Robert Fico je fenomén. Vždy som to tvrdil a nevidím dôvod na tom niečo meniť.

26.05.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Zhrniem to do 10 bodov - také malé ľavicové desatoro

1. Myslím, že Robert Fico hovoril z duše mnohým smerákom, ktorí sa v posledných dňoch nechali prekričať liberálnou mediálnou kampaňou. Dnes nie je čas riešiť si vlastné politické ambície, dnes je čas chrániť pracujúcich ľudí. Chrániť Slovensko.

2. Rovnako ako Robert Fico som presvedčený, že Smer nepotrebuje slniečkarov, ale bojovníkov. Nesmieme sa vydať cestou západných sociálno-liberálnych strán, ktoré sa kompletne odpútali od chudobnejších pracujúcich ľudí a začali nadbiehať slniečkarom z mestských kaviarní. Toto sociálnu demokraciu zabíja.

3. Nestačí sa usmievať. Nestačí mať pekné, politicky korektné reči. Nestačí byť manažér a technokrat. Ľavica bez bojovníkov nie je ľavica. Slavoj Žižek kedysi o niektorých západných sociálnodemokratických stranách napísal, že sa líšia od pravice asi tak ako kokakola od pepsikoly. Vystihol to úplne presne.

4. My musíme robiť všetko preto, aby slovenská ľavica neskončila ako kokakola. Aby stála na strane ľudí a nie elít. Na strane robotníkov a nie korporácií. Na strane Slovenska a nie imperiálnych veľmocí. Netrasme sa pred bankami, biznismenmi, Bruselom či Washingtonom. Buďme sebavedomí, suverénni a tvrdo ľavicoví.

5. Musíme nekompromisne chrániť sociálny štát a demokraciu na Slovensku pred šialencami, čo idú nehanebne znižovať minimálnu mzdu, kradnúť ľuďom trinásty dôchodok, kriminalizovať protesty, zavádzať policajný štát a prenasledovať opozíciu. Matovič je gauner a likviduje slovenskú ekonomiku aj právny štát. Patrí do basy alebo na psychiatriu, nie na úrad vlády.

6. My sa na vládnych politikov, ktorí ničia životy Slovákom, nemáme usmievať, my ich nemáme ovievať, nemáme sa s nimi mojkať - my s nimi musíme bojovať a chrániť ľudí. To, že nás nenávidia vládni politici či liberálne médiá, to nie je ujma, ale naopak zásluha.

7. Čím viac vás nenávidia, tým lepšie vysvedčenie vám dávajú - že robíte maximum pre ľudí a pre Slovensko. To, že pravičiari prskajú, je dobre - tak to má byť. Toto musí pochopiť každý ľavičiar a nie nadbiehať psychopatom, mafiánom a mediálnym žoldnierom. Takto sa ľavicová politika nerobí.

8. Robert Fico má moju plnú podporu a nevidím žiaden dôvod, aby sa menil predseda strany. Fico je ľavičiar, je vlastenec, je štátnik. A pri všetkej úcte k mojim kamarátom v strane - nemajú naňho.

9. Smer musíme omladiť, zmobilizovať členskú základňu, posunúť sa doľava a udržať jednotu. Ešte raz - jednotu. Aj preto sa príliš k vnútrostraníckej situácii nevyjadrujem. Tí, ktorí dnes rozbíjajú Smer, nepomáhajú sebe a už vôbec nie ľavici - oslabujú nás a teda primárne pomáhajú mafiánom z pravice.

10. A ruku na srdce - možno by sa poniektorí, ktorí sa vďaka Robertovi Ficovi dostali na najvyššie štátne funkcie, mohli začať zamýšľať nad takým írečitým slovenským slovkom, že - pokora.

Bojovať! Za pracujúcich ľudí! Za Slovensko!

Tak čo, milí priatelia, ideme do toho? 

V ako Vencerémos - pozdravujem vás z parlamentu, krásny deň!



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2632567723648457