Tlačová beseda klubu strany SMER-SD: Cynické vystúpenie ministerky Kolíkovej v NR SR si zaslúži reakciu

11.05.2021 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

M. Kolíková je preukázateľne spolumajiteľkou firmy, ktorá okráda ľudí a je veľmi jasne napojená na ďalšiu rodinnú firmu, ktorá čerpá peniaze z verejných zdrojov. Dôkazy, podozrenia a prepojenia v týchto kauzách sú natoľko silné a jasné, že by mala ministerka Kolíková, bez ohľadu na to, či jej NR SR vysloví nedôveru, alebo sama, podať demisiu a odísť z vlády. 

 

Existujú však aj ďalšie nepopierateľné zlyhania, ktoré diskvalifikujú M. Kolíkovú ako ministerku spravodlivosti. Ide o zlyhania pri podozrivých úmrtiach najmä v kolúznych väzbách, ktoré sa udiali pri ľuďoch, ktorí boli zadržiavaní bez riadnych procesných úkonov najmä z politických dôvodov, alebo je to prideľovanie dotácií združeniam, ktoré sa venujú podpore homosexuálov, pričom na Maticu slovenskú či Slovenský zväz protifašistických bojovníkov dala ministerka Kolíková rovnú nulu. Pre stranu SMER - SD sú pri všetkom rešpekte duchovné potreby národa nadradené fyzickým potrebám homosexuálov.    

 

Dnešné vystúpenie ministerky Kolíkovej v NR SR len potvrdilo, že existuje dohoda, ktorá bola uzavretá medzi poslancami vládnej koalície v hoteli Bôrik na začiatku volebného obdobia, kedy si povedali poslanci vládnej koalície základné heslo – „všetko si musíme odpustiť, len nás nesmú dostať od koryta.“ Toto bolo heslo porady, kde si sľúbili, že nech sa deje čokoľvek, všetko bude odpustené, aby nebola ohrozená štruktúra vládnej koalície.

 

V tomto duchu sa ministerka Kolíková aj správa, pretože si uvedomuje, že je neodvolateľná, čo naznačujú aj posledné vyjadrenia politikov vládnej koalície, ktoré počúvame. Predseda strany SMER - sociálna demokracia Robert Fico zároveň na tlačovej besede porovnal ministerku Kolíkovú s jedným ministrom z 90 rokov. Toho sa počas jednej kauzy opýtali, či mu nevadí, že stavebná firma jeho brata dostala obrovskú štátnu zákazku, pričom tento minister odpovedal: „a to vlastnému bratovi nepomôžem?“ Presne obdobne sa dnes správa aj ministerka Kolíková vo vzťahu ku svojim rodinným príslušníkom. Pretože, ak raz pani Kolíková pôsobí v rodinných firmách, je spoluvlastníčka, je v týchto štruktúrach a je napojená na štátne peniaze, tak máme ako zvolení zástupcovia ľudu právo o týchto závažných skutočnostiach hovoriť.

 

Ministerka Kolíková dnes podľa všetkého dostala odpoveď od vládnej koalície, že nebude odvolaná. Bolo to vidno na tom, aká je nadšená a nabudená, ale predovšetkým, aká bola arogantná a aká bola cynická. Dnes sa potvrdilo pravidlo, že vládna koalícia môže kradnúť, zabíjať a nechať po sebe 12 tisíc mŕtvych ľudí kvôli vlastnej nečinnosti, pretože vedia, že sa im nič nestane, lebo taká je dohoda vo vládnej koalícii.

 

Pani Kolíková sa od dnešného dňa stáva verejným symbolom konfliktu záujmov. Na podanie 31 poslancov NR SR dnes ministerka Kolíková reagovala štýlom "lebo SMER", "lebo Fico" a snažila sa navodiť dojem, že ona o ničom nevedela a vraj sa len z tlačovej konferencie strany SMER - SD dozvedela, že jej nevlastná sestra spáchala trestný čin. Vnímame to tak, že si z nás a celého Slovenska pani ministerka Kolíková robí srandu, pretože nie je normálne povedať, že ona sa len teraz dozvedela, že je v nejakých firmách spoluvlastníkov, spoločné s jej nevlastnou sestrou a spoločne s jej bratom. Vo firmách, odkiaľ jej pravidelne chodia dividendy. Veď len v roku 2020 to bolo vo firme jej brata, ktorú spoluvlastní 12 zmlúv: s verejnoprávnou RTVS v objeme 1,5 milióna eur a v prípade divadla Nová scéna to bolo okolo 200 tisíc eur.

 

Vláda sa však paradoxne vo svojom stanovisku prezentovanom ministerkou Remišovou ani jednou vetou nezmenila o podvodoch okolo ministerky Kolíkovej, no na miesto toho zaplnili text frázami o Pláne obnovy, venovali sa téme homosexuálov a téme justície. Hlavnej podstate, teda kauzám pani Kolíkovej, sa dnes vláda SR nedotkla ani okrajovo.

Ministerka Kolíková nemá problém v priamom prenose zaklamať a hovoriť nezmysly. Je tu predpoklad veľkého kšeftu s budovami súdov, ktoré sa budú predávať, kupovať a stavať pri reforme súdnictva, respektíve pri zavádzaní novej súdnej mapy. Ministerka Kolíková odmietla údaj, ktorý uviedla strana SMER - SD, že má ísť okolo 300 miliónov eur na tento projekt, pričom povedala, že to nie je pravda, že je tam len 200 miliónov eur. Oficiálny Plán obnovy, ktorý ide na schválenie Európskej komisii však hovorí, že odhadované náklady na tento projekt sú vo výške 253 miliónov z Plánu obnovy, 24 miliónov v rokoch 2022 a 2023 zo štátneho rozpočtu, potom každý rok 16,5 milióna eur po spustení súdnej mapy. Vláda ide v podstate vyhadzovať v čase, keď ľudia, podnikatelia a  živnostníci strádajú a krachujú stovky miliónov eur do zbytočnej výstavby budov súdov.

 

Kolíková ďalej povedala, že reforma súdnej mapy nie je o tom, že budú stavať budovy. Teda opäť klamala, pretože pravda je taká, že pribudne aj približne viac ako 13 nových budov po celom Slovensku a ďalej sa má rekonštruovať 25 prvostupňových súdov. V nasledujúcich rokoch chcú znižovať počet okresných súdov z 54 na 30, čo bude stáť obrovské peniaze, vo výške viac ako 300 miliónov eur vrátane digitalizácie a automatizácie. Pri tomto projekte je zároveň možné, že ak Kolíkovej brat stojí za podozrivým prenajatím budovy pre ministerstvo spravodlivosti, môže byť aktívny aj v kšeftoch o výstavbu nových budov pre súdy.





Zdroj: https://fb.watch/5q495swfbi/