To sú tie chvíle, keď si človek uvedomí, ako hrozne popletení sú tí naši liberálni novinári...

10.10.2019 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

To sú tie chvíle, keď si človek uvedomí, ako hrozne popletení sú tí naši liberálni novinári...

AKTUALITY.SK SA UŽ DOČISTA ZBLÁZNILI

Najnovšie si zavolali na pomoc politológov, aby im pomohli rozlusknúť vážny filozofický rébus - či je fašizmus totožný s liberalizom. Lebo že vraj to hovorí Blaha. Oh my gosh!

To je typický "slamený panák" - veď ja nič také netvrdím.

Detičky, skúsim vám to vysvetliť - veľmi milo, ako k svojim študentom. Lebo vám už asi fakt preskakuje.

NEMUSÍŠ UCTIEVAŤ HITLERA, ABY SI BOL AKO FAŠISTI

Len pre poriadok, ak hovoríme o liberálnych fašistoch, nerobíme tak preto, že liberalizmus a fašizmus považujeme za totožné ideológie.

A áno, každý vie, že historický fašizmus, či už v miernejšej Mussoliniho podobe alebo extrémnejšej Hitlerovej nacistickej podobe, bol absurdným vyústením mnohých konzervatívnych hodnôt. Preto sa tomu hovorí extrémna pravica.

Ale prepanakráľa, pointa je, že súčasní liberáli sa v mnohých ohľadoch správajú ako fašisti a preto im hovoríme liberálni fašisti. Nie preto, že uctievajú Hitlera. Haló, to ako vám napadlo.

LIBERÁLI KRIMINALIZUJÚ INÉ NÁZORY

To ak ste chceli vedieť, mohli ste sa spýtať Deža z ktorejkoľvek slovenskej krčmy, aj ten by vám to vysvetlil. Že to je analógia, nie totožnosť. Jeminenky.

Nuž a v čom sa mnohí slovenskí liberáli správajú ako fašisti? Spomeniem len 8 najhlavnejších analógií.

1. Nedokážu tolerovať iné názory a kriminalizujú ľudí, čo neveria v ich liberálnu ideológiu. Fašisti takisto nedokázali tolerovať nič než fašizmus.

Liberáli by nás najradšej zatvárali, zakázali, nálepkovali ako menejcenných a nebezpečných, skrátka, najradšej by nás zničili.

Sme pre nich extrém, rovnako ako boli pre fašistov extrém iné politické prúdy. Sú si ako vajce vajcu.

VŠETKO NELIBERÁLNE JE PRE NICH EXTRÉM

2. V tých najúprimnejších prejavoch liberáli priamo hovoria, že by neliberálov rovno strieľali, ako to pamätne vyjadril istý stredoškolský slniečkarsky študent. Nepripomína vám to istého Adiho?

2. Šíria nenávisť a výsmech voči všetkému, čo nepovažujú za liberálne, vrátane hodnôt národa, kolektívnych identít, solidarity či socializmu. Rovnako ako fašisti nenávideli hodnoty, ktoré ich ideológia nevedela prijať.

Oni si nevedia predstaviť, že ľudia môžu mať aj iné názory ako majú oni - pre nich je všetko alternatívne nebezpečné a na odstreľ.

KORPORÁCIE, KAPITALIZMUS A SOCIÁLNY DARWINIZMUS

3. Liberáli sú v ekonomike presvedčení, že slabší si nezaslúžia pomôcť a vlastne by ich mal eliminovať voľný trh. Najprudšie to kedysi vyjadril liberálny filozof Herbert Spencer, ale podobne rozmýšľal aj guru neoliberalizmu Hayek.

Fašisti takisto chceli eliminovať slabších. Akurát to postavili na rasových motivoch, nie na trhu. Inak je to ten istý humus.

ZBROJENIE A VOJNY - TENTORAZ TIE AMERICKÉ

4. Liberáli tlieskajú zbrojeniu a americkým vojnám. Zjavne ich fascinuje násilie a ničenie iných národov, tak ako kedysi Hitlera. Chcú, aby ich veľká Amerika kontrolovala svet a zašliapla neposlušné štáty, tak ako po tom túžili nacisti v Nemecku.

Slovenský liberalizmus je ideológiou vojny, dobýjania a zbrojenia, podobne ako bol fašizmus.

NENÁVISŤ VOČI RUSOM A ZOTROČENIE SLOVANOV

5. Najviac mi liberáli pripomínajú fašistov tým, ako nenávidia Rusov a ďalších Slovanov. V druhej svetovej vojne povraždili fašisti cez 30 miliónov Slovanov a sovietske Rusko bolo ich hlavným ideologickým nepriateľom.

Tento ich rasizmus prevzali mnohé liberálne slniečka dneška a šíria tú najtupšiu rusofóbiu.

SPOMEŇTE SI NA PINOCHETA

6. Podobne ako fašisti, aj liberáli obhajujú korporátnu kapitalistickú ekonomiku, v ktorej by zlikvidovali ľavicové strany, odbory a robotníckych rebelov a ľudia by otočili na kapitalistické molochy.

7. Najznámejším prípadom krásneho súznenia liberálnej ekonomiky a fašistickej politiky bol Pinochet v Čile, ktorý podľa rád amerických neoliberálov sprivatizoval dôchodky aj zdravotníctvo, povraždil ľavicových odporcov, odstránil odbory a zaviedol fašistický režim. Už chápete? Liberálny fašista. Ako mnohí z vás.

KEĎ SA HRÁŠ NA SLNIEČKO, NO OBHAJUJEŠ GLOBÁLNE RASISTICKÉ OTROCTVO

8. V globálnej ekonomike liberáli obhajujú systém štrukturálneho rasizmu, v ktorom rozvojové štáty otročia na veľmoci a žijú v otrockých podmienkach, len aby západné korporácie mohli bohatnúť. Adolf by to nevymyslel lepšie.

Dalo by sa pokračovať. Podstata je, že slovenskí liberáli sú plní nenávisti. Voči ľuďom s iným názorom. Voči starším ľuďom. Voči voličom Smeru. Voči politickým oponentom. Voči socialistov a konzervatívcom. Voči vlastencom.

V tomto sú si s fašistami hrozne podobní. Nie v tom, že by zdieľali tú istú ideológiu. Ale v tom, že zdieľajú tú istú nenávisť a opovrhnutie slabšími a pracujúcimi ľuďmi.

NO PASARAN, LIBERÁLNI FAŠISTI!

A preto im musíme odkázať to, čo v minulosti. Že neprejdú. Liberálni fašisti neprejdú. No pasaran!

Už tomu konečne rozumiete, liberálne trdielka z Aktualít? Nabudúce pokojne zavolajte. Vysvetlí vám to ktorýkoľvek môj študent.

Pekný deň zo Starej Ľubovne ?


Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2420173461554552