Celý deň bojujeme v parlamente!

14.10.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Celý deň bojujeme v parlamente :

1. Vláda priznala, že kolosálne zlyhala. Všetky jej pandemické opatrenia, ktoré od marca prijala, boli nelegálne. Takýto megaškandál ešte Slovensko nemalo.

2. Nemali oporu v zákone, keď vám dávali pokuty za rúška a dodnes ju nemajú. Nemali právo nútiť ľudí ísť do karantény. Nezákonne zatvárali reštaurácie. Štát sa správal ako bandita. Konečne to priznali. 

3. Ľudia, ktorých svojím diletantizmom poškodili, by pokojne mohli žalovať štát. Ale vláda prichádza so zákonom, že žaloby o náhradu škody sú vylúčené. To je taký útok na občianske práva, aký tu nebol celé generácie. 

4. V tomto zákone dokonca protiústavne a retroaktívne celé doterajšie bezprávie spätne konvalidujú týmto novým zákonom, čo je taký právny nonsens, že to je de facto koniec právneho štátu na Slovensku.

5. Namiesto toho, aby sa kajali, ešte nás tu ohriakujú poslankyne OĽaNO, že čo tu riešime nejakú zákonnosť, veď je tu covid. Oni si reálne myslia, že v mene covidu tu zavedú úplné bezprávie a my im budeme tlieskať, že zavádzajú fašizmus.

6. Z Úradu verejného zdravotníctva robia totalitný tribunál, ktorý bude môcť rozhodovať o všetkom - bez akéhokoľvek demokratického mandátu.

7. Je to ako kedysi za Veľkej francúzskej revolúcie, počas jakobínskeho teroru, keď vznikol Výbor pre verejné blaho na čele s Robespierrom. Už len čakáme, kedy si schvália možnosť posielať tých, čo neposlúchajú, pod gilotínu.

8. V parlamente argumentujeme vecne, bez nenávisti, čisto odborne. No jediné, čo od koalície počúvame, sú nadávky a hejt voči Smeru. Oni sa boja kritickej diskusie a potom robia chybu za chybou. 

9. Najnovšie kopú aj do vlastného koaličného partnera - SaS. Lebo každý, kto má iný názor, je triedny nepriateľ. Ako im to dnes vo svojom prejave povedal Robert Fico - sú takí plní nenávisti, že majú nielen krvavé oči, ale aj krvavé uši. 

10. Navrhol som v pléne, že ak poškodení občania budú žalovať štát - a oni im to žiadnym zákonom zakázať nemôžu, aj keď sa snažia - tak by náhradu škody nemali platiť daňoví poplatníci.

12. Nech platia za svoje chyby sami koaliční lídri. Veď o tom hovoril sám Igor Matovič, keď navrhoval hmotnú zodpovednosť politikov.

13. Tak nech sa, páči, pán premiér Matovič, choďte príkladom. Nahraďte škodu, ktorú ste napáchali. Pred voľbami ste vykrikovali, že tak to chcete. Tak šup šup, preplaťte ľuďom pokuty za rúška, reštauráciám ušlé zisky, zamestnancom zničené životy... 

14. Ja viem, vy ste chudobný ako kostolná myš. Ale vaša Pavlínka vám určite požičia. Státisíce zarobila na Arce a vy ste si to ani nevšimli - až tak sa topíte v prachoch. Kompenzácia ľudí v rámci hmotnej zodpovednosti politikov teda pre vás nebude problém. Za chyby sa platí, či už odrazu vaše predvolebné sľuby neplatia?

15. Zajtra v rokovaní o zákone pokračujeme. Na dnes bol parlament prerušený. Sami sa hádajú v koalícii, sami sú z toho morálne na dne. Ešte si do zákona prepašovali aj povinné očkovanie a s veľkou hanbou to museli na náš tlak stiahnuť.

Bojujeme ďalej. Táto vláda je jeden veľký zmätok - nesmú prejsť



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2765808946991000