Prezidentka Zuzana Čaputová dnes vyzvala Igora Matoviča k demisii

24.03.2021 Články Články

Keby to urobila na jeseň - ešte pred prvým celoplošným testovaním - na Slovensku nemuselo zomrieť 8955 ľudí. 

1. Druhého novembra tu bolo 235 obetí, dnes máme 9190 obetí. My sme prezidentku Čaputovú vyzývali, aby zasiahla ešte pred tým, než Matovič zhodil na Slovensko svoju "atómovú bombu", no ona dala prednosť novým garderóbam. 

2. Vyzývať Matoviča k odstúpeniu dnes, keď ho už odmieta 83% Slovákov a jeho funkcia tri týždne visí na vlásku, na tom nie je nič hrdinské, štátnické ani kreatívne - to je už len trápne gesto slabej političky, ktorá historicky zlyhala.

3. A keď pani Čaputová hovorí o tom, že vláda nie je eseročka, mala by si pospomínať, ktože vymenoval túto arogantnú vládu bizarných podnikateľov prepojených na rôznych Majských, Kočnerov, Kiskov a Steinhubelov. 

4. Čakala azda pani prezidentka, že Matoviča vláda zložená z gaunerov a mafiánov sa bude správať ako Tolkienovo Spoločenstvo prsteňa? Darmo dnes moralizuje, darmo jej Leško píše frázy - zodpovednosť nesie celý čas aj ona. 

5. Mňa osobitne desí, ako slniečkarska kaviareň na čele s prezidentkou natiera cukrom liberálnych ministrov, ktorí dnes podali demisiu. To, že Matovič je najväčší lúzer v dejinách ešte neznamená, že Kolíková či Sulík sú nejakí spasitelia ľudstva. 

6. Kolíková už mala dávno odstúpiť, pretože nesie politickú zodpovednosť za zranenia a smrť generála Lučanského v Guantanáme, pardon, vo väzbe v Prešove. Na pumpe ukázala, že má v sebe asi toľko citu, koľko priemerná Té-osemstovka. 

7. A Sulíkova jediná dobrá vlastnosť, za ktorú má môj hlboký rešpekt, je to, že zakaždým do roka a do dňa zloží každú pravicovú vládu - za toto už bude naveky najväčším miláčikom slovenskej ľavice. Ďakujeme, Riško a už bež. Run, Forrest, run.

8. Ako minister hospodárstva Sulík nedoručil pre ľudí nič - jediné, čo sa mu podarilo vybojovať, bolo otvorenie záhradkárstiev. To je fakt mega-úspech. Blahoželáme. Jupi-jeje-jupi-jupi-je!

9. Úplným morálnym dnom je, že sa svojej stoličky silou-mocou drží Remišová, ktorá je spoluzodpovedná za 9000 ľudí, no primitívne vyvreskuje na tlačovkách, vraj naša vláda pripravovala vraždu Kuciaka... Hej, to je celá Veronika - ten pocit, keď chceš povedať niečo múdre, no mozog se odstěhoval do Humpolce. 

10. Povedzte, koľko Slovákov ešte musí umrieť, aby tuná miestne babkoherečky prestali tancovať na hrobe novinára a jeho snúbenice? Kedy už pochopia, že tie ich klamstvá o Smere nevrátia životy 9 tisíckam Slovákom? 

11. A viete, čo je úplne najlepšie - oni si z demisií urobili detské Jojo! Oni sa zosunuli z funkcií dole, ale už avizujú, že sa vrátia k válovom - tak načo hrajú túto komédiu? To čo je za demisia, ak vytrubujem svetu, že sa chcem vrátiť. Trápne a nedôstojné. 

12. Úlohou prezidentky Čaputovej nie je vyzývať k záchrane vlády, ale rešpektovať názor väčšiny národa - Slováci nechcú, aby nám ďalej vládol Matovič cez svojho chvostíka Hegera. Väčšina Slovákov chce predčasné voľby!

13. Už nie je čas na sladké rečičky ani fešné fotečky na sociálnej sieti. Dnes o Zuzane Čaputovej na TA3 básnil hovorca Penty Gabriel Tóth, aká je úžasná a vraj - aký zlý je na sociálnych sieťach Blaha, aký je agresívny a útočný. Čo môže byť väčšou lichôtkou, ako keď vás hejtuje hovorca Penty...

14. Hovorcovia Penty si to možno nevšimli, ale ľudia prichádzajú o všetko - o svojich blízkych, o robotu, o slobodu, o dôstojnosť. Nie je čas byť chrumkavý a sladký, nie je čas na feši fotečky a nové garderóby. Je čas hovoriť pravdu - aj keď pravda bolí.

15. Slovensko potrebuje hlavu štátu, ktorá vie buchnúť po stole a nie najlepšie plateného Alzáčika na Slovensku, ktorý v čase najťažšej krízy v dejinách propaguje pulzné oximetre.  

Milá pani prezidentka, 

vyzvite celú vládu k demisii a k predčasným voľbám. To je jediné, čo zachráni Slovensko. Ja viem, že takto pokyn z americkej ambasády neznel, ale skúste už konečne počúvať ľudí na Slovensku: dosť bolo umierania, dosť bolo špajchlovania, dosť bolo ponižovania, chceme zmenu!



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2908905246014702