Svine, ktoré chcú prevziať moc

11.02.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Predstavte si, že by sme boli mafiánske "svine" so špinavými miliónmi na účtoch a chceli by sme, aby voľby vyhrali naše politické "biele kone". Viete, čo by sme urobili?

1. Natočili by sme film. Zobrali by sme režisérku, čo už jeden taký dala dokopy - volal sa Únos.

2. Scenár by sme zobrali od tej najvulgárnejšej liberálnej obludy, ktorá vypisuje, že Slováci znásilňujú ženy a Slovania sú čvargou.

3. Do hlavných rolí by sme obsadili úslužných hercov, ktorí radi prídu vrieskať aj na námestia, keď dostanú groš.

4. Takýto film by bol v kampani terno. Lepšie než všetky billboardy a televízne relácie.

5. Naivnú mládež kompletne ovládne atmosféra filmu - dojáky, vraždy, cynizmus, mafia!

6. Do toho srdcervúca hudba a emočne vypäté scény. Všetci plačú, aké sú v politike svine.

7. A film má jasne mieriť na konkrétnych politikov a na konkrétne kauzy. Aby pomohol vyhrať "tým druhým".

8. Samozrejme - film je kompletný výmysel, ale to nikoho nezaujíma. Veď to je akože fikcia, takže nikto nemôže byť obvinený z klamstva.

9. Akurát každý v kine si bude myslieť presne to, čo tvorcovia filmu chcú - diváci budú nenávidieť presne tých politikov, ktorých sa liberálni oligarchovia potrebujú zbaviť.

10. A iba tým múdrejším dôjde, že skutočné "svine" stoja za týmto filmom a chcú ľuďom ukradnúť Slovensko.

PREDSTAVTE SI, ŽE BY SA NATOČIL FILM KRYSKA

Predstavte si, že by sme takéto niečo urobili my. Že by sa našli peniaze odniekiaľ z mimovládok povedzme z Ruska. Či od bohatých podnikateľov prepojených na Rusko. A scenár by bol takýto.

1. Odpudivé zábery na popradskú mafiu, ako vraždí a znásilňuje. Do toho sa objaví postava nadmerne sa potiaceho milionára, ktorý zbohatol na úžere a ktorému by všetci hovorili "Upotený had". Len mladé dievčatká, ktoré by sexuálne zneužíval, by ho volali Kryska.

2. A ten by s mafiánmi obral o pozemok úbohého zubára. Ešte by mu aj dcéru znásilnili a syna zabili. A rehlili by sa tam nad koňakom, ako mu dali. Najviac by sa rehlil "Upotený had".

3. V ďalšej línii filmu by mafián s veľkým bruchom chodil na raňajky s postavou menom Richie a tam by dohadovali, ako zvolia generálneho prokurátora. Všetko by mali pod kontrolou, celý štát.

4. Mafián by sa stretával aj s postavou menom Psycho, pochádzala by z Trnavy. Dohadovali by sa, ako rozkradnúť štát a ako na jeho manželku prepísať polku mesta.

5. Mafián by pre nich vraždil ľudí a my by sme to v kine všetko videli - scény ako odrezávajú hlavy, vulgárne nadávajú, arogantne ovládajú Slovensko. Celé kino by bolo pobúrené ich správaním. A každý by vedel, o koho ide.

6. A do toho by sa zamotali feťáci z Bratislavy. Od rána do večera si pichajú heroín a dávajú si LSD. Na ich čele postava menom Plešo, ktorá je až taká arogantná, že deckám pred školou predáva LSD a "5 gramov bieleho" - do toho zábery, ako sa deti sfetujú a pomaly umierajú.

7. Tragické osudy narkomanov, rozvrátené rodiny, zničené existencie. To všetko by tam bolo, spolu s dojímavou hudbou. A do toho rehot zlého Pleša. Všetci v kine by sme v tej chvíli Pleša nenávideli.

8. Pleša by stretol renkajúci hrdina. Volal by sa Brbloš. Zbohatlícke monštrum, ktorému tato kedysi po páde režimu nakradol ťažké majetky od štátu. Sprivatizoval socialistický podnik a vychoval namyslené a arogantné decko, ktoré si myslí, že si kúpi všetkých.

9. Vo filme by ponižoval ľudí a zneužíval by svoje bohatstvo. S Plešom by sa rozhodli, že založia politickú stranu. Na nejakej rozpustilej žúrke stretnú sfetovanú blondínu, ktorú platia mafiáni z Ameriky. A spolu sa dohodnú, že ovládnu štát.

10. Do toho odpudivé scény, ako sa blondína ustarostene tvári v televízii a keď sa vypnú kamery, rehoce sa na tom, akí sú ľudia blbí, že jej veria. Agenti z Ameriky sa rehlia najhlasnejšie. Do toho dramatická hudba. Celé kino nenávidí Ameriku.

11. Na záver filmu sa stretnú všetci v poslednej scéne na americkej ambasáde, spoločne s agentmi CIA - Upotený had s Plešom, blondínou, Richiem, Brblošom aj Psychom. A všetci sa váľajú od smiechu, ako prevzali moc a ako oblbli Slovákov.

12. Nasledovali by smutné zábery na všetky mŕtvoly, ktoré za sebou nechali. Na znásilnené ženy. Na obete pozemkových a daňových podvodov. Na zúbožené babičky, ktoré obrali o dôchodky. Na obete exekúcii, ktoré zapríčinil Kryska. Na spúšť, ktorú po sebe zanechali. Ľudia v kine by nenávisťou šaleli.

Čo myslíte, nebol by to skvelý film? Jasné, bolo by to hrozne lacné. A možno zavádzajúce a manipulatívne.

Ale však fikcia - ehm, čiastočne. A na základe reálnych udalostí...

Keby sme boli dostatočne cynickí a mali za sebou miliardy, tak by sa takýto film pred voľbami šikol, že áno.

Lenže my takéto nič nerobíme. Žiadne miliardy za nami nie sú. Žiadni Rusi. Žiadni oligarchovia. Nechceme manipulovať ľudí. Nechceme šíriť nenávisť. Nie sme svine.

Oni áno.

Chcú prevziať moc a zneužili na to aj kino. Naliali do toho ťažké prachy a načasovali to na kampaň, aby zmagorili ľudí, čo nesledujú politiku a stačí im nenávistná fikcia.

Každý, kto odchádza z kina, je plný nenávisti voči Robertovi Ficovi. Najradšej by ho zabil. A všetkých smerákov. Lebo to je mafia - takýto má byť odkaz filmu. Číra nenávisť, číre zlo.

Odkazom je, že celá politika je svinstvo. Niet z toho úniku. Odkaz, ktorý nahráva extrémistom.

Film, ktorý je o obrovskej nenávisti. Má šíriť presne cielenú zlobu na konkrétnych politikov. A tým pomôcť ich konkurentom.

Film, ktorý je o prevzatí moci a kolosálnej manipulácii.

Film, ktorý vytvorili svine.

Svine, ktoré chcú prevziať moc.


Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2541499556088608


poslanec NR SR Ľuboš Blaha