CHCEME “NENORMÁLNEHO” PREMIÉRA?

10.02.2020 Články Články

Igor Matovič ako premiér? Zdá sa vám to uletené? Nuž, keď sa pozrieme na vývoj preferencií opozičných strán, táto pôvodne šialená predstava nemusí byť nereálna.

Uvedomuje si to aj samotný Matovič, ktorý tak ako to býva u neho zvykom, účelovo prispôsobuje svoje správanie aktuálnej situácii. Zrazu vystupuje k svojim opozičným kolegom zmierlivejšie, aby navodil atmosféru, že je schopný spolupracovať. Ale nezabúdajme, že je to stále ten istý Matovič.

Áno, ten Matovič, ktorý sám o sebe tvrdí, že “nie je normálny.”

Áno, ten politický klaun, ktorého základnými nástrojmi sú osočovanie a nesystémové ad hoc riešenia, ako napríklad internetová anketa.

Áno, tá “morálna autorita”, ktorá okradla štát na daniach, pričom ukryla účtovníctvo u babky a s mamou vraj dokázala najazdiť na Fábii 600 km denne.

Áno, ten “spravodlivo rozhorčený”, ktorý ukazuje prstom na iných kvôli komunikácii s Kočnerom, pritom sám sa s ním osobne stretával.

Áno, ten “abstinent”, ktorý označí Danka za ožrana, pritom sám opitý prespával v parlamente pod kabátom.

Áno, ten “prvok stability”, ktorému sa zakaždým rozpadne klub, lebo ako povedala odídená Remišová, nedá sa s ním vydržať.

Áno ten “líder”, ktorý nemá riadnu stranu, ale len rodinnú biznis bunku, ktorej snem vie urobiť utajene aj vo výťahu.

Áno, TEN. Samému je mu ťažko priznať, že by funkciu premiéra zobral. Mimochodom, radšej si ju nepridelil ani v tieňovej vláde. Ale nenechajme sa oklamať. Ak získa vo voľbách najviac hlasov spomedzi opozičných strán, tak sa okamžite bude pasovať za premiéra. Žiadne iné meno, ale ON.

A treba povedať, že to bude legitímne. Ale aj tí, ktorí vďaka jeho hereckým schopnostiam nadobudli mylný dojem, že on jediný je tu strážcom morálky, si dajte ruku na srdce. Viete si Matoviča predstaviť ako stojí vedľa Merkelovej, či Macrona? Alebo, že vedie zasadnutie vlády?

Tak buď sa nad svojím hlasom ešte zamyslíme, alebo budeme mať Matoviča za premiéra. Ale potom už môžeme na Slovensku akurát pozhasínať a od hanby sa skryť niekde v lese.


poslanec NR SR Erik Tomáš