Nie som si celkom istý, či rozumiem správne premiérovi Matovičovi.

07.08.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Nie som si celkom istý, či rozumiem správne premiérovi Matovičovi. Lukáš Kyselica je podľa neho hrdina. Tak sa nad tým zamyslime.

1. Porušovať zákon je pre Matoviča zjavne hrdinstvo - to dáva zmysel, veď sám sa chválil tým, že jeho rodina býva v neskolaudovanej vile, a že on sám prekračuje rýchlosť, a že podvádza pri diplomovkách a tak  - veď prečo by mal pán premiér dodržiavať zákon, to je predsa úplne nehrdinské. 

2. Proste, príslušníci OĽaNO zjavne radi páchajú takéto "hrdinstvá" ako Matovič či Kyselica - porušil zákon, je to hrdina, postavíme mu sochu! Toto je svet Igora Matoviča. 

3. No dobre, tejto časti statusu pána premiéra rozumiem úplne jasne - Matovič reprezentuje svet drobných podvodníkov z 90.rokov, kedy neplatili pravidlá a zbohatol si najľahšie vtedy, keď si nemal morálku.

4. Niektorí štartovali autá mafiánom a robili poskokov Žaľuďovi, iní šmelinári podvádzali na daniach, zneužívali na podvody svoje matky či získavali podvodom tituly. Taký bol vtedy svet. Mal si prachy, tak si si kúpil titul. Alebo vilu v Trnave. Alebo oboje. 

5. Takto to chodilo v 90.rokoch u vekslákoch a rôznych pochybných zbohatlíkoch. Pre tento druh ľudí je dodnes hrdinstvom, keď niekto obíde zákon. Takže áno, chápem, že magister Matovič považuje Lukáša 007 Kyselicu za hrdinu.

6. Do hlavy mi nejde iná vec. Matovič píše, že Pellegriniho ľudia poslali tajného agenta Kyselicu, aby rozvrátil OĽaNO. No dobre, neriešme teraz vierohodnosť Matovičových konšpiračných teórií, ale berme to tak, že tomu naozaj verí. Len čisto logicky - ak je to tak, prečo je podľa neho Kyselica hrdina?

7. Matovič vlastne priznáva, že Kyselica je Pellegriniho agent, ale ďalej ho považuje za hrdinu. Pri všetkých dostupných teóriách logiky mi to dáva jediný zmysel - podľa Matoviča je hrdinské, ak sa niekto snaží zničiť Matovičove hnutie? On túži po sebadeštrukcii - no nie je to čarovné? 

8. Prepáčte, ale tie Matovičove výhovorky sú čoraz smiešnejšie. Kyselica nie je hrdina. Je to človek, ktorý porušil zákon. A ak sa vráti z pozície štátneho tajomníka na poslanecký post, bude to výsmech spravodlivosti aj slušnosti. Jediné čisté riešenie je, že nadobro odíde z politiky - za 007 sekúnd. A Matovič by si od neho mal zobrať príklad. 

9. OĽaNO sľubovalo priniesť novú morálku do slovenskej politiky - a naozaj ju prinieslo. Alebo radšej - staronovú "morálku". Matovičovci sem vrátili vekslácku morálku 90.rokov a spolu s ňou svet lacných lží, spravodajských hier a tých najtrápnejších podvodov.

10. Toto sú tí matovičovskí "hrdinovia". Ľudia bez elementárnej morálky. Kde toto skončí?



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2690570497848179