Ide o životy a premiér nekoná! Bude Matovič trestne stíhaný?

09.04.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Matovič včera obvinil políciu, ktorá realizovala vládne opatrenia a tým vznikli obrovské zápchy, zo sabotáže uznesenia vlády. Neuveriteľné, veď robili, čo vláda prikázala.

Ale ak premiér hovorí o sabotáži, možno sa k nej len podvedome priznáva sám. V stredu o jedenástej sme sa z jeho statusu dozvedeli, že on a Richard Sulík vedia o nejakých zásadných informáciách, ktoré taja pred verejnosťou. O niekoľko hodín neskôr premiér na tlačovej besede oznámil, že v rómskych osadách máme 31 infikovaných koronavírusom a to sú vraj výsledky z predvčerajška, teda z pondelka. Premiér o nich teda musel vedieť najneskôr v utorok. Veď ako sám vraví, ide o životy!

Mal by ich teda rýchle chrániť? To on nie! Najprv jeden „statuštek“, potom „tlačovečka“, potom helikoptérou do Krompách a v noci ďalšia „tlačovečka“ a nakoniec „selfíčko“ z helikoptéry. A až po tom všetkom karanténne opatrenia! Krompašania, ste druhoradí, na prvom mieste je Matovič a jeho marketing!

Ale vážne. Od utorka premiér vie o nákaze v Krompašskej osade. Až od štvrtka je osada v karanténe! Koľko ľudí z osady bolo v utorok a stredu nakupovať v miestnych obchodoch na sviatky? S koľkými dovtedy zdravými Krompašanmi sa stretli a vystavili ich nákaze, pričom premiér a štátne orgány už o tom vedeli? Akú má pre premiéra cenu zdravie a životy Krompašanov, keď sa s karanténou muselo čakať na jeho „tlačovečku“. Toto nie je sabotáž?

Karanténa v osadách mala byť vyhlásená okamžite! To sú životy zachraňujúce opatrenia! No nebola, čakalo sa na Matoviča. Ale trestný zákon vraví, že „kto úmyselne spôsobí alebo zvýši nebezpečenstvo zavlečenia alebo rozšírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby, potrestá sa odňatím slobody na jeden až päť rokov.“ Všetci, čo mali konať a nekonali, a premiér sám na prvom mieste, ohrozovali zdravie a životy Krompašanov. A ja pevne verím, že prokuratúra sa tým bude dôsledne zaoberať bez ohľadu na to, že ide o premiéra.



Zdroj: https://www.facebook.com/riso.rasi/posts/3871279106230606