Sulík bude v nedeľu bez teplých rožkov? Ach, úplný zločin komunizmu!

04.06.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Pamätáte, priatelia, je sobota naobed, zhruba o tomto čase sa za socializmu zatvorili obchody a predavačky mohli ísť domov za rodinami. A predstavte si - sme stále tu. Živí a zdraví.

SULÍK BUDE V NEDEĽU BEZ TEPLÝCH ROŽKOV? ACH, ÚPLNÝ ZLOČIN KOMUNIZMU!

Prežili sme ten socialistický "teror" a žijeme aj napriek tomu, že sme si v nedeľu počas socializmu nemohli kúpiť teplý rožok.

Ja viem, pre Sulíka a podobných neoliberálov to bol jeden z najťažších "zločinov komunizmu", ale ja si dodnes myslím, že v nedeľu by obchody mali byť zatvorené.

BOL TO NÁŠ ZÁKON, KTORÝ ZAVREL OBCHODY CEZ SVIATKY

Aj preto som pred troma rokmi predkladal spolu s Janom Podmanickým a Marošom Kérym zákon, aby boli obchody zatvorené počas sviatkov.

A dodnes si pamätám, ako ma v Potravinách oslovila predavačka na kase, že mi veľmi drží palce, že tými nedeľami veľmi trpia. Pre toto som v politike - aby som chránil slabších.

SOCIÁLNY KOMPAS - POMÁHAJME PREDAVAČKÁM, NIE REŤAZCOM

Som ľavičiar a vždy budem. A môj politický kompas funguje presne - predavačky chcú byť v nedeľu doma s rodinami, tak ich treba chrániť. Oni sú tie slabšie, na ich strane má stáť ľavica.

A že zbohatlík a milionár Sulík plače, že bude bez rožkov? On je ten silnejší, on bude musieť papať jeden deň suchare alebo si kúpiť mrazničku. Vybavené.

Sloboda predavačky ma zaujíma viac ako sloboda kapitalistu - o tom je socialistický postoj.

ZA ZÁKAZ PREDAJA V NEDEĽU JEDNOZNAČNE ZAHLASUJEM

Na najbližšej schôdzi jednoznačne podporím zákaz predaja v obchodoch počas nedieľ, ktorý predkladá opäť Jano Podmanický a Maroš Kéry. Chcú to odbory a to je pre mňa ako ľavičiara kľúčové.

Ja osobne v tom nevidím nič konzervatívne, aj keď chápem, že mnohí konzervatívci chcú voľné nedele kvôli kostolom - ja ich chcem voľné kvôli ľuďom. Bolo to tak za socializmu a bolo to tak spravodlivé, ako mnoho iných vecí.

TO NIE JE KONZERVATIVIZMUS, ALE SOCIALIZMUS

Vadí mi táto konzumná doba, kde ludia ešte aj nedeľnú prechádzku v prírode absolvujú v Auparku. Vadí mi kapitalistická nátura. Vadí mi všetko to odcudzenie a konzum.

Ale zákaz predaja počas nedieľ je v prvom rade o predavačkách. O tom, aby sme chránili zamestnancov. Tých najzraniteľnejších.

HESLO DŇA: ZOBER SULÍKOVI TEPLÝ ROŽOK 😊

V Rakúsku to majú a prežili to. My sme to mali počas socializmu a bolo nám lepšie. Pevne verím, že to prejde. Pred troma rokmi sme Sulíka porazili, verím, že to dáme aj tentoraz.

Krásny víkend, priatelia! Užívajte si nedeľu so svojimi rodinkami, užívajte si ju bez nakupovania, venceremos 😊


 



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2635886503316579