Mám len niekoľko veľmi jednoduchých otázok

21.05.2021 Články, Facebook Články, Facebook

1. Ako je možné, že v krajine, ktorá sa hlási k hodnotám demokracie, právneho štátu a transparentnosti sa ešte ani jeden z 10 účastníkov tajnej schôdzky v budove SIS nepostavil pred verejnosť a neponúkol svoju funkciu? 

2. Všetci 10 účastníci tohto stretnutia by mali zvážiť svoje ďalšie zotrvanie vo verejnom živote - dehonestovali svoje úrady a vrátili Slovensko späť niekam do divokých 90.rokov.

3. Všetci sa tu hrdia tým, aké chcú "slušné Slovensko", ale vrátili sem závan poprevratového mafiánskeho obdobia, kedy sa tu tajná služba a kriminálka zneužívala v politickom boji. To sa ako fakt ideme tváriť, že sa nič nestalo? 

4. Ako môžu slovenskí občania dôverovať štátu, keď jeho najvyšší predstavitelia sa pokútne stretávajú po nejakých SIS-kárskych pivniciach a potajme riešia spravodajské hry?

5. Kto na Slovensku ešte verí, že vyšetrovacie orgány sú nezávislé, ak sa špičky prokuratúry, polície a tajných služieb stretnú s najmocnejšími politikmi, aby sa bavili o manipulovaní veľkých korupčných káuz? 

6. Viete si predstaviť, že niekde v Rakúsku či Dánsku by sa takto aktívni politici stretli ako kápovia v nejakom mafiánskom brlohu a so špičkami polície by klábosili o konšpiráciách a vyšetrovaní? 

7. Pani Čaputová, pri všetkej úcte, pokojne sa ďalej váľajte po podlahe kvôli fotkám do módnych časopisov. Ak vám to príde dôstojné, nech sa páči. 

8. Ale prosím, nehazardujte takto s úradom hlavy štátu - veď Vy ste úrad prezidenta degradovali na nejakú hlúpu konšpiračnú figúrku, ktorú si chlapci z tajných služieb zvesia z klinca, zavolajú na sprisahaneckú schôdzku a ona sa toho bez mihnutia oka zúčastní a tvári sa, že to je normálne... 

9. Pani prezidentka, Vy nevidíte, že toto nie je normálne ani v Ugande? Nezvažujete odstúpenie? Referendum Vám vadí, ale to, že ste Vy osobne zničili posledné zvyšky dôvery vo vyšetrovacie orgány tohto štátu - to Vám príde v súlade s ústavou? 

10. Možno Vám to treba tak pekne po lopate, pani prezidentka: nie, takto ako ste to urobili vy, sa nestretávajú najvyšší ústavní činitelia. Takto, ako ste to urobili vy, to robí Camorra.

11. Slovensko si zaslúži vedieť, či je naozaj pravda, že Ľudovít Makó je členom SIS a jeho výpovede sú len spravodajskou hrou. Zaslúži si vedieť, či Makóa zneužil Igor Matovič. Zaslúžia si vedieť, čo za obriu konšpiráciu tu vytvorili Makó s Matovičom. 

12. A v prvom rade si zaslúžia vedieť, prečo by po pondelkovom škandalóznom stretnutí mali ľudia dôverovať polícii, prokuratúre či tajným službám. 

13. V tejto chvíli to totiž vyzerá tak, ako by tieto orgány boli iba hračkou v rukách matovičovských politikov. Ako nejaká súkromná armáda Čaputovej, Hegera, Kollára a Kolíkovej. Toto je koniec právneho štátu na Slovensku, čo to nevidíte? 

14. Vyzývam troch najvyšších ústavných činiteľov, aby ešte dnes zvolali spoločnú tlačovú konferenciu a buď vierohodne vysvetlili svoje fatálne zlyhanie alebo okamžite odstúpili a vypísali nové parlamentné a prezidentské voľby.

15. A ak tu chceme ešte niekedy na Slovensku dôverovať prokuratúre či polícii, rovnako tak by mali odstúpiť aj šéfovia všetkých orgánov činných v trestnom konaní, ktorí tam boli... a Lipšic by mal letieť ako prvý, ten už toho napáchal viac než dosť.

Amerika mala Watergate, na Slovensku sa rodí Siskagate. Výsledkom v prvom prípade bol odchod prezidenta... Tým nechcem nič naznačovať, ja len, že - počujete, pani Čaputová? 



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2957726031132623