Tlačová beseda predstaviteľov strany SMER - SD na tému: Min. vnútra Mikulec pravidelne navštevoval dom, v ktorom býva obvinený Zeman na úteku

19.08.2021 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

R. FICO: ZVOLÁVAME MIMORIADNU SCHÔDZU NR SR, ABY SME ZASTAVILI RAZANTNÝ RAST CIEN ENERGIÍ

Jednou z tém dnešnej tlačovej besedy predstaviteľov strany SMER – sociálna demokracia bola už avizovaná výzva vláde, aby reagovala na prudký nárast cien energií a na memorandum medzi USA a Nemeckom ohľadom Nord Streamu, čo by znamenalo obrovskú stratu príjmov pre Slovensko. Reakcia vlády bola však podľa Roberta Fica ničotná.

Vývoj cien elektriny na svetových trhoch je tak dramatický, že dnes sa približuje hodnota jednej MWh k 100 eurám. Úrad pre reguláciu sieťových odvetví oznámil, že bude vypočítavať cenu elektriny pre domácnosti v roku 2022 z priemernej ceny, ktorá je dnes na úrovni 62 eur, čo je viac ako o 15 eur v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

Vývoj cien plynu je rovnaký. Cena plynu stúpla na burze o 100%, dá sa preto očakávať aj prudký nárast ceny plynu pre domácnosti a malé podniky.

Už dnes vieme, že cena elektriny a plynu pôjdu od 1. januára 2022 drasticky nahor a vláda SR nerobí nič. A to aj napriek tomu, že cena elektriny a plynu na svetových trhoch tvorí iba 40% z celkovej (konečnej) sumy energií. Zvyšných 60% tvoria položky, ktoré vie vláda spolu s úradom kontrolovať a regulovať. „Nám nezostáva nič iné, pretože 12 rokov sme s tým robili, v pondelok (23. augusta) podávame návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze národnej rady, pretože chceme, aby národná rada uznesením uložila vláde SR povinnosť zastaviť brutálne zdražovanie, ktoré hrozí od 1. januára 2022,“ uviedol na záver Robert Fico.

 

MIKULEC NAVŠTEVOVAL NÁJOMNÉHO SVEDKA ZEMANA NA ÚETKU. NA VNÚTRE MÁME ORGANIZOVANÚ ZLOČINECKÚ SKUPINU

Strana SMER – sociálna demokracia už opakovane upozornila, že minister vnútra mal a má vzťahy na mafiánsku skupinu Takáčovcov. Prvýkrát to bolo preukázateľne potvrdené úradným záznamom 5. decembra 2012, ktorý potvrdzuje, že vtedajší riaditeľ vojenského spravodajstva a dnešný minister vnútra R. Mikulec využíval služby Takáčovcov na to, aby si riešil svoje osobné spory, konkrétne na spor so susedom. SMER – SD dal návrh na odvolanie R. Mikulca, ktorý neprešiel, druhý návrh došiel 25. júla, kedy mala byť schôdza na jeho odvolávanie, no koalícia ju zmarila. „Oni nechceli túto schôdzu, pretože sa veľmi báli nových informácií, ktoré sa už šírili v kuloároch a ktoré sme my chceli na tejto schôdzi otvoriť. Prišiel za nami novinár z prostredia portálu Aktuality, ktorý povedal, že mu odmietol šéfredaktor Bárdy uverejniť článok, ktorý hovorí o priamom prepojení  ministra vnútra na Takáčovcov, v tomto prípade na pána Zemana. My sme zistili, že minister vnútra osobne pozná Zemana a že sa s ním aj pravidelne a často stretáva,“ uviedol R. Fico.

Lipšic v stredu napísal status, kde hovorí o Spoločenstve vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov, ktoré vraj chráni spravodlivosť v tomto štáte. Slovenská informačná služba (SIS) potvrdila, že na Slovensku táto vláda vytvorila systém udavačov, ktorý aby zostali na slobode, krivo svedčia a krivo obviňujú. Reč je o troch najznámejších udavačoch Takáčovcov – Dömötör, Zeman a Petrov. Tí sú spomínaní v správach SIS ako tí, ktorých Spoločenstvo používa na to, aby krivo obviňovali dopredu vybraných ľudí. „Inšpekcia, pani Santusová, ktorá bola zlikvidovaná,  začala pracovať na týchto troch pánoch, lebo vedeli, že poskytujú krivé výpovede a došlo k rozhodnutiu, že títo traja ľudia musia byť zadržaní. Dňa 20. júla došlo k zásahu inšpekcie proti týmto trom udavačom, zrazu 15 minút po zásahu polície prichádza rozkaz prezidenta policajného prezídia Kovaříka na rozkaz ministra vnútra zastaviť tento zásah. V praxi to znamenalo, že dvaja z troch ušli. Csaba Dömötör bol zadržaný a priznal sa, že vo všetkom klamal, no hlavne klamal v prípade Dušana Kováčika. Dvaja ušli, Petrova chytili pred pár dňami, namiesto toho, aby bol okamžite predvedený pred sudcu, ktorý vydal zatykač, niekoľko dní si ho kontrolovala NAKA a to Spoločenstvo, lebo ho pripravovali na ďalšie výpovede,“ priblížil Robert Fico. Prerušenie policajného zásahu bolo preto z dôvodu, že sa potvrdila informácia, že minister Mikulec pravidelne navštevoval Zemana v jeho byte na Kramároch. Tento príbeh potvrdzuje, že na ministerstve vnútra máme organizovanú zločineckú skupinu, ktorú riadi minister vnútra Mikulec a krstným otcom tejto skupiny je Lipšic a Matovič. 

Robert Fico ďalej pripomenul, že sleduje aj vývoj na Úrade inšpekčnej služby MV SR, ktorý je dočasne riadený pánom Scholtzom po tom, čo boli zlikvidovaní pán Szabó a pani Santusová. „Platí zákon o policajtoch, ktorý jasne hovorí, že ak niekoho dočasne poverím výkonom funkcie, tento človek musí spĺňať tie isté kvalifikačné predpoklady, ako keby išiel do výberového konania. Pán Scholtz bol podozrivý z vynášania informácií rôznym skupinám v minulosti a z listu pani Santusovej vyplýva, že hrubo zneužíval svoje postavenie, aby bránil Santusovej vyšetrovať manipulácie s trestnými konaniami, o ktorých sa hovorí.“ Preto SMER – SD podáva v pondelok (23. augusta) ďalší návrh na mimoriadnu schôdzu, a to na odvolanie ministra Mikulca.





Zdroj: https://fb.watch/7u0GeKbgBb/