novým fašistom, proti novým extrémistom - proti neoliberálom.


Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2386622924909606