Tlačová beseda predstaviteľov strany SMER-SD na tému: Verejné trestné oznámenie

16.07.2021 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

Predstavitelia strany SMER - sociálna demokracia dnes opäť zorganizovali tlačovú besedu na netradičnom mieste, pred budovou NAKA v Bratislave, kde podali verejné trestné oznámenie. 

Robert Fico skonštatoval, že začína mať vážne obavy, kto stojí na čele Slovenskej republiky. Podľa neho predseda vlády musí mať nejakú vážnosť a taktiež odvahu veci povedať a učiniť, keď je to potrebné. Dostal totiž dôkazy o prepojení I. Matoviča na firmu Eurolab Lambda, na čo odpovedal to, čo mu prikázal I. Matovič. Dostal relevantné informácie o tom, že R. Mikulec berie úplatky a zopakuje len slová Mikulca, ktorý povedal, že to neurobil. „Ak takto chce pán Heger pokračovať a bude takto tupo kryť všetky zlodejiny, ktoré sú okolo neho, lebo sa bojí rozhodovať, nemôže rozhodovať. Je pajác a lokaj Matoviča. Takáto vláda Slovenskej republiky nemá žiadny význam. Opätovne sa preto vraciame  k včerajšiemu dňu spred ministerstva vnútra a opätovne žiadame, po včerajších vyjadreniach ministra vnútra, aby E. Heger pristúpil k odvolaniu ministra vnútra, pretože je to preukázateľne človek, ktorý má obrovský problém s korupciu, je podozrivý z vážnych trestných činov a takýto človek nemôže stáť na čele ministerstva vnútra,“ uviedol R. Fico.

Už niekoľkokrát SMER - SD poskytol informácie, že nezávislí svedkovia, ktorí neboli vo väzbe a nie sú ani obvinení, tvrdia, že R. Mikulec pýtal a bral úplatky. Celé vyjadrenie bolo „lebo Fico, lebo SMER“ a voči SMERu a Ficovi treba urobiť právne kroky. „Ale nie my sme brali úplatky, ale pán Mikulec. Čo má minister vnútra na mysli pod tými právnymi krokmi? Že teraz zavolá tej pracovnej skupine, ktorú vytvoril na ministerstve vnútra a že mi zajtra ráno príde vykopnúť NAKA dvere? Lebo sme si dovolili dotknúť sa veľkého Mikulca, ktorý berie úplatky? Ak takto chcú fungovať, robia obrovskú chybu,“ upozornil R. Fico.

Orgány činné v trestnom konaní sú povinné konať, pokiaľ sa dozvedia informácie, ktoré nasvedčujú spáchaniu trestného činu. Preto SMER - SD podáva verejné trestné oznámenie kvôli predraženému nákupu testov. Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) kúpila 16. októbra 2020 miliónov testov od spoločnosti Eurolab Lambda z Trnavy za 3,95 eur za kus. Stále pritom nie je jasné, prečo SŠHR nenakúpili testy priamo od juhokórejskej firmy (SD Biosensor). Následne 29. decembra 2020 Sulík opäť nakúpil od spoločnosti Eurolab Lambda 2,6 milióna testov za 4,50 eur za kus. Pritom vo februári vtedajší minister zdravotníctva M. Krajčí nakúpil 20 miliónov testov priamo od juhokórejskej firmy SD Biosensor za 3,70 eur za kus. „Sulík má veľmi blízko k spoločnosti Eurolab Lambda preto, lebo predsedom predstavenstva bol jeden čas Dr. Juráš, ktorý je zakladajúci člen strany SaS. Je spoločníkom v Liberálnom dome a zaplatil vklad 25 tisíc eur do Liberálneho domu. Pán Juráš bol kandidátom do národnej rady (na 13.mieste) v roku 2012. V rokoch 2010 – 2012 ho Sulík dostal do významnej funkcie riaditeľa Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. A pôsobil ako predseda predstavenstva Eurolab Lambda. Pán Sulík mal teda kompletné napojenie na túto firmu,“ priblížil R. Fico.

K Matovičovi sa predseda strany SMER - SD opätovne vyjadril, že súčasného predsedu predstavenstva Eurolab Lambda pána Krajčoviča pozná ako vlastné vrecko. Pán Krajčovič je okrem toho aj majiteľom a konateľom spoločnosti Besst, ktorá prevádzkuje súkromnú školu, kam chodia Matovičove deti a jeho a manželka bola v orgánoch tejto školy. Tento pán navyše klamal, keď povedal, že na kúpe testov zarobili pár sto tisíc eur, pričom len za rok 2020 mali zisk 3,7 milióna eur po zaplatení daní. 

Robert Fico na záver zopakoval, že strana SMER - SD podáva verejné trestné oznámenie a požiadal NAKA, keď je taká aktívna v prípade krivých obvinení a vykopávaní dverí, aby sa venovala tomuto predraženému nákupu testov.





Zdroj: https://fb.watch/6NmgMuNpp2/