R. Fico: Zákazkou pre firmu udavača Ľ. Makóa spáchala vláda zvrhlosť a akt nehoráznej štátnej korupcie!

22.06.2021 Fotky, Tlačové správy Fotky, Tlačové správy

Predseda strany SMER – sociálna demokracia Robert Fico dnes na tlačovej konferencii poukázal na rámcovú zmluvu, ktorú ku dňu 22. 6. 2021 uzavrela Slovenská pošta v gescii strany SaS s firmou LAMA SK SBS v hodnote viac ako 9 miliónov eur. Firma LAMA SK SB je podľa dostupných, medializovaných informácií prepojená s Ľ. Makóom, kľúčovým udavačom vo väčšine trestných káuz posledných mesiacov. Na Slovensku sa výrazne deformuje právny štát a zneužíva sa štátna moc. Aj preto sme v mene strany SMER -SD oslovili predsedníčku Európskej komisie U. von der Leyen so žiadosťou o stretnutie o stave právneho štátu na Slovensku. 

„Slovenská pošta mala uzatvoriť tri zmluvy pre západ, stred a východ Slovenska pokiaľ ide o strážne služby. Všetky tieto tri zmluvy, v hodnote viac ako 9 miliónov eur, podpísala na 48 mesiacov Slovenská pošta so spoločnosťou LAMA SK SBS. Je špinavosťou najhrubšieho zrna, že je táto spoločnosť prepojená priamo na hlavného slovenského udavača, pána Makóa. Je to nehorázna štátna korupcia,“ uviedol R. Fico.  

Je všeobecne známe, že Ľ. Makó prebýva v Dubaji, odkiaľ má na Slovensko lietať súkromným lietadlom a udávať ľudí, ktorí dnes sedia vo väzbe neprávom. Rovnako tak sme preukázali, že sa s kajúcnikom Makóom niekoľkokrát stretol aj vtedajší premiér I. Matovič, ktorý vybavil jeho prestup z prostredia finančnej správy do Slovenskej informačnej služby za 20 miliónov eur, ktoré boli neskôr v niekoľkých prevodoch zaslané zo štátneho rozpočtu do rozpočtu SIS. Disponujeme aj informáciami, že sa s Ľ. Makóom stretol počas mimoriadnej schôdzi NR SR aj terajší premiér Heger. 

„Predložili sme jasný dôkaz, že informácie o 20 miliónoch eur, ktoré dostala SIS ako odmenu za to, že prikryla Makóa sú pravdivé. Aby to nebolo všetko, tak s vysokou pravdepodobnosťou tlačí Makó na predstaviteľov vládnej koalície a vydiera ich, že ak nedostane to, čo chce, tak si bude ďalej vymýšľať a môže kohokoľvek udať. Ako môže človek podozrivý z trestnej činnosti, zadržaný, vzatý do väzby, za zvláštnych okolností prepustený, ktorý chodí ako na bežiacom páse na výsluchy a vypovedá a udáva, ktorý si slobodne cestuje súkromným lietadlo, ktorý sa stretával s Matovičom, ktorý sa stretol s Hegerom, zrazu dnešným dňom získava obriu štátnu zákazku, aby zabezpečoval stráženie v rámci Slovenskej pošty? Ako inak to môžeme nazvať než zvrhlosť a štátna korupcia?“ Pýta sa predseda strany SMER – SD R. Fico.         

Prepojenie firmy LAMA SK na Ľ. Makóa prostredníctvom jeho družky ako výkonnej riaditeľky, či prítomnosť áut tejto bezpečnostnej služby na parkoviskách finančnej správy. Za takýto nehorázny akt štátnej korupcie musí byť zo strany predstaviteľov vládnej koalície vyvodená politická zodpovednosť alebo naštartovaná aktivita orgánov činných v trestnom konaní. Rovnako v súvislosti s touto kauzou nevylučujeme v strane SMER -SD ani odvolávanie ďalšieho člena vlády v NR SR. 

„Firma LAMA SK SBS dokonca ani nemala splnenú základnú podmienku, ak chcela obchodovať so štátom a to je zápis v registri partnerov verejného sektora, preto nemohli ďalej pokračovať v spolupráci so štátom. Preto podľa všetkého vymysleli to, že prijali námietku jedného z uchádzačov, medzitým dali šancu a čas spoločnosti LAMA, aby naplnila zákonnú podmienku a zapísali sa do registra partnerov verejného sektora,“ podotkol R. Fico.




Zdroj: https://www.facebook.com/smersd/posts/5998094336897172