Včerajšok potvrdil starú historickú pravdu: záchrana vždy prichádza z Ruska

02.03.2021 Články, Facebook Články, Facebook

1. V druhej svetovej vojne nás od fašizmu oslobodila Červená armáda a umierali za nás predovšetkým ruskí vojaci. Vojna prišla zo západu, záchrana z východu. 

2. Dnes sa situácia opakuje. Dodávky vakcín zo Západu meškajú, veľmoci hrajú geopolitické hry, EÚ sa háda s Britániou, západné farmafirmy zlyhávajú. 

3. Niektoré západné štáty sebecky nakúpili toľko vakcín, ktorými by zaočkovali svoju populáciu aj trojnásobne - a potom niet vakcín pre menších a chudobnejších. Gratulujeme k tejto nevídanej solidarite.

4. Za týchto okolností prichádza ruská vakcína Sputnik, ktorá má podľa hĺbkovej štúdie v celosvetovo uznávanom britskom vedeckom časopise Lancet jeden z najlepších výsledkov proti Covidu. Boli by sme blázni, ak by sme ju ako Slovensko odmietli.

5. Len aby sme tomu rozumeli: vedci z Británie hovoria Sputniku áno, ale železničiar Dzurinda a babkoherečka Remišová hovoria Sputniku nie. No vyber si.

6. V slovenských liberálnych médiách samozrejme hneď po dovoze Sputniku vybuchol ohňostroj nenávisti voči Rusku. Minister Korčok plače, že vítame len ruské a nie americké vakcíny. Zlomilo mu to srdiečko, on by najradšej pri dovoze Pfizeru spieval v pozore americkú hymnu. 

7. Poslanec Osuský narieka, že sme sa so Sputnikom ocitli v spoločnosti takých štátov ako Maďarsko, San Maríno, Argentína či Spojené arabské emiráty. Úplne normálne štáty, bohaté a úspešné. Ale to viete - chýba tam juesej. 

8. Zato Pfizer používajú také klenoty svetovej demokracie ako Saudská Arábia, Katar a Omán... Ach jaj...  To sa fakt ideme hrať na preteky o to, ktorú vakcínu používa náš obľúbený štátik a podľa toho sa rozhodneme, či zachraňovať životy alebo nie? 

9. Dzurinda nechápe, prečo nepočúvame na slovo západné veľmoci - on skákal ako oni pískali aj pri bombardovaní Juhoslávie, aj pri útoku na Irak. Ten pocit, keď niekoho poučuje Krvavý Miki... Lepšia reklama pre Sputnik neexistuje. 

10. A pridáva sa celá liberálna kaviareň, ktorá je roky na výplatných páskach amerických mimovládok - jasné, že budú teraz ostošesť kopať do Ruska, aby si svoje bubáky zaslúžili. Už len čakám, kedy si prezidentka Čaputová vysvieti palác na spôsob americkej zástavy. 

11. Pravda je, že na Slovensku sa máme riadiť záujmami Slovákov a nie amerického Pentagonu. Ak sa to strane Za ľudí či SaS-ke nepáči, nech idú kade ľahšie. 

12. Geopolitika bokom, tu ide o život. Ja osobne by som uvítal, keby sme Covid radšej liečili a dali šancu ivermektínu, ako aj experimentálnej liečbe z Ruska. To je skutočná cesta. 

13. Ale ak chcú ľudia na Slovensku používať Sputnik, tak na to majú právo. Aj my, čo sme sa narodili v ČSSR, sme používali sovietske/ruské detské vakcíny a pomohli nám. 

14. Veľká časť Slovákov má k ruským medikamentom väčšiu dôveru než k tým americkým korporátnym. Nevidím jediný dôvod, aby sme kvôli rusofóbii obetovali Slovákov a nerešpektovali ich voľbu. Sme za dobrovoľnosť očkovania a preto ruskú vakcínu podporujeme.

15. A keby sa ako bonus ešte aj rozpadla vládna koalícia, nebudeme sa hnevať... Ak je Sputnik skutočnou záchranou pred Covidom, v slovenských pomeroch urobí najlepšie, ak politicky zničí Matoviča a jeho vládu - to bude v boji proti Covidu ten najužitočnejší akt. 

A vyzerá to zatiaľ celkom sľubne.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2890443127860914