PREMIÉR MATOVIČ, OKAMŽITE ZASTAVTE PREPÚŠŤANIE!

29.03.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Prežívame víkend, ktorý môže byť pre množstvo zamestnancov, ale aj malých podnikateľov kritický. Zamestnávatelia, najmä tí, ktorí svoje prevádzky museli kvôli protiepidemiologickým opatreniam zatvoriť, alebo tí, ktorí kvôli tomu prišli o objednávky majú posledné dni, možno hodiny na rozhodnutie, koľkým pracovníkom dajú v pondelok výpoveď, aby ich podniky túto krízu prežili a neskrachovali.

A čo na to premiér a vláda? NIČ! Návrh opatrení ešte len pripravujú. Premiér včera tvrdil, že nevie, koľko na to bude mať peňazí a preto sa nevie rozhodnúť. Že treba čakať na Európsku úniu. Ale vlastne sa nič nedeje, lebo ak aj podnikatelia a podniky výpovede dajú, tak ich potom môžu stiahnuť späť!
Takýto signál dáva náš premiér podnikom, zamestnancom, ekonomike...

Premiér Matovič, okamžite zastavte prepúšťanie! Máte na to všetky kompetencie a právomoci, nemáte na koho ani na čo čakať. Teraz je ten čas dať jasný a konkrétny signál zamestnávateľom a zamestnancom ako bude štát stabilizovať ekonomiku, aké opatrenia prijme, čo bude zachraňovať, komu bude pomáhať a čo necháte napospas osudu.

Áno, ťahúne ekonomiky a zamestnanosti krízu prežijú a vláda im iste vyjde v ústrety. Ale čo tisícky, či desaťtisíce malých podnikateľov a živnostníkov, čo státisíce zamestnancov v službách, ktorí svoju prácu nemôžu vykonávať. Vy, premiér, sa neviete rozhodnúť. Ako sa majú rozhodovať oni? Čím sa majú riadiť, aké posolstvá k nim smerujete? Neistotu, strach?

Vyzývame vládu, aby opatrenia na stabilizáciu zamestnanosti predstavila ešte cez víkend! Ak nemáte dosť kompetencie a odborníkov, radi vám s prípravou opatrení pomôžeme. Konať však treba rýchlo, lebo v stredu môžeme mať aj napriek zákazu zhromažďovania pred úradmi práce dramaticky dlhé rady nových nezamestnaných.



Zdroj: https://www.facebook.com/riso.rasi/posts/3830259530332564