Vec: Nahlásenie predsedu vlády Igora Matoviča za porušenie podmienok karantény.

07.11.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Vážený pán hlavný hygienik Ján Mikas,  

dnes, 6. novembra v podvečerných hodinách porušil predseda vlády Slovenskej republiky, občan Igor Matovič, bytom na Čajkovského ulici v Trnave, 10-dňovú karanténu, ktorú mal podstúpiť po kontakte s nakazenou osobou. 

Podľa informácii polície SR je potrebné porušenia karantény nahlásiť na túto adresu, preto Vás týmto informujem a verím, že budete udalosť riešiť v spolupráci s policajnými zložkami, keďže ide o veľmi nezodpovedného a pre svoje okolie nebezpečného človeka. 

Podľa vašich vlastných usmernení hlavného hygienika, ktoré uvádzate na stránke Úradu verejného zdravotníctva, platí pre osoby v úzkom kontakte s nakazenými nasledovné: 

„ak je výsledok RT-PCR testu negatívny, pokračuje v izolácii v domácom prostredí v úhrnnej dĺžke minimálne 10 dní a následne sa prihlási svojmu ošetrujúcemu lekárovi na jej ukončenie.“

Tu si svoje vlastné usmernenie môžete overiť: https://www.uvzsr.sk/.../Usmernenie_HH_SR_COVID_19...

Občan Matovič bol v kontakte s nakazeným v nedeľu a keďže sám informoval verejnosť, že odchádza do karantény, je zjavné, že išlo o úzky kontakt, pretože inak by takéto divadlo s karanténou nepodstupoval. 

Test absolvoval po piatich dňoch, a teda v piatok. Ďalších 5 dní by mal ostať v domácej karanténe – bez ohľadu na to, či bol jeho test negatívny alebo pozitívny.

No on dnes svojvoľne karanténu opustil a absolvoval tlačovú konferenciu na Ministerstve zdravotníctva SR, čím ohrozil prítomného ministra zdravotníctva a ďalších prítomných hostí, vrátane novinárov. 

Pevne verím, že bude rovnako, ako každý iný občan SR, prísne potrestaný. Tu je dôkaz, že sa nachádzal v inkriminovanom čase mimo domácej karantény – záznam tlačovej konferencie.

Považujem za obzvlášť hanebné, že občan Matovič v pozícii premiéra porušuje predpisy, ktoré drasticky vymáha od celej populácie. 

Je to výsmech občanom a vlastným pravidlám. Verím, že pokuta bude exemplárna a zároveň dúfame, že predsedu vlády vyzvete, aby po takomto arogantnom akte zvážil ďalšie pôsobenie v politike. Takto „hnusobu“ neporazíme, pán Mikas, takto nie. Aký dáva premiér signál verejnosti? 

S pozdravom, 

PhDr. Ľuboš Blaha, PhD.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2791461287759099