Farizeji všetkých krajín, spojte sa!

02.11.2021 Články, Facebook Články, Facebook

1. Keď počúvam Čaputovú, ako sa v Glasgowe hrá na záchrankyňu Matky Zeme, chytám sa za hlavu. Nikto na Slovensku viac nepodporuje liberálny model kapitalizmu ako ona. 

2. A nič neničí prírodu viac ako špinavé zisky západných nadnárodných korporácií a americké vojny, ktorá ona veselo podporuje. 

3. Typická faloš liberálnych kaviarní: vzývam kapitalizmus, ale dám si ku káve eko-koláčik, takže som vlastne zachránil planétu. 

4. To je presne tá sorta ľudí, ktorá myslí len na seba, miluje konzum, z neoliberalizmu si urobila náboženstvo a za kapitalizmus by umreli na barikádach. Ale keď si dajú svoju kávu v Starbuckse v zelenom kelímku, tak si myslia, že zachraňujú planétu. 

5. A keď je na kelímku napísané "Fair Trade", tak sú celí rozkokošení, ako zachránili hladujúce deti v Guatemale. 

6. Eko-koláčik za 5 eur si kúpiš s brazílskou vlajočkou, aby si akože pomohol amazonskému pralesu, och, ten slastný pocit. Keby mali stromy oči, plakali by z teba dojatím.

7. A potom šup, ďalej podporovať západné nadnárodné korporácie, ktoré ničia planétu a zotročujú deti. Vyvreskovať, aká je skvelá Amerika aj s jej vojnami. Natrime tie ich "humanitárne" bomby na zeleno, tým zachránime prírodu. 

8. Čaputová je najznámejším produktom tohto gýčovitého farizejstva. Z Ameriky jej pred voľbami poslali 175 tisíc dolárov - liberálna mimovládka ju "odmenila" za to, že pomohla presunúť smetisko z bodu A do bodu B. 

9. No jasné, v bode A to smrdelo, v bode B to už zachraňuje planétu. A z tejto kolosálnej hlúposti okolo Čaputovej vytvorili auru, že je akože strašne zelená a environmentálna. Úplná Gréta 2.0. 

10. Raz v živote išla zbierať odpadky niekam do lesa - to je celý jej environmentálny výkon za roky v úrade. Ak nerátame, že si teraz nasvietila palác na zeleno, čím mimochodom iba zbytočne zvyšuje spotrebu energie a prispieva k likvidácii planéty. 

11. Raz v živote si odoprela vládny špeciál a letela do Glasgowa komerčnou linkou, aby akože ukázala, aká je ukrutne zelená - potom sa vráti na Slovensko a ďalej si bude labzovať po svete na svojom vládnom lietadielku a zamorovať ovzdušie. Toto je celé len gýč!

12. Čaputová sa vychvaľuje, ako sa stretla s princom Charlesom. To je chlapík, ktorý vlastní niekoľko prázdnych haciend a obrovských rezidencií. Vykurovanie a vysvecovanie jeho majetkov ničí prírodu viac než celá Snina dokopy. 

13. Ale on tam bude mudrovať niečo o záchrane planéty. Spoločne s ďalšími milionármi, ktorí si lietajú na luxusné dovolenky a bohatnú na ničení planéty po celom svete. 

14. Ale budú poučovať baníka z Hornej Nitry, že to on môže za likvidáciu planéty. Za všetko môže bežný pracujúci človek, ktorý je rád, že so svojou výplatou prežije z mesiaca na mesiac - tomu treba vysvetliť, aby si nakupoval iba trojnásobne drahšie BIO/ECO výrobky! Inak morduje Gaiu!

15. Tamtí liberálni farizeji sa iba vysmievajú celému svetu. Majú na háku prírodu aj ľudí, to celé je len póza. Počuli ste, čo povedala Čaputová o vlne zdražovania? Že nebojte, že to je len dočasné. Arogancia na entú!

16. Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Šípoš v telke dokonca zadrel, že z minimálnej mzdy sa žije ťažko, ale "tí ľudia sú zvyknutí". Čiže pohoda. Ešte im ju znížme. Zvyknú si... Hnus!  

17. Toľko faloše a pokrytectva! Liberálne elity pohŕdajú ľuďmi. Sú to oni, kto môže za celý tento kapitalistický model, ktorý ničí ľudí aj prírodu. Ale chcú vyzerať pekne a starostlivo, tak to dávajú na strašných ochrancov prírody. A nikto im neverí.

18. Čaputová by namiesto výletíkov do Škótska mala riešiť život na Slovensku - ľuďom berú všetko, dôstojnosť, slobodu, príjmy, odpočúvajú opozíciu, ničia právny štát. A ona si zatiaľ robí v Glasgowe fotečky s Charlesom. Toto je výsmech ľuďom. 

19. To, že si na seba navlečiete zelenú garderóbu, vážená pani prezidentka, to z vás nerobí záchrankyňu planéty. Ani Shrek a Fiona neboli ekologickí aktivisti iba preto, že boli zelení.

20. Poprosíme, aby ste z Glasgowa išli domov vlakom, člnom a zase vlakom, aby ste nezanechali priveľkú uhlíkovú stopu. To je to jediné, čo môžete urobiť pre planétu. Veslujte.

Pochopte už konečne, vážená pani, že čo sa týka ochrany prírody, ten váš liberalizmus nie je riešenie problému - liberalizmus je ten problém.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/426683335495620