A zase na polícii

09.06.2022 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Výsluch. Za moje politické názory. Ako inak. Policajtov už poznám po mene, veľmi milí páni. Škoda len, že majú takých rozbesnených šéfov. 

1. Fajn, zastrašovať poslanca opozície, ktorý chodí na výsluchy kvôli svojej politike niekoľkokrát do mesiaca - zvykli sme si. Takto to asi v tom slávnom liberalizme má fungovať. 

2. To, že vás chcú vyhodiť zo SAV-ky, lebo máte iné názory, to je asi takisto definičný znak normalizačného liberalizmu, veď za toto sa štrngalo. Sloboda a demokracia a výsluchy a zastrašovanie. 

3. A že prenasledujú lídra opozície Roberta Fica, odpočúvajú mu chatu, hľadajú naňho špinu a robia z neho organizovaného zločinca za to, že povedal pravdu o podvodoch Matoviča a Kisku...

4. Hej, hej, to všetko dnes robia Matovič s Lipšicom, Naďom a Čaputovou, ktorí si ani nekýchnu bez toho, aby sa neoháňali slobodou a demokraciou - perfektné. Je to taká milá irónia dejín. 

5. My znesieme. Ale preboha, aby takto zastrašovali nielen opozičných politikov, ale aj bežných občanov, intelektuálov či vedcov? 

6. Na Naďovom ministerstve obrany robí istý Victor Breiner, je to šéf odboru pre hybridné hrozby. Zároveň je Naďov poradca, arci-rusofób a chlapec prepojený na bývalú Naďovu mimovládku.

7. Chlapec dostáva z peňazí daňových poplatníkov zhruba trojku, možno aj päťku mesačne. Záleží, koľko mu Naď prisúdi osobné príplatky. 

8. Ako štátny úradník nemá slúžiť Naďovi ani robiť politiku - má slúžiť štátu a jeho občanom. A teraz si schválne pozrite, čo tento zakomplexovaný rusofóbik robí za peniaze daňových poplatníkov. 

9. Budúci týždeň má mať v Košiciach besedu ľavicový intelektuál, doc. Eduard Chmelár. Zrejme o svojej knihe - proste normálny prejav občianskej spoločnosti, diskutuje sa, odborne, slušne.  

10. A prosím pekne, takto proti Chmelárovi hecuje Naďov človek a ministerský úradník svojich priateľov na sieti - citujem: "Postarajte sa prosím, aby jeho návšteva bola tak jedinečná a vzácna, že sa najbližších 10 rokov v Košiciach neukáže."

11. Breiner z Ministerstva obrany vyzýva svojich ľudí, aby došli narúšať besedu verejného intelektuála, s ktorým nesúhlasí - iba preto, že má Chmelár iný názor. 

12. A chce ho zastrašiť a vypudiť z Košíc. Lebo jeho šéfko Naď ho nemá rád. Toto sú, dámy a páni, móresy gestapákov a nie demokratov. Prepáčte, to kde sme? V nacistickom Nemecku v roku 1933? A zavolá si Breiner aj jednotky SA? 

13.  Ak represívne zložky - políciu a armádu - zneužívajú zakomplexovanci ako Naď, Mikulec či Hamran na to, aby prenasledovali opozíciu, je to choré a zvrátené. 

14. Ale ak sú tieto zložky zneužívané ešte aj na to, aby prenasledovali a zastrašovali bežných občanov, posúvame sa od policajného štátu k učebnicovej totalite. 

15. Nás nezastrašia. S úsmevom odchádzam z polície - zase som dakde povedal svoj názor na Čaputovú a to sa v slobode a demokracii nesmie. A tak som bol vysvetľovať. Fajn, boja sa ma, beriem s humorom. 

Ale prosím, gestapáčikovia pri moci, dajte preč svoje paprče od bežných ľudí a od kritických intelektuálov. Pretože vaša nenávisť už presahuje všetky medze. 

P.S.: Priatelia, prosím zdieľajte - Američania naďalej blokujú môj dosah.




Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/565944318236187