Milí Noční vlci, milí priatelia z Ruskej federácie, drahý Chirurg

07.05.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Spomínam si, ako sme sa stretli v Moskve, boli sme spolu s ďalšími poslancami na návšteve vo Vašom sídle, bol s nami aj nebohý Ľubo Petrák, česť jeho pamiatke.

Ukázali ste nám Vaše priestory, v ktorých pripravujete predstavenia pre rodiny a deti, podporujete vlasteneckú kultúru... skrátka, vysvetlili ste nám Vaše názory. 

Ste motorkársky klub, ktorý si váži obetu ruského národa v druhej svetovej vojne - a to nás spája. Aj my si vážime ruský národ za to, že nás oslobodil od fašizmu. 

S rešpektom hľadíme na obetu, ktorú si vytrpel Sovietsky zväz za to, že dnes žijeme v slobode a mieri. Zomrelo 32 miliónov Slovanov a na to nikdy nesmieme zabudnúť. 

Pochopil som, že nie ste žiadni extrémisti, či už pravicoví alebo ľavicoví. Takto Vás nálepkujú iba slovenské korporátne médiá, ktoré sú platené za to, aby šírili primitívnu rusofóbiu - a ako sa vždy ukáže, od rána do večera iba klamú, klamú a klamú. 

Medzi Vami sa nájdu ľudia s rôznymi názormi, a to, čo Vás spája, je láska k motorkám, vlastenectvo a úcta k hrdinom z druhej svetovej vojny. Na tom predsa nie je nič zlé.

Ak je vlastenectvo a úcta k ruským osloboditeľom prejavom extrémizmu, potom je extrémistická drvivá väčšina slovenského národa. 

Z Ministerstva zahraničných vecí SR, ktoré je plne v područí americkej propagandy, zaznieva, že u nás nie ste vítaní. Neverte tomu. Ste vítaní a ja som presvedčený, že to na Slovensku cítite - ste medzi priateľmi. 

Ľudia na Slovensku si vážia ruských bratov a radi sa Vami pôjdu vyjadriť úctu padlým vojakom, ktorí nás zachránili pred Nemcami.

Minister obrany Naď slovenských motorkárov, ktorí Vás sprevádzajú, dokonca označil za "idiotov" a "vlastizradcov". Toto je postoj slovenského ministra k vlastným občanom - ak majú v úcte Rusko a obete Vášho národa v druhej svetovej vojne, sú to preňho "idioti" a "vlastizradcovia". Takéto niečo asi v Rusku nepoznáte - tam si prezident Putin a ministri vlády svoj národ vážia. 

Z našich "amerických" ministerstiev zaznievajú klasické propagandistické omáčky o "hybridnej vojne" a "extrémizme". Mať rád Rusko je totiž najnovšie "vojna" a "extrém". Až sem sme to dopracovali pri prepisovaní dejín.

Niekedy mám pocit, že tie formulácie dnešní politruci čerpajú rovno z Hitlerovho Mein Kampf. Toľká nenávisť voči Rusom, to tu nebolo od nacistov. Hanbím sa za to a je mi to ľúto.

Prosím, priatelia, neberte takýchto amerických služobníčkov vážne. Slovenský národ si Vás váži a odkazuje Vám jedno: 

Na Slovensku je vítaný každý, kto prichádza s dobrým úmyslom a chce vyjadriť vďaku našim osloboditeľom a vojakom Červenej armády, bez ktorých by tu ani Naď ani Klus neboli, pretože by s najväčšou pravdepodobnosťou aj ich rodiny skončili v peci. Tak by nakoniec skončili všetci Slovania. 

Nebyť hrdinstva ruského národa a našich milovaných odbojárov, dnes by už slovenský národ neexistoval. Preto spolu s Vami odkazujeme našim osloboditeľom - ĎAKUJEME! 

Verím, že sa čoskoro opäť stretneme v Moskve, kde opäť zaznie veta, ktorá vystihuje naše dejiny a ktorú vždy rád zopakujem: vojna prišla zo Západu, mier a sloboda z Východu. 

Nech žije slovensko-ruské priateľstvo, česť pamiatke našich osloboditeľov!

Ďakujeme!

Ľuboš Blaha

poslanec NR SR




Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2946045598967333