Milí priatelia, som späť

20.04.2022 Články, Facebook Články, Facebook

Musel som na pár dní kompletne vypnúť od politiky, zobral som rodinku do Prahy a zažili sme spolu nádherný čas. Stačilo pár dní a všetky zdravotné problémy pominuli - rodina je liek.

1. Samozrejme, nakúpil som si tonu kníh - vždy, keď som v Prahe, vymetám kníhkupectvá. Hobsbawm, Nietzsche, ale aj Dick/Felix Francis, od detstva milujem jeho detektívky. 

2. Neuveríte, ale za celý pobyt v Prahe som nestretol nikoho s rúškom. Ani vnútri, ani vonku, ani v obchodoch ani v kine. Nikde. 

3. To len tu naša šialená vláda ďalej terorizuje Slovákov a vnútri ľudí núti chodiť v náhubkoch. Choďte sa pozrieť do Česka, matovičovskí blázni a prestaňte šikanovať Slovákov.

4. V Česku vláda aspoň trochu pomáha seniorom, aby zvládli extrémne zdražovanie, aspoň trochu pomáhajú rodinám... U nás sa riešia len Ukrajinci. Slovák neexistuje.

5. Dnes Smer navrhol 1500-eurový príspevok štátu do každej domácnosti - aspoň niekto myslí na Slovákov, keď na nich vláda aj prezidentka kašľú. 

6. Predpokladám, že vláda príde s vlastným sociálnym nápadom a po niekoľkotýždňovom rozmýšľaní darujú Zelenskému celú našu armádu... Dúfajme, že aj s vrchnou veliteľkou ozbrojených síl. Volodymyrovi k narodeninám. 

7. Ale späť do Prahy. Neveril by som, že aj tam stretnem toľko fanúšikov - na Malej strane ma zastavila rodinka z Topoľčian, pozdravujú Roberta Fica.

8. Cestou na Pražský hrad som sa fotil s inou slovenskou rodinkou. "Nestihli sme na Slavíne," smeje sa pani, "tak teraz v Prahe". 

9. Na Karlovom moste mi mávali českí umelci, ktorí tam predávajú svoje výrobky: "Pane Blaho, jste to vy? Sledujeme vás, nedejte se!" Krásny pocit!

10. Malý sa ma prekvapene pýta - "tati, oni ťa sledujú?" "Na sociálnej sieti," vysvetľujem s úsmevom. Všade žijú dobrí ľudia a ja som veľmi rád, že sa môžem v Česku cítiť ako doma.

11. Akurát tie ukrajinské vlajočky... Akože, nič v zlom, ale za celý pobyt v Prahe som nevidel jedinú českú zástavu. To je snáď horšie ako v Bratislave.

12. Americkí turisti musia byť úplne zmätení - tí jednoduchší umrú v presvedčení, že Česko má modro-žltú vlajku. Ono to je všade. Na každom okne, na každom obchode, všade. 

13. V jednom obchode som videl asi tú najnechutnejšiu vec v živote - matriošku Zelenského. Trauma. Tu už niekomu fakt preskakuje.

14. Na Filozofickej fakulte mali vlajku Ukrajiny reálne v každom okne. Vlastne okrem jedného - naľavo pod strechou bolo jedno okno bez modro-žltej...

15. Poprosím vedenie fakulty, aby tamojšieho Putinovho diverzanta okamžite vyhodila. Čo sú toto za móresy, okno bez ukrajinskej vlajky! Upáľte ho!

Ale o politike až zajtra, priatelia, dúfam, že ste si užili sviatky. Som rád, že som späť a plný síl - vraciam sa do boja za mier, pravdu a zdravý rozum.

A ďakujem za všetku vašu podporu, dostal som od vás mnoho krásnych správ. Pekný večer a ako píše Hobsbawm, viva la revolucion 😊

#VsadeDobreDomaNajlepsie #SpatNaSlovensku #RodinaJeLiek



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/532490744914878