Milý pán premiér Matovič

19.08.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Milý pán premiér Matovič, 

z nejakého čudného dôvodu ste si za kritérium úspešnosti politika určili, koľko ľudí stihnete naštvať za jeden deň. 

Vo Vašom statuse ste použili iné slovo ako "naštvať", ale nebudem opakovať Váš fekálny slovník. 

Len skromne pripomínam, že slovenčina ponúka na každý vulgárny výraz aj spisovné a slušné slovo a od predsedu vlády sa neočakáva slovník ožrana v šenku po šiestej borovičke. 

Ale vy ako ústavný činiteľ zjavne meriate svoju úspešnosť aj tým, koľko fekálnych výrazov denne použijete - blahoželám, ste v tejto disciplíne spomedzi všetkých premiérov sveta najúspešnejší. 

Iba by som vás rád poopravil. Vo svojom statuse ste napísali, že ste naštvali ateistov, vlastencov a ľudí, ktorí si ctia suverenitu Bieloruska. To však zďaleka nie je všetko. 

Nebudte prehnane skromný - vy ste predsa ďaleko ďaleko "úspešnejší". Vy ste naštvali už takmer celé Slovensko.

Naštvali ste lekárov, ktorí od vás žiadajú ospravedlnenie, pretože ste ich ponížil a dehonestoval, a to napriek tomu, že lekári si za svoju tvrdú prácu v čase koronakrízy zaslúžia poďakovanie. 

Ako sama Slovenská lekárska komora vyhlásila, vaša "almužna" ich nezaujíma - chcú od vás ospravedlnenie. 

Naštvali ste rodičov, pretože chcete terorizovať ich deti v školách, beriete deťom obedy zadarmo a každého, kto s vami nesúhlasí, označujete za múdrosr... (Nie, naozaj nebudem vaše fekálne výrazy opakovať.) 

Naštvali ste seniorov, pretože ste im zobrali väčšinu trinásteho dôchodku a namiesto toho ste poslali milióny bankám. Kašlete na naše mamy a otcov, staré mamy a starých otcov, ktorí tu po vojne vybudovali všetko. 

Naštvali ste zamestnancov, ktorí prichádzajú o svoju robotu a vy pre nich nič nerobíte, dokonca znižujete minimálnu mzdu a robíte z ľudí otrokov. Nezamestnanosť sa rúti do dvojciferných čísel a vy nič nerobíte, len fotíte hrnce. 

Naštvali ste aj slovenských podnikateľov, pretože na nich zvysoka kašlete. A keď vám to niekto povie, tak sa mu váš minister Heger vyhráža. 

Naštvali ste každého, kto očakával, že budete hospodáriť lepšie ako naša vláda. Tárali ste o prázdnej špajze, no sami ste zadĺžili Slovensko zo dňa na deň o rekordných 14% HDP, rekordne ste zdvihli deficit a za pár mesiacov kompletne zničili náš rating v zahraničí. 

Naštvali ste prokurátorov, ktorým nadávate za ich odborné stanoviská a chcete spolitizovať procesy spravodlivosti na Slovensku. Politizujete políciu, politizujete súdy. Odborná verejnosť je naštvaná, lebo sa správate ako Urválek v 50.rokoch. 

A keď spravíte chybu, čo je prakticky dennodenná záležitosť, tak sa detinsky vyhovárate na radových policajtov, radových občanov či radových zamestnancov. Každý, kto vie, čo je to česť, musí byť z vášho zbabelého správania zákonite naštvaný. Pridajte si do zoznamu, aby ste sa cítili ešte úspešnejší. 

Naštvali ste všetkých, čo verili, že nová vláda bude vyvodzovať zodpovednosť za svoje zlyhania. Boli ste to vy, kto najhlučnejšie vykrikoval po Andrejovi Dankovi nech odstúpi za podvod z rigorózkou, no vy ste za váš podvod s diplomovkou neodstúpili. 

Organizovali ste protesty proti podozrivým obchodom s podvodníkmi, no sám ste robili podozrivý biznis s Majským. 

Kričali ste, že vo verejnej správe sa preferujú "naši ľudia" a potom ste povyhadzovali všetkých prednostov úradov, ktorých vyberala Kyselicova manželka. Hej, manželka toho Kyselicu, ktorý protizákonne robil pre tajné služby, keď kandidoval za vašu stranu. A vy ste ho ešte aj nazvali hrdinom. Áno, to naštve každého normálneho človeka. 

Naštvali ste daňových poplatníkov, keď ste takmer milión eur cez vaše rezorty poslali vášmu dvornému advokátovi Miškovičovi, ktorý robí poradcu vášho ministra Hegera. Takto vyzerá to "slušné Slovensko", ktoré ste ľuďom sľubovali. 

Naštvali ste všetkých tých naivných ľudí, ktorí verili, že ste slušný človek. Točili ste moralistické videjká na Cypre, no sami máte uložené peniaze v pofidérnych schránkach na Cypre. 

Nadávali ste na Pentu, no jej ľudí ste dosadili na kľúčové posty v zdravotníctve. 

Robili ste videjká pre Počiatkovou vilou, no sami ste si postavili luxusnú vilu a papalášsky sa chválite, že v nej bývate, aj keď nie je skolaudovaná. Jednoducho sa ľuďom vysmievate, dnes a denne. 

V zahraničnej politike šírite rusofóbiu, vyhosťujete ruských diplomatov, porušujete medzinárodné právo a strápňujete celé Slovensko infantilnými fotkami z Európskej rady. 

Pripravili ste svojou neschopnosťou Slovensko o stovky miliónov na eurofondoch, ale hlavne, že skoro ste sa nenadýchli od vzrušenia, že ste nemeckej kancelárke doniesli slivkový koláč "ze své záhradky". 

Veľvyslancov prijímate v rifliach a botaskách. Pubertálne sa vysmievate nemeckej novinárke za to, že nevie po slovensky. Neviete po anglicky a namiesto rokovaní sa na medzinárodných fórach potuľujte po Bruseli ako nejaká humorná postavička zo Slnce, seno a pár facek. 

Áno, naštvali ste každého, komu záleží na Slovensku a nechce, aby sa z nás smial celý svet. 

Mohol by som pokračovať ešte veľmi dlho. Ale chcem vám len potvrdiť, že môžete byť na seba hrdý. Ak meriate úspešnosť svojej politickej práce tým, koľko ľudí ste stihli naštvať, tak áno, ste neuveriteľne úspešný premiér, pán Matovič. 

Správate sa ako nevychované decko, urážate všetkých naokolo, obliekate sa ako staničný bufeťák a šírite nenávisť a zlo. Vy ste skutočne dokázali naštvať prakticky všetkých ľudí na Slovensku. 

Toľko úspešných dní, ako vy, naozaj nemá nikto na svete. Gratulujeme. Ste top.




Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2711097155795513