Prejav prezidentky Čaputovej v parlamente bol zmätený a pokrytecký

05.06.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Nemal som ho možnosť vidieť na živo, lebo behám po lekároch, ale práve som si ho vypočul zo záznamu a úprimne - nič falošnejšie som už dlho nepočul.

Veď posúďte sami, priatelia:

1. Sladúčko hovorila o ochrane najslabších, osobitne seniorov - no pritom to bola ona, kto napadol 13.dôchodky na ústavnom súde. Aká faloš!

2. Pokrytecky hovorila o tom, že nesmieme byť dielňou pre nadnárodné firmy, no zároveň obhajovala globalizáciu, ktorá vo svetovej ekonomike takéto podmienky pre malé závislé štáty diktuje.

3. Dramaticky hovorila o súdržnosti a zmierení, ale hneď v nasledujúcej vete vyzývala k boju proti tzv. infodémii, čo je len zámienka pre potláčanie slobody slova. Áno, jej súdržnosť znamená, že treba obmedzovať právo na iný názor - takú "súdržnosť" majú aj v Saudskej Arábii, gratulujem!

4. Pateticky hovorila o boji proti dezinformáciám, ale nepovedala, ako dezinformujú a klamú liberálne médiá, ktoré ju vytiahli k moci, ako obhajujú americké vojny a záujmy oligarchov.

5. Pokrytecky hovorila o boji proti nenávisti, ale nepovedala, že najväčšiu nenávisť šíria jej vlastní liberálni ultras, ktorí každého s iným názorom označujú za extrémistu, kriminalizujú iné ako liberálne presvedčenia a šíria fóbie voči Rusku a Číne.

6. Alibisticky hovorila o nedostatočnej pomoci ľuďom počas koronakrízy, ale nepomenovala jasného vinníka tohto stavu - šialenca, ktorý sedel za ňou a uchechtával som popod rúško. Blázna Matoviča. Na to odvahu nenašla.

7. Propagandisticky hovorila o boji proti klientelizmu, ale nepovedala, že sama v prezidentskom paláci dohodila teplé miestečka pre svojich kamošov z PS a frajerky svojich politických súdruhov.

8. Moralizovala, že vláda má prijímať len také zákony, ktoré by chcela, aby prijímali aj jej oponenti - ale ani slovkom sa nezastala opozície, ktorej upierajú práva a nerešpektujú dohody.

9. Pateticky odsudzovala nenávisť, ale nespomenula, že najväčšiu nenávisť na Slovensku šíri Matovič, ktorý zahraničných Slovákov nazýva psami a svojich kritikov múdrosr... Ani to nedopoviem - nebudem toho hulváta citovať.

10. Pokrytecky hovorila o tom, že sa jej nepáčia zrýchlené legislatívne konania, ale nemala problém podpísať protiústavný špicľovací zákon.

11. Falošne hovorila o sociálnej kríze a starostlivosti o ľudí, ale ani slovkom sa nezmienila o tom, ako vláda kašle na ľudí a namiesto toho ide rušiť bankový odvod a pomáhať tým najbohatším - nadnárodným bankám.

Čaputovej prejav bol ohňostrojom falošnosti. Neoliberalizmus je prameňom všetkého sociálneho zla, o ktorom prezidentka moralizuje - pritom ona je maskotom neoliberalizmu na Slovensku. Tak na čo sa sťažuje?

Jediné, čo na jej prejave oceňujem, je že naložila vláde za politizáciu prokuratúry - ten odkaz bol jasný. Už aj Čaputová má plné zuby toho, akú diktátorskú moc si uzurpuje Matovič a jeho mafia a ako nehanebne pretláčajú svojho Lipšica na čelo prokuratúry.

Na Slovensku prebieha najťažšia sociálna kríza za desaťročia a prezidentka iba falošne a pokrytecky moralizuje. To je sakramentsky málo.

Na záver už iba jedna poznámka.

Milá pani prezidentka,

považujem za nedôstojné a mimoriadne necitlivé, že ste vo svojom prejave v boji proti koronavíru vyzdvihli najskôr statočnosť vašich milovaných mimovládok a až potom ste spomenuli zdravotníkov.

Neviem o tom, že by tie vaše rozmaznané liberálne mimovládky čo i len pohli prstom, ale jedno viem isto - naši statoční zdravotníci si takéto niečo od Vás nezaslúžia. Smutné, veľmi smutné.

Ja viem, že Vás liberálne médiá budú hladkať. Ako vždy. Ale ak máte trochu cti, mali by ste sa zdravotníkom okamžite ospravedlniť.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2641230982782131