Pýtam sa, kto bude ďalší?!

03.06.2021 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

Generálny prokurátor Žilinka, šéf NBÚ Konečný alebo nový šéf SIS Aláč, ktorý poskytol šokujúcu správu o organizovanej skupine na NAKE a Špeciálnej prokuratúre manipulujúcej výpovede udavačov?

Dnes ráno NAKA zadržala riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa, čo je podľa predsedu strany SMER – SD Roberta Fica mimoriadne závažná udalosť. Preto na situáciu reagoval slovami: „Najskôr si koalícia vytvorila systém profesionálnych udavačov s bohatou kriminálnou kariérou a systém politicky angažovaných operatívcov, vyšetrovateľov a prokurátorov, aby kriminalizovala opozíciu. Výsledkom je, že vo väzbe sedia desiatky ľudí bez dôvodov. Tento celý systém vybuchol, pretože začali viacerí hovoriť o profesionálnych udavačoch, o tom, ako sú manipulovaní. My sme sami predložili informácie o nátlaku na policajtov. Preto sa objavili prvé správy, ktoré začala vypracovávať Slovenská informačná služba. Tá informovala inšpekciu ministerstva vnútra o týchto závažných skutočnostiach. Keď sa tak stalo, prvý, kto prišiel o slobodu je bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby. My sme presvedčení, že tam sedí len preto, lebo otvoril otázku manipulácie trestných konaní, udavačov a ovplyvňovania trestných konaní v neprospech opozície,“ uviedol R. Fico.

Potom však začali hovoriť ďalší, bývalý šéf NAKA pán Zurian, šéf operatívcov pán Kaľavský. Podľa R. Fica je neuveriteľné, že sa 17. mája konala tajná schôdzka v priestoroch SIS, kde boli štátne politické špičky, ale bol tam aj šéf inšpekcie ministerstva vnútra a bavili sa o zlyhaní systému v boji proti opozícii. V médiách, konkrétne v Denníku N sa však uskutočnil rozhovor s ministrom vnútra, ktorý naznačoval, že nie je celkom spokojný so šéfom inšpekcie ministerstva vnútra. „Takže po tom, čo zobrali do väzenia pána Pčolinského, čo vykopli dvere pánovi Zurianiovi, čo zobrali pán Kaľavského, tak sa rozhodli, že umlčia inšpekciu ministerstva vnútra. Tá totiž vyšetruje manipuláciu s trestnými konaniami a toto je zastrašovanie najhrubšieho zrna. Toto je postup organizovaného zločinu, čo robí vládna koalícia proti opozícii a proti ľuďom, ktorí sa snažia verejnosti povedať pravdu. Je to obludné a ľudia na Slovensku musia vedieť, čoho sú títo schopní. Kladiem si otázku – kto bude ďalší? Bude to pán Žilinka? Tiež robí kroky proti tomuto obludnému systému. Bude to pán Aláč, ktorý mal odvahu predložiť do národnej rady správu, ktorá to potvrdzuje? Bude to šéf  Národného bezpečnostného úradu, lebo sa otvorili previerky niektorým policajtom? Neostáva nám nič iné, len okamžite otvoriť tému odvolávania ministra vnútra a opätovne slovenskej verejnosti vysvetľovať, čo sa to deje v tomto štáte,“ uzavrel Robert Fico.





Zdroj: https://fb.watch/5UFmaF7ofh/