Toto sú intelektuálne trusty slovenskej pravice

23.06.2020 Články, Facebook Články, Facebook

1. Veronika Remišová (Za ľudí) napísala svoje vysokoškolské práce o Modrom Petrovi a Popoluške. Minimum odkazov na literatúru, minimum použitých zdrojov. To, že dnes sa rozdávajú tituly za takéto práce, je výsmech slovenskému školstvu.

2. Remišová je vyštudovaná bábkoherečka. Aj vás tak ukrutne upokojuje, že IT sektor na Slovensku má na starosti dáma, ktorá dokázala spackať ešte aj prácu o Popoluške?

3. Petra Krištúfková (Sme rodina) svoju bakalársku prácu celú opísala. Je plagiátorka. Tvrdí to Miroslav Beblavý, ktorý so súčasnými stranami vládnej koalície roky spolupracoval. Ja len, že toto sú kádre Sme rodiny - škola NIE!, mafia ÁNO!. Ale - ako by povedala hrdá bakalárka - "je lepšia sedieť smutná v Mercedese, ako byť veselá v autobuse". Ach, úplná Simone de Beauvoir.

4. Ideme ďalej. Lucia Nicholsonová (SaS) má maturitu. Vraj.

5. Richard Sulík (SaS) sa Dankovi vysmieval za to, že v práci použil len 6 kníh a on sám vo svojej diplomovke použil 4 knihy. Pre tých, čo neštudovali na humanitnej vysokej škole - 4 knihy nestačia ani na referát v prvom ročníku. Sulík má za to titul a vďaka tomu môže predstierať, že je ekonóm.

6. Igor Matovič (OĽaNO) svoju diplomovku nenapísal sám - priznal, že mu ju napísala kamarátka, ktorú zobral na dovolenku. Ale vraj používala jeho poznámky. Jasné, biznismen po večeroch zapisoval svoje geniálne výtrysky ducha na papier a jeho služobníci to potom s láskou prepisovali. Takto to vraj bolo.

7. Alebo - druhá možnosť. Matovič je podvodník a jeho prácu napísal niekto iný, za čo dostal odmenu. To by bolo na stratu titulu a odchod z verejného života. Čo myslíte? Pôjde Igorko na detektor, aby to vysvetlil? Smrdí to riadnym podvodom.

8. V minulosti som držal v rukách prácu Moniky Tódovej (Denník N) a dodnes sa neviem spamätať z toho, že za takéto detinské eseje niekto rozdáva tituly. Tódová použila len tri vedecké zdroje, čo je snáď menej ako Remišová a Sulík.

9. Mimochodom, oponentku jej robila Zuzana Wienk (Aliancia Fair-play), ktorá na to nemala kvalifikáciu. Podvod? Tódová priznala, že jej diplomová práca je katastrofa, no titul nevrátila a naďalej sa hrá na bezúhonnú novinárku.

10. Prednedávnom som vám predstavil aj knižnú produkciu ctenej pani prezidentky Čaputovej (PS) - za peniaze Nadácie otvorenej spoločnosti vydávala niekoľkostranové infantilné brožúrky, ktoré nemajú žiadnu odbornú, vedeckú ani intelektuálnu úroveň. Ale peniažky sa kotúľali.

Toto je ten intelektuálny výkvet pravice, toto je to Slušné Slovensko. Slušné a kvalifikované. Bravó!




Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2657949434443619