Eduard Heger a ďalší predstavitelia vlády, spoločne s liberálnymi médiami, spáchali trestný čin šírenia poplašnej správy - šírili klamstvo o tom, že dnes Rusko napadne Ukrajinu a začne vojna

16.02.2022 Články, Facebook Články, Facebook

1. Žiadam Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky, aby bezodkladne začala trestné stíhanie z úradnej povinnosti. 

2. Strašiť vojnou, ako to urobil Denník N na svojej titulnej stránke... Otvorene hovoriť o ruskej invázii na Slovensko, ako to urobil Heger... Vo verejnoprávnej televízii kvákať o tom, že vojna začne v stredu, ako to urobil Klus... Toto sú učebnicové trestné činy. 

3. Čo iné je poplašná správa, ak nie strašenie vojnou? Vytvára sa panika, ohrozuje to stabilitu, rozsieva to strach... Pôsobí to nedozerné škody a vážne znepokojenie. Za toto musia niesť zodpovednosť. 

4. Ja viem, ľudia im neverili a robia si z nich srandu. Posielajú Hujera k Putinovi, aby mu išiel ukázať na hodinky, že pane profesore, už je čas, už je streda, už mala začať vojna. Pamätáte tú scénu z Marečka. 

5. Takto to nejako vyzerá. Američania si vymysleli vojnu, ktorá nikdy nemala prísť. Celé týždne klamali. A ako poslušní agenti im asistovali naše médiá a naši vládni politici, vrátane prezidentky. Všetci sú teraz na smiech.

6. Zuzanu Čaputovú by som však z toho chcel pre túto chvíľu vynechať - buďme ľudia, viete si predstaviť, ako trpí, po tom čo dnes ráno prehral jej tím? Majme srdce, poľutujme 😉 

7. Ale vážne: môžeme si z toho robiť žartíky, ale faktom je, že po dnešku klesla dôveryhodnosť slovenských liberálnych médií na nulu. Oni šírili bohapustý hoax o vojne v stredu. 

8. Na nulu klesla aj dôveryhodnosť amerických tajných služieb - zjavne vedú hybridnú vojnu a vymýšľajú si otvorené klamstvá. Po tomto im ešte niekto chce veriť? 

9. Kto ešte uverí Denníku N, keď si na titulku vycapí takúto krkolomnú dezinformáciu? Kto ešte uverí tejto vláde, keď strašia vlastný národ vojnou a vyvolávajú nenávisť voči Rusku?

10. Jasné, budú sa teraz tváriť, že vojnu na Ukrajine odvrátil titulok v Denníku N. A že nebyť tvrdého postoja nášho milovaného Západu, ruský Satan by už bol aj s tankami v Rejkjavíku.

11. Ale ľudia vidia, že celé Slovensko vodili za nos. Žiadna vojna, žiadne zlé Rusko, žiadne ohrozenie Slovenska. Iba číre lži a poplašné správy. 

12. Politicky je to jednoznačne na odstúpenie vlády. Ale čo je dôležitejšie, to je trestnoprávna rovina. Za šírenie poplašnej správy by mali byť stíhaní a potrestaní. Všetci do jedného. 

Vážený pán generálny prokurátor, konajte prosím. 

Paragraf 361 Trestného zákona: 

"Kto úmyselne spôsobí nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta tým, že rozširuje poplašnú správu, ktorá je nepravdivá, alebo sa dopustí iného obdobného konania spôsobilého vyvolať také nebezpečenstvo, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky."

Padni komu padni. Ďakujeme!




Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/492595598904393