Odmyslime si všetok ten teatrálny balast z tlačovky Igora Matoviča a sústreďme sa na fakty

20.09.2020 Články, Facebook Články, Facebook

1. Igor Matovič nevyvrátil ani jedno z podozrení, ktoré sa naňho v posledných dňoch zosypali. Polhodinu zo seba sypal ničím nepodložené výmysly o nejakých zmenkách, ktoré majú niečo dokazovať, no keď ho novinári vyzvali, aby ich ukázal, arogantne to odmietol.

2. Čiže - nevyvrátil absolútne nič. Keby polhodinu pred kamerami robil, že bzzzzzzzz, malo by to takú istú výpovednú hodnotu.

3. Predstavte si, že vás podozrievajú z niekoľkomiliónovej lúpeže a vám stačí ukázať na kamery tri zmenky a všetkým šmahom ruky dokážete, že je to inak - ale vy to nespravíte, lebo...

4. Správne, neexistuje žiadne lebo... Jednoducho je to hlúposť. Ak by Matovič takýto dôkaz mal, tak by ho ukázal. To, že ho neukázal, dokazuje len to, že klame až sa práši. Ako vždy.

5. Nie je to prvýkrát, čo sa pokúša takto oblbnúť verejnosť. Spomeňte si na jeho kauzu s bielym koňom Vandákom a strateným účtovníctvom z rokov 2002 a 2004.

6. Matovič bol obvinený, že účelovo a podvodne predal svoju firmu v hodnote 120-miliónov korún svojmu chudobnému zamestnancovi, ktorý by si za svoju výplatu nemohol kúpiť ani ojazdený trabant. Typický biely kôň.

7. Pointa bola, že Matovič sa potreboval zbaviť dôkazov o svojich daňových podvodoch v účtovníctve svojej firmy z rokov 2002 a 2004. Vyčítali sme mu, že toto účtovníctvo schválne nechal zmiznúť.

8. Matovič to vyriešil tak, že teatrálne zobral médiá na povalu k babke, kde im ukázal účtovníctvo za všetky roky - a teraz príde to najlepšie - za všetky roky s výnimkou tých, o ktoré celý čas išlo. Urobil to ako kúzelník - odvrátil pozornosť a problém nechal zmiznúť.

9. Účtovníctvo za roky 2002 a 2004 sa nikdy nenašlo - čiže Matovič vlastne nič nevyvrátil. Ale nevadí. Médiá o tému stratili záujem. Matovič ich oblbol ako malé deti. Prepiekol sa mu kolosálny podvod s bielym koňom.

10. Dnes to Matovič robí tak isto. Jeho biely kôň už nie je zamestnanec Vandák, ale manželka Pavlínka. Tá zainvestovala do finančnej skupiny Arca kopu prachov a len úplný idiot by veril, že jej manžel Igor, ktorý peniaze zarobil, o tom nič nevedel.

11. No Matovič sa dnes postavil pred kamery s týmto príbehom: vraj nešlo o milióny, ale "len" o státisíce. Ja len, že aj keby to boli státisíce, sumu 600 tisíc eur priemerný zamestnanec v národnom hospodárstve zarobí zhruba za 50 rokov.

12. Museli by ste celý život drieť, odkladať, jesť suchý chleba a nikam nechodiť - a potom by ste možno nazhromaždili sumu, ktorú Pavlinka len-tak šupne do nejakého pochybného fondu a Igorko sa jej niekoľko dní hanbí spýtať, že kam. Toto je Matovičova verzia. Veď to je od Matoviča obyčajný výsmech väčšine Slovákom, čo zarábajú pár stovák mesačne.

13. Niekoľko minút dnes Matovič na tlačovke táral o tom, že manželka vložila peniaze nie do jednej Arcy, ale do druhej Arcy, pričom obe tieto Arcy sú prepojené, čiže je to úplne jedno - ale to je typický Matovič. Opakujem, ako kúzelník - odvrátiť pozornosť a niečo nechať zmiznúť. V tomto prípade milióny eur.

14. Ďalej Matovič táral o tom, že Pavlínka svoje peniaze nedostala späť a stále ich v Acre má. Neukázal žiaden dôkaz, nič, ani len tie zmenky, o ktorých polhodinu táral. Ale tvári sa, že mu z nejakého záhadného dôvodu máme veriť.

15. No jasné - poďme všetci veriť Majskému, ktorý povedal, že nič zlé neurobil. Poďme veriť Kočnerovi, veď aj on predsa jasne povedal, že nič zlé neurobil. A mimochodom, aj Mikuláš Černák dlho tvrdil, že nič zlé neurobil. Treba veriť. Načo dôkazy! To fakt myslíte vážne, pán premiér?

16. Nie, pán Matovič, nikto vám neverí. Možno tak akurát vaše ultras, ktoré sa stenčuje každým dňom. Klamali ste s diplomovkou, klamali ste s matkou vo Fábii, klamali ste o Belize, klamete celý život - klamete vždy, keď sa vám otvoria ústa a vyjde zvuk.

17. Neklamete, len keď spíte. Vie to o vás každý. A vy teraz očakávate, že vám niekto uverí tie vaše báchorky o zmenkách a o skúške dôvery? Akože dva dni viete, ako to je, ale just to nikomu nepoviete, lebo sa na tom strašne zabávate - vy si fakt myslíte, že vaši voliči sú retardovaní? Tomuto má naozaj niekto veriť?

18. Prepísali ste svoje milióny na manželku, aby ste dnes nemuseli ako politik ukazovať svoje účty a svoje špinavé kšefty. Ste multimilionár, ktorý žije v luxusnej vile a svoje majetky ste získali aj vďaka daňovým podvodom a kšeftom s Majským. To ste vy, pán spravodlivý. Papaláš. Obyčajný papaláš.

19. Manželka je váš biely kôň, za ktorej sukňu skrývate svoje podvody. Správate sa ako typický mafián, aj keď je tu jeden rozdiel - aj mafiáni majú dosť cti na to, aby do svojich špinavostí neťahali svoje matky a manželky.

20. Vaše dnešné divadelné predstavenie bolo len opakovaným vtipom. To isté sme už zažili pri kauze Vandák. A opakovaný vtip už nie je smiešny. Ani vtedy neprišiel dôkaz, ani teraz neprišiel dôkaz. Nič sa nezmenilo - ďalej ste podozrivý zo zločinu.

Záver - po dnešku vieme tri veci:

a) Igor Matovič nechce ukázať dôkaz, že nie je zlodej a proste mu máme veriť - to len dokazuje, že Matovič žiaden dôkaz nemá, pretože je vinný;

, b) Igor Matovič využíva svoju manželku ako bieleho koňa, aby nemusel verejnosti vysvetľovať svoje kšefty - to len dokazuje, že Matovič je zbabelec;

c) Igor Matovič je papaláš, ktorému absolútne nezáleží ani na sume, akú bežný človek zarobí za celý život - to len dokazuje, že Matovič nie je obyčajný človek, ale obyčajný arogantný zbohatlík.

Pán Matovič, odstúpte.

Už vieme, že ste zlodej. Už vieme, že ste klamár. A už vieme, že ste zbabelec. Ale ešte stále môžete ukázať, že vám aspoň záleží na vlastnej žene a nebudete ju ťahať do špinavostí.

Pavlínka si to nezaslúži.

Odstúpte, posledná šanca.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2742722942632934