“Láska” Matoviča a Sulíka - tragikomédia na pokračovanie

16.04.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Začiatky “vrúcneho” vzťahu medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom siahajú ešte do dávneho obdobia Radičovej vlády. Matovič svojimi infantilnými kúskami iritoval vtedajšiu vládnu koalíciu do takej miery, že ho Sulík musel vyhodiť z poslaneckého klubu. O to bizardnejšie pri ich súčasnom konflikte pôsobí, keď Matovič vyčíta Sulíkovi jeho “správanie” počas Radičovej vlády. Len pripomínam, že za jej pád napokon okrem SaS hlasoval aj samotný Matovič.

Ani dlhé roky v opozícii neubrali nič z intenzity “vzájomnej lásky” týchto dvoch zjavov slovenskej politiky. Najprv ubezpečovali verejnosť, že v novej vláde budú “spoľahliví” a “pohodoví” partneri, aby sa vzápätí hneď do seba pustili.

Najprv to bol spor o kreslo ministra financií, ktorý ukončil Matovič výhražným statusom “Pohár trpezlivosti pretiekol”. Potom sa pohádali kvôli nezmyselným blokádam dopravy pred veľkonočnými sviatkami. No a aktuálne chceli svoje diametrálne odlišné názory na uvoľňovanie ekonomiky vyriešiť vlastnými ekonomickými komisiami. Matovič má štáb, Sulík už pripravil radu. Prepáčte mi za výraz, ale na toto sa hodí známe ľudové prirovnanie “jak u debilov”.

Ono by to bolo aj smiešne, keby to nebolo tak smutné. Matovič a Sulík sú dnes kľúčovými postavami výkonnej moci. Namiesto toho aby mali jasný ucelený plán boja proti koronavírusu, znervózňujú týmto nedôstojným divadlom už aj tak zneistenú verejnosť. Jednoducho tragikomédia na pokračovanie...



Zdroj: https://www.facebook.com/ErikTomasSR/posts/555323321778338