Očkovanie na COVID-19?

04.12.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Aký je môj postoj?

V nedeľnej relácii Na telo som sa vyjadril, že sa zaočkovať na Covid-19 nedám. Netušil som, aké rýchle budú negatívne reakcie na toto moje vyhlásenie. 

Včera som sa v jednom článku dozvedel, že kvôli môjmu vyjadreniu pomaly podporujem teóriu o nanočipoch obsiahnutých vo vakcínach. Dokonca sa ku mne vyjadrovali aj “kapacity” OĽaNO, ako je minister obrany Naď (pre ktorého sú protestujúci ľudia opice) že, vraj som nezodpovedný a minister vnútra Mikulec (ktorý sa pred protestami ľuďom vyhrážal vodnými delami), ktorý mi citlivo odkazuje, nech sa pozriem do očí zdravotným sestričkám. 

Čo má toto hranie na city spoločné s mojím rozhodnutím, čo si dám pichnúť do vlastného tela, naozaj neviem. 

Aby to bolo úplne jasné, na zavádzanie čipov do tela prostredníctvom vakcín na COVID-19 neverím (žiadne fakty tomu zatiaľ nenasvedčujú) a taktiež nespochybňujem významnú úlohu očkovania v boji proti chorobám ako záškrt, tetanus, obrna a podobne.

Čo sa však týka môjho názoru na očkovanie proti Covid-19, vlastný úsudok si robím na základe momentálne dostupných faktov. Nikomu svoj názor nevnucujem a je na každého slobodnej vôli, ako sa k vakcinácii postaví! 

Aj preto osobne nikdy nepodporím povinné očkovanie na Covid-19! MUSÍ BYŤ DOBROVOĽNÉ!

Takže, na základe akých informácií a faktov sa dnes rozhodujem ja:  

1️⃣ Vzhľadom na obrovský dopad koronakrízy na celosvetovú ekonomiku a spôsobené škody v objeme niekoľkých biliónov dolárov, je tlak, na čo najskorší  vývoj účinnej vakcíny enormný. 

2️⃣ Je jasné, že vakcíny na Covid-19 budú aktuálne jedným z najväčších multimiliardových obchodov na svete! Svedčí o tom aj enormný nárast cien akcií firiem, ktoré vakcínu vyvíjajú, alebo už vyvinuli! Len v novembri stúpla cena akcií Pfizeru z 34 USD na 40 USD za akciu, BionTech z 88 USD na 115 USD a u firmy Moderna dokonca z 65 USD na 170 USD za akciu!  Každá pozitívna správa sa okamžite prejavuje na raste cien akcií. 

3️⃣ Je jasné, že kto príde na trh s vakcínou prvý, ten zarobí najviac.

4️⃣ Rozhodovať bude samozrejme aj geopolitický vplyv krajiny, v ktorej sa vakcína vyvinula a samozrejme aj štandardy a povoľovací režim v danej skupine krajín. Dá sa asi ťažko predpokladať, že sa bude ruská alebo čínska vakcína (akokoľvek účinná) hromadne predávať napr. v USA a platí to aj naopak. Neplatilo by to len vtedy,  ak by sa nikomu inému nepodarilo vakcínu vyvinúť. 

5️⃣ S rýchlosťou vývoja vakcíny súvisí aj pravdepodobnosť eliminácie možných vedľajších negatívnych účinkov. Väčšinou všeobecne platí, že čím sa niečo vyvíja rýchlejšie, tým je riziko negatívnych problémov vyššie.

6️⃣ Veľmi mätúco pôsobia vyhlásenia Pfizeru o účinnosti ich vakcíny. Najskôr to bolo 90%, ale akonáhle prišla Moderna s vakcínou s účinnosťou 94,5%, zrazu Pfizer vyhlásil, že účinnosť ich vakcíny je 95%! Sú takéto vyhlásenia dôveryhodné⁉️ Úsudok si spravte sami. 

7️⃣ Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) na svojom webe píše: “Očkovanie je vysoko bezpečné, nie je však úplne bez rizika – ako každý zdravotný úkon. Riziká očkovania lekári a epidemiológovia poznajú. Hlásenie nežiaducich reakcií po očkovaní je povinné pre každého očkujúceho lekára. Nežiaduce účinky po očkovaní lekár hlási Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) a Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva. ŠÚKL prijíma v prípade potreby opatrenia - od doplnenia informácií o očkovacej látke, vydania upozornení pre zdravotníckych pracovníkov a pre pacientov, obmedzenia používania až po stiahnutie očkovacej látky z trhu.” 

8️⃣ Je samozrejme veľký rozdiel, či je očkovacia látka na trhu týždeň alebo dlhé desaťročia. Časom sa totiž aj očkovacie látky vylepšujú a znižujú ich negatívne účinky. Český vedec RNDr. Marek Petráš uviedol, že očakávania sú spojené s obavami, keďže ide o novú technológiu, pri ktorej dlhodobé vedľajšie účinky zatiaľ nepoznáme. Obavy o bezpečnosť sú preto namieste, ako uviedol pre CNN Prima.

Napríklad ÚVZ SR píše, že látka obsiahnutá vo vakcínach s názvom tiomerzal obsahujúca ortuť sa už dnes vo vakcínach pre deti nepoužíva. Očkovacie látky obsahujú aj hliník (oxid hlinitý), o ktorého účinkoch na ľudský organizmus sa dlhodobo diskutuje! 

9️⃣ Aj Európska agentúra pre lieky (EMA) varovala krajiny v celej EÚ aby sa nepredháňali v povolovaní vakcín na Covid-19 vo svojej reakcií na podmienené povolenie pre Spojené kráľovstvo. Spoločný výbor pre očkovanie a imunizáciu v Spojenom kráľovstve tiež uviedol,  že neexistujú žiadne údaje o bezpečnosti vakcín na Covid-19 v tehotenstve. 

🔟 Čerešničkou na torte je fakt, že farmaceutické firmy, ktoré vakcíny vyrábajú nechcú ručiť za prípadné škody spôsobené vakcínou na Covid-19, ale túto zodpovednosť a samozrejme obrovské riziko prenášajú na štát. Vymáhateľnosť náhrady škody je veľmi otázna lebo dôkazné bremeno – príčinnú súvislosť s očkovaním musí dokázať poškodená osoba.

1️⃣1️⃣ Aj keď mňa osobne Matovičove názory nezaujímajú, ako si ale majú občania Slovenska vysvetliť jeho vajatanie o kapitánovi lode, ktorý sa nechá aj so svojou rodinou zaočkovať až nakoniec?  Žeby sa bál? Nechám na vaše posúdenie. 

Čo ma v súvislosti s očkovaním na Covid-19 ešte zaujíma? Napríklad to, či členské krajiny EÚ budú požadovať na hraniciach pri vstupe očkovací preukaz, alebo bude postačovať len PCR test. Ja budem vždy presadzovať, aby stačili PCR testy. Záleží to však najmä od postojov lídrov členskych krajín. Som zvedavý, čo bude v Bruseli presadzovať Igor Matovič!?

Na záver chcem povedať, že toto sú moje hlavné dôvody, prečo sa nedám očkovať na Covid-19. Myslím si, že je na každom z nás, aby sa každý mohol slobodne a dobrovoľne rozhodnúť, či sa dá alebo nedá očkovať! Sme slobodné bytosti a názor ministra Naďa a Mikulca je pri tomto nepodstatný!





Zdroj: https://fb.watch/29OdWyL5io/