Som veľmi zvedavý na objektívne vyšetrenie prípadu Kajetána Kičuru

23.03.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Vôbec netuším, kto to je a ak niečo protiprávne spáchal, nech je vyvodená zodpovednosť.

Ale po jeho dnešnej tlačovke to vyzerá tak, že:

1. Do basy nepôjde on, ale Igor Matovič. Za rozvracanie štátu. Som presvedčený, že NAKA by blbečka mala okamžite predviesť a vypočuť.

2. To, čo včera Matovič natáral, boli neuveriteľne vážne obvinenia, hraničiace so sabotážou štátu. Bolo by dobré, keby ich predniesol vyšetrovateľovi. Ideálne vo vypolstrovanej cele, aby si pri tom neublížil.

3. Štátne hmotné rezervy kúpili testy od čínskej firmy, ktorá je podľa Kičuru odporúčaná Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO), pretože tieto testy sa použili aj vo Wu-chane, kde krízu pomohli vyriešiť. Ak sa to potvrdí, príde mi to ako vcelku dobrá referencia.

4. Tieto testy zjavne nie sú šunt, ako tvrdil Matovič. Ale samozrejme - on sa v lekárskych testov vyzná viac ako WHO, veď údajne strávil pod drobnohľadom lekárov na psychiatrii najlepšie roky života.

5. Ak Matovič tvrdí, že tento výrobok je šunt, zrejme bude čeliť žalobe od spomínanej čínskej firmy a ja pevne verím, že ho ošklbú do posledného eura - pretože verejne a bez akýchkoľvek dôkazov vážne poškodil túto značku.

6. Štátne hmotné rezervy nakupovali za cenu, ktorú je možné porovnávať jedine s výrobkami rovnakej kvality a v rovnakom čase, pretože ceny sú dnes na trhu premrštené.

7. Ak Matovič porovnával ceny demagogicky, išlo o vedomé klamstvo - verím, že to polícii vysvetlí, pretože v stave verejného ohrozenia to nie je politická zlomyseľnosť, ale ide o šírenie poplašnej správy. Budeš mať čo vysvetľovať, hochu.

8. Neviem, ako sa dostal Kičura s manželkou k 200-tisícom eur, za ktoré kúpil synovi dva byty a nech to polícia prešetrí. Ale viem, že Matovič má takýchto státisícových bytov, domov a pozemkov omnoho viac a podobne, ako Kičura previedol svoje peniaze na synove byty, on previedol svoje milióny na manželku. Čiže - ak niekoho ideme strčiť do basy, prvý pôjde Matovič.

9. Hon na Kičuru má jasné politické pozadie a pôsobí koordinovane. Terčom je Pellegriniho vláda, útoky na Kičuru sú len nástrojom.

10. Matovič sa zľakol Pellegriniho popularity, rovnako ako celé liberálne mediálne a mimovládne impérium. Výsledkom je tento mediálny lynč.

11. Kto kauzu spustil? Zhodou okolností všetko subjekty, ktoré nejako financujú milionári z Esetu. Mimovládku Zastavme korupciu zakladal jeden z milionárov Esetu. Kauzu živí Denník N, ktorý spoluvlastnia milionári z Esetu.

12. Matovič, ktorý celú túto kauzu spustil, má od dneška za chrbtom Roberta Mistríka, ktorému milionár Esetu čiastočne platil prezidentskú kampaň a on potom tajuplne odstúpil v prospech Čaputovej, ďalšej kandidátky, ku ktorej mali blízko milionári z Esetu. Je tam na môj vkus príliš veľa liberálnych oligarchov, nezdá sa vám?

13. V epicentre kauzy je vraj lacnejšia ponuka pre Štátne hmotné rezervy od nejakej nórskej firmy na respirátory. Lenže v skutočnosti daná nórska firma pôsobí ako nejaký schránkový fejk, ktorý nemá prakticky žiaden obrat, existuje len dva roky, venuje sa poľnohospodárstvu a nemá ani len webovú stránku.

14. Spomínaná nórska firma mala x možností, ako tieto super lacné respirátory ponúknuť súkromným firmám na Slovensku či iným štátom - no nič také sa nestalo. Čím to je?

15. Súhlasím s Jurajom Draxlerom, ktorý perfektne zosmiešňuje trafenú Petkovú z liberálnej mimovládky Zastavme korupciu - vyzerá to tak, že tajomná nórska firma má zhruba takú dôveryhodnosť, ako nigerijskí princovia, ktorí vypisujú fejkové maily, aby ste im požičali peniaze a potom dostanete milióny z vymysleného dedičstva - poznáte.

V skutočnosti celý tento mediálny lynč pôsobí absolútne nedôveryhodne. Ale opakujem, celý Kičura je mi ukradnutý - ak niečo spáchal, nech za to pyká.

Zatiaľ to ale vyzerá tak, že ak tu dnes niekto pácha protištátnu činnosť, tak je to Matovičova vláda.

Veľká otázka najbližších dní bude:

Kedy Matovič objedná tieto super lacné respirátory z Nórska?

Za aké ceny zoženie Matovič rúška a testy?

Akou formou bude súťažiť on?

A či vôbec niečo zoženie?

Pretože po tom, čo nabrízgal na Pellegriniho bude každý jeho nákup predmetom takého detailného skúmania, že chlap bude o dva dni v tej istej pozícii ako Kičura.

A NAKA bude riešiť každé jedno euro, ktoré dal za rúška viac než sa podarilo vláde v Kanade či Lichtenštajnsku.

Karma, hochu, karma



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2577398335832063