Žijeme v krajine, kde prezidentka vyznamená fašistov, lebo nevie nič o Slovenskom národnom povstaní

19.05.2022 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Z toho je až do plaču.

1. Používa banderovské pozdravy, lebo netuší nič o dejinách Ukrajiny. Kope do Rusov, lebo nevie nič o dejinách Ruska. 

2. Takúto nevzdelanú a nesvojprávnu osobu ešte Slovensko na poste prezidenta nemalo. Viac ako čokoľvek iné pripomína tú blondínku z vtipov. 

3. Lenže to, čo pácha, nie je vtip. Vyznamenať nacistických kolaborantov? Hnať nás do vojny? Zľahčovať fašizmus na Ukrajine? To sú veľmi vážne veci. A dôvod je jeden - Čaputovej intelektuálna plytčina. 

4. Neviem si predstaviť, že by som sa systematicky vyjadroval k veciam, ktoré som si nenaštudoval. Keď vypukla vojna na Ukrajine, prečítal som si opakovane dejiny Ruska aj dejiny Ukrajiny. 

5. Čítam všetky zahraničné analýzy, od D'Anieriho cez Chomskeho až po Habermasa. Vždy, keď mám chvíľku času, študujem. 

6. Keby sa prezidentka aspoň na dve sekundy vykašľala na garderóby a otvorila knihu (a nezavrela ju hneď, ako jej Ďuri spraví fotku), pochopila by možno, ako veľmi ubližuje Slovensku, keď ho ženie do vojny proti Rusku.

8. Pochopila by, že vojne sa dalo vyhnúť, keby bola Ukrajina neutrálna a dohodla sa s Ruskom, aby na jej území neboli zbrane NATO. Presne o tomto hovorí Chomsky. 

9. Pochopila by, čo za zverstvá páchali banderovci. Aj to, že Majdan v 2014 bol obyčajným americkým  pučom. 

10. Pochopila by, že hlúpe liberálne "sebautvrdzovanie" o hrdinskej Ukrajine a zlom Rusku je ťažký omyl, ktorý vedie likvidácii dialógu a mierových riešení.

11. Presne o tom píše Habermas. Nesmieme sa nechať unášať morálnym vydieraním Zelenského, to je cesta do pekla.

12. A nie, pani Čaputová, Habermas nie je prášok na pranie, ale významný nemecký filozof... Iný slávny nemecký politológ Wolfgang Merkel podpísal mierovú výzvu, v ktorej nemeckí myslitelia tvrdia presne to, čo my na Slovensku. 

13. Prestaňme zbrojiť Ukrajinu a podporovať vojnu, lebo tým ubližujeme v prvom rade Ukrajine a ohrozujeme svetový mier. Nie je čas na šialenstvá, Rusko je jadrová veľmoc!

14. Ale nie, toto všetko naša madam netuší. Nečíta knihy, nevzdeláva sa, celý jej mentálny horizont tvoria infantílné stĺpčeky z Denníka N a militaristické prejavy, čo jej píšu americkí propagandisti.

15. Je prázdna ako sud od piva v lete na hrádzi. A preto jej nerobí problém podporovať vojny a fašistov. Hlúpi ľudia sa ľahko ovládajú  - to Američania veľmi rýchlo pochopili.

Prosím, pani prezidentka, čítajte. Vzdelávajte sa. Nebojte sa kníh, nepokúšu vás. Zoberte si k srdcu Lenina, myslel to dobre - UČIŤ SA, UČIŤ SA, UČIŤ SA! 




Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/552095582954394