Tlačová beseda strany SMER – SSD na tému: Naživo z najvyššieho kopca beťára Samuela Vlčana

04.05.2023 Facebook, Tlačové správy, Videá Facebook, Tlačové správy, Videá

Dnes sa spred „najvyššieho kopca“, ktorý leží na južnom Slovensku, a to pri skládke v obci Iža, konala tlačová beseda predsedu strany SMER – SSD Roberta Fica, podpredsedu strany Richarda Takáča a členky strany a aktivistky Zuzany Matejičkovej. Na brífingu reagovali na ministra pôdohospodárstva Vlčana, ktorý dnes oznámil, že podáva demisiu  po včera zverejnených informáciách o dotácii pre jeho spoločnosť Reko Recycling, ktorá dostala nenávratný finančný príspevok vo výške 1,4 milióna eur.

 

Podľa slov Roberta Fica bolo Vlčanove divadlo na tlačovej besede typickým obrazom biedy vládnutia koalície za ostatné tri roky. Dokonca tvrdil, že ako minister pôdohospodárstva dostal dotáciu od kolegu Budaja je výsledkom dobrej práce ľudí vo firme, ktorej je majiteľom.

 

„Minister Vlčan v demisii dnes klamal na tlačovej konferencii, keď povedal, že on o tom projekte prakticky nič nevie. Prosím vás, to takéto sprostosti komu bude hovoriť? To akože majiteľ firmy dostane ako dar 1,4 milióna eur a on sa tvári, ja o ničom neviem. Ale potom, keď už odpovedal na nejaké otázky sa ukázalo, že vie o každom jednom detaile tejto podivnej transakcie, ktorá došla do jeho firmy. Klamal v priamom prenose, klamal všetkým, pretože ako minister mal veľmi jasne povedať, že nemôže prijať jeho firma takýto dar, lebo je to evidentné rodinkárstvo,“ uviedol  R. Fico.

 

Zároveň vyzval ministra Vlčana, ktorý síce povedal, že sa vzdal funkcie, no dodal, že nemá dôvod vracať 1,4 milióna, že je jeho povinnosťou finančný príspevok vrátiť. Navyše musí byť okamžite odvolaný aj Budaj. Gesto demisie je pre SMER nepodstatné, tým len urazil ľudí.

 

Zuzana Matejíčková, ktorá ako aktivistka už minulý rok poukazovala na vzniknutý problém dodala, že okrem arogancie moci, ktorá tu od pána Vlčana je, boli aktivisti zastrašovaní listami. Okrem nich však podali trestné oznámenie aj na 75 ročnú dôchodkyňu po troch infarktoch. Uzavrela slovami, že táto skládka je dokonca v treťom ochrannom pásme. "To aj pre pani prezidentku znamená, že je natoľko chránené, že sa o ňom nesmie rozprávať?" opýtala sa na záver aktivistka Z. Matejíčková.





Zdroj: https://fb.watch/kjCyyx0wN4/