"Čítali ste dnešné vyhlásenie sudcov?," pýta sa ma milý chlapík v ZOO, ktorý mi srdečne stíska ruku

04.09.2021 Články, Facebook Články, Facebook

1. "Strašne naložili médiám a Lipšicovi za to, ako útočia na generálnu prokuratúru. Vraj to je devastácia právneho štátu, hehe. Tódová musela puknúť o zlosti!" Pánko sa schuti zachichotal. "Nebudem vás už rušiť, vidím, že ste s deťmi." 

2. Dnes som vôbec nesledoval, čo sa deje v politike, zobral som deti do ZOO do Bojníc a užíval som si krásny slnečný deň s rodinkou, vlky, slony, medvede. Napriek tomu som bol permanentne informovaný. 

3. Stretol som mnoho dobrých ľud, ktorí sa buď chceli odfotiť, vyjadriť podporu alebo len prehodiť pár slov. Vďaka nim som bol dnes celý deň v obraze. 

4. "Všetci odrazu hovoria, ako treba zrušiť ten paragraf, na základe ktorého generálna prokuratúra pustila Pčolinského," téma právneho štátu zaujala aj mladšiu pani pri bufete, a tak sa rozhovorila: 

5. "Ale keď takto isto pustili toho liberálneho novinára Havrana či toho Lipšicovho spolustraníka Klimeka či dokonca Krajniaka, to nikomu nevadilo, vtedy to bol hrdinský čin a Tódová o tom písala oslavné ódy!"

6. Ľudia vidia, že je to celé postavené na hlavu. Liberálnym médiám už nikto neverí. Slováci nežerú seno. Tódová je pre nich novinársky odpad a vládu považujú za mafiu, ktorá chce proste krágľovať nepohodlných nominantov. 

7. "Ale viete, čo je na tom najlepšie," žmurkla na mňa pani pri bufete. "Ak si OĽaNO, SaS či Zaľudia fakt myslia, že Žilinka pustil Pčolinského na pokyn Kollára či nejakým iným podvodom, oni vlastne o svojej vlastnej vláde hovoria, že funguje ako mafia."

8. "No chápete," pani vybuchne v smiech. "Oni si strieľajú do vlastnej nohy. Oni sa vlastne snažia celé Slovensko krvopotne presvedčiť, že vládnu s mafiánom a ich vlastný nominant Žilinka je úplné hovädo a celá tá ich agenda, ako očistia Slovensko, kompletne vybuchla."

9. Výborne sme sa nasmiali. Logika nepustí. Buď generálna prokuratúra rozhodla zákonne a oni majú držať ústa. Alebo nie a to z tejto vlády robí mafiánsku grupu. Tak čo onak - vyznejú ako úplní lúzri. Prašť jak uhoď. 

10. Niektorí ľudia prišli len tak, podať ruku, povzbudiť. "Príďte do Liptovského Mikuláša, máte tam veľkú podporu," hovorí mi starší pán s rodinkou. 

11. "Vidím, že sa venujete deťom, nebudem rušiť, len vám celá rodinka veľmi fandíme," hovorí mladý otec, odfotíme sa a ďalej kočíkuje svoje bábätko. Stačí vyjsť z Bratislavy a človek cíti neuveriteľnú podporu. Človečinu. Dobrotu.

12. "Čítali ste, s čím prišli britskí vedci? Sú proti očkovaniu detí! A tu na Slovensku idú očkovací fanatici ešte aj priamo na stredné školy, aby tlačili na deti, nech sa zaočkujú, je to normálne?," mladá mamička neskrýva svoj hnev. 

13. Ľudia už majú očkovacieho teroru plné zuby. Zastavili ma na túto tému viacerí. Ako sme odchádzali, dozvedáme sa, že na pápeža už odrazu pustia aj nezaočkovaných. Do popuku.

14. Hrozila blamáž, že príde málo ľudí a tak sú im odrazu dobrí aj "podľudia". Tomuto sa hovorí fiasko. Táto vláda je kompletne na smiech. "Kedy ich už konečne vyženiete," kričí na mňa pánko, "musíte pritvrdiť. Mne sa páčia vaše statusy, ale buďte ešte tvrdší!"

15. Celý deň v ZOO s detičkami a napriek tomu som sa dozvedel všetko podstatné, čo sa dnes dialo v politike. Slovensko je múdre, Slovensko neopijú rožkom. 

Odchádzal som z Bojníc s krásnym pocitom. Nielenže som strávil nádherný deň s rodinkou, a to je to najväčšie šťastie, aké otec môže zažiť... Ale potvrdilo sa mi, akí sú Slováci dobrí a inteligentní ľudia. 

Ďakujem za to. Krásny večer, priatelia




Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/3045515922353633