Nové pracovisko Úradu hraničnej a cudzineckej polície

05.02.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Dnes sme slávnostne otvorili nové priestory pracoviska Úradu hraničnej a cudzineckej polície v Dunajskej Strede.
V oblasti legálnej migrácie zaznamenávame každoročný nárast žiadostí o pobyt priemerne o 30 %, minulý rok cudzinecká polícia spracovala viac ako 57 000 žiadostí. Vo februári 2019 sme spustili všeobecný objednávací systém, kde sa len za 4 mesiace registrovalo viac ako 10 500 cudzincov. Zrekonštruovali sme oddelenia v Bratislave, Prešove, Michalovciach, Banskej Bystrici a odovzdali sme do užívania budovu v Žiline. Riešime infraštruktúru v Nitre a Nových Zámkoch. Otvorili sme ďalšie dve pracoviská v Trnave na prijatie žiadostí o pobyt a doklady.

Zároveň rozširujeme objednávací systém na interaktívny „kalendár“ a elektronickú žiadosť o pobyt. Zaviedli sme celoslovenské meranie efektivity spracovávania cudzineckej agendy a na základe toho vykonávanie prerozdelenia spisov medzi jednotlivými oddeleniami za účelom dosiahnutia rovnakej zaťaženosti a zjednotenia postupov.

Od uplatnenia súboru všetkých za dva roky pripravených a dosiahnutých infraštruktúrnych, legislatívnych a organizačných opatrení, ktoré budú plnohodnotne spustené od marca tohto roka, očakávame najmä výrazné zníženie čakacích dôb, odstránenie radov pred budovami a v neposlednom rade lepšie pracovné podmienky pre samotných policajtov.

Zdroj: https://www.facebook.com/denisa.sakova/posts/1224606641067712


ministerka vnútra SR Denisa Saková