Máme za sebou prvý mesiac vlády I.Matoviča

23.04.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Prvotné nadšenie z volebných výsledkov vládnej štvorky rýchlo nahradil konflikt medzi lanovkárom a kopírkárom ohľadom výstavby nájomných bytov.

Matovič zase v prvých dňoch prekvapil Sulíka s Remišovou tlačovkami o blackoute. Tieto reči vyvrcholili zákazom vychádzanie mimo okres počas veľkonočných sviatkov, čo spôsobilo obrovský dopravný kolaps na celom Slovensku. Hneval sa na to Sulík aj Remišová, no Matovič nedvíhal telefón, asi bol zaneprázdnený hľadaním vinníka. Toho našiel v prezidentovi policajného zboru pánovi Lučanskom.

Keď emócie utíchli a kolóny sa rozpustili, nastúpil ďalší problém – dusenie ekonomiky. Matovič nechcel byť zodpovedný za smrť ľudí, Sulík zase za smrť ekonomiky. Keď sa súboj nerozhodol ani v treťom kole tlačoviek, vyrukoval Sulík s tajnou zbraňou. Vytvorí novú ekonomickú krízovú radu plnú „expertov“, ktorí mu majú dať za pravdu. Matovič mu zakontroval cez ministra Hegera svojou vlastnou ekonomickou krízovou radou a Sulíkovi neostalo nič iné, než mať historicky prvú tlačovku o NEVYTVORENÍ niečoho.

Porazený Sulík zatrpkol a rozhodol sa odignorovať slávnostné vyhlásenie vládneho programu. Ešte o krok ďalej išla pani Ciganíková, ktorá sa nechala počuť, že za programové vyhlásenie nebude ani hlasovať, lebo ju vraj Matovič oklamal. Ten to vyriešil diplomaticky a odkázal Sulíkovi nech si v strane spraví poriadok.

Medzičasom sa Matovičovi podarilo vytočiť aj prihraničných občanov povinnosťou testovať sa každý mesiac za 70 eur. Keď sa zdvihol odpor, tak to pre zmenu Matovič skúsil hodiť na hlavného hygienika pána Mikasa. Na jeho smolu existuje niečo ako zápisnica z Ústredného krízového štábu, kde je podľa médií, ktoré ju videli, jasne uvedené, že návrhy týkajúce sa „pendlerov“ predstavujú iniciatívu Igora Matoviča.

Našťastie má takých kolegiálnych partnerov ako sú Remišová alebo Šeliga, ktorí mu podržali chrbát a na sociálnu siet zavesili plnokrvne opozičné príspevky o tom, ako vláda s krízovým štábom prijíma kontraproduktívne a technicky nezvládnuté opatrenia.

No a strana SME RODINA? Tá je zatiaľ asi príliš zaneprázdnená biznisom, aby sa stíhala venovať politizovaniu.

Myslím si, že prvý mesiac jasne ukázal, čo nás čaká najbližšie 4 roky. Slovensku prvýkrát nevládne koalícia, ale 3 a pol strany samostatne. Poslanci nás v parlamente presviedčajú, že to pre nich nie je problém, no či to nebude problém ani pre Slovensko sa ešte len uvidí.



Zdroj: https://www.facebook.com/kalinakerik/posts/603455070243898