Ďalšie skutočnosti, ktoré diskvalifikujú Mikulca!

11.06.2021 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

Predseda stany SMER - SD Robert Fico na opakovanom výjazde v Prešove absolvoval tri podujatia – medzi zamestnancami stavebnej firmy pri Nitre, s predstaviteľmi regionálnej samosprávy v Nitre a veľké verejné stretnutie v Banskej Bystrici. Medzi ľuďmi podľa neho rezonujú dve témy, začínajú prejavovať obavy, ako bude vyzerať ozdravovanie verejných financií, ako sa bude riešiť enormné zadlžovanie krajiny, či nepôjdu hore dane a odvody, či to nepôjde na úkor podielových daní. „Druhá téma, tam som dokonca musel ľudí až trochu krotiť, je miera až posmechu z neprofesionality tejto koalície. Ľudí uráža, keď počúvajú, že Pročko bol poverený Matovičom, aby pripravil zákon o hmotnej zodpovednosti politikov. Ľudí rozčuľuje, že sa nemíňajú európske fondy a Remišová sa háda s Kolíkovou, kto bude predsedníčkou strany. Ľudí rozčuľuje, že predseda vlády chodí po reláciách a rozpráva, že robíme krásne veci a všetko bude v poriadku. A miera hnevu a pripravenosti verejnosti je veľmi vysoká. My sme včera odosielali na Ústavný súd naše stanovisko, pretože nás Ústavný súd požiadal o reakciou na žiadosť prezidentky posúdiť referendovú otázku. Mňa prekvapuje návrh, ktorý napísala pani prezidentka, pretože preukázateľne prekračuje svoje právomoci, ale predovšetkým ten návrh je jasne provládny. Veríme, že Ústavný súd si zachová zdravý rozum a povie, že referendová otázka je v poriadku,“ povedal R. Fico.


Prešiel k témam, ktoré rezonujú v spoločnosti, prvá je zásah inšpekcie ministerstva vnútra na NAKA, druhá je opätovné zadržanie advokáta Ribára a tretia je odvolávanie ministra vnútra. V tejto súvislosti vyzval politikov a médiá, aby verejne povedali, že je v poriadku, ak funkcionár vo významnej štátnej funkcii dáva zákazky svojim rodinným príslušníkom. Napríklad ak riaditeľ VOS dá  zákazku svojmu bratovi, alebo riaditeľ kancelárie VOS dá svojmu otcovi zákazku za 2,5 milióna eur. „Preto sa musím vrátiť k pánovi Mikulcovi, na moju adresu odkázal, že som klamár a že čo ešte vlastne tu robím v politike. Chcem ubezpečiť pána Mikulca, že bude posledný v dlhom rade, kto bude rozhodovať, či ja ešte budem v politike. Povedzte mi, čo zo včerajších informácií nebolo pravdivé? Keď bol riaditeľ kancelárie Vojenskej spravodajskej služby, dostala firma, kde jeho otec bol spoluvlastník zákazku na stráženiu budov VSS vo výške 2,5 a stráženie budov VOS vo výške 250 tisíc eur? No tá firma tú zákazku dostala. Je pravda, že keď bol šéfom vojenského spravodajstva, že firma, kde jeho brat bol výkonný riaditeľ dostala ďalšiu zákazku vo výške 142 tisíc za stráženie budov? Je pravda, že dostal disciplinárny trest od Radičovej za neuposlúchnutie rozkazu? Je pravda, že skartoval dôležitý dokument, ktorý sa týkal nakladania s majetkom vo VOS? My len chceme, aby verejnosť vedela, kto dnes reprezentuje Slovenskú republiku,“ vymenoval R. Fico.


Spomenul ďalej, že z 5.12.2012 má k dispozícii úradný záznam, kde sa hovorí o tom, ako došlo k výberu spoločnosti Aegis Eu. „Podstatné je, že riaditeľ vojenského spravodajstva plk. Mikulec zadal jednoznačne, že víťaznou spoločnosťou má byť Aegis Eu, s.r.o. Riaditeľ vnútornej bezpečnosti, plk. Malček trval na tom, že zhodnotenie jednotlivých spoločností musí byť korektné a že samotný výber musí byť v konečnom dôsledku na rozhodnutí riaditeľa. Nakoľko mal plk. Malček vedomosť o tom, že v minulosti bol otec plk. Mikulca konateľom spoločnosti Mipol, to je tá prvá dohoda za 2,5 milióna eur, ktorá poskytovala služby pre VSS, jednoznačne upozornil, že v budúcnosti nesmie mať Mikulec v žiadnom prípade akýkoľvek preukázateľný vzťah k SBS vykonávajúcej ochranu objektov VSS. Mikulec to garantoval. Vlastnou spravodajskou činnosťou plk. Malček zistil, že v spoločnosti Aegis Eu sa angažuje osoba, ktorá síce nie je konateľom, ale je prítomný pri dôležitých rokovaniach a dokonca z jeho účtu boli vyplácané výplaty niektorým príslušníkom SBS. Jednalo sa o brata riaditeľa VSS Romana Mikulca.“


Na tlačovej besede pripomenul ďalšiu významnú vec, a to, že 4. júla 2012 VSS rozhodla, že Mikulca nie je možné považovať za bezpečnostne spoľahlivú osobu, lebo klamal v bezpečnostnom dotazníku, preto mu zobrali previerku na stupeň prísne tajné. Po tomto sa Mikulec obrátil na Najvyšší súd, ktorý zamietol túto žalobu a potvrdil, že odobratie bezpečnostnej previerky na PT bolo zákonné.


Ďalej spomenul úradný záznam, ktorý hovoril že Mikulec mal mať v mieste trvalého bydliska konflikt kvôli tomu, že pes nejakého podnikateľa sa vymočil na Mikulcov plot. Mali po sebe kričať a údajne sa podnikateľ Mikulcovi vyhrážal. „Na základe požiadavky Mikulca ohľadom atakovania jeho osoby bolo začaté získavanie informácií k tejto osobe. Mala mať prepojenie na zločineckú skupinu Takáčovci, že sa zdržiava v zahraničí, že má mladú frajerku, že bol v pátraní za ekonomickú trestnú činnosť. Oslovili útvar boja organizovanej kriminality, že takáto osoba sa zdržuje na Slovensku. Po mesiaci Mikulec povedal, že opatrenia nie sú dostatočné, lebo osoba sa mu naďalej vyškiera v nákupnom centre. Na základe tohto pokynu bol oslovený zdroj, ktorý poznal hierarchiu Takáčovcov, bolo vyvolané stretnutie, ktorého sa zúčastnil príslušník VSS, zdroj a člen skupiny Takáčovcov, ktorý mal blízky vzťah s podnikateľom. Na stretnutí sa dohodlo, že uvedený podnikateľ bude takáčovcami priateľsky upozorňovaný na to, aby sa na Mikulca už nevyškieral v obchodnom dome,“ prečítal R. Fico.


Vo veci advokáta Ribára bolo nedávno vydané bezprecedentné rozhodnutie Ústavného súdu, kedy rozhodol o jeho prepustení z výkonu väzby, keďže v jeho prípade bolo porušené snáď všetko a ktoré trvalo 565 dní, „Po takomto rozhodnutí sa zrazu NAKA so špeciálnou prokuratúrou rozhodla, že ukážu Ústavnému súdu, kto je pánom v dome. Ústavnému súdu ukázali, vy si tam môžete robiť čo chcete, ale my si budeme robiť, čo chceme. Vybrali si vec starú 16 rokov, výpoveď svedka z apríla 2020, dohodli sa prokurátori s NAKA, zobrali Ribára naspäť do zadržania. Potrebovali dať Ústavnému súdu zjavne facku,“ povedal predseda strany SMER - SD R.Fico.


Zastavil sa pri zásahu inšpekcie ministerstva vnútra na NAKA. Podľa vlastných slov pozoruje, čo sa deje v bezpečnostných zložkách, no zaráža ho, čo povedal Lipšic. „Hovoril, že oligarchovia vytvorili tlak, že vytvorili tlak ľudia, ktorí sa boja, na inšpekciu, aby išla do NAKA a pozrela sa na konkrétne veci v kauze Očistec a ďalších kauzách, kde má prísť k manipulácii so svedkami. Celý problém je v tom,  že správa tajnej služby podložená dôkazmi hovorí, že existuje špeciálna pracovná skupina, ktorej úlohou je vyhľadávať udavačov, s nimi pracovať a navádzať ich na výpovede voči konkrétnym ľuďom,“ uzavrel.





Zdroj: https://fb.watch/63l7Pg5qPp/