Tlačová konferencia predstaviteľov strany SMER - SD na tému: Predčasné parlamentné voľby má v rukách pani prezidentka

31.03.2021 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

Na základe dohody koaličných lídrov dnes do rúk prezidentky SR Zuzany Čaputovej podal demisiu súčasný predseda vlády Igor Matovič a zároveň zostavením vlády poverila Eduarda Hegera. Ten predložil zoznam osôb, ktoré navrhuje za členov vlády. Bežní ľudia však situácii okolo vládnej tragikomédie nerozumejú, a tiež nerozumejú, prečo vláda nerieši otázku 4 miliónov vakcín, ktoré vláda odmietla, čo sa deje na mobilných odberných miestach (MOM), kde ministerstvo zdravotníctva má vykonať previerku toho, do akej miery sú spoľahlivé antigénové testy od Siemens, prečo MOM boli odobraté príspevky.  

„Dovoľte mi, aby sme sa obrátili na prezidentku Slovenskej republiky, ktorá má dnes všetko v rukách. Dnes môže zagarantovať predčasné parlamentné voľby za predpokladu, že odmietne Igora Matoviča menovať za ministra financií. Ak ho za ministra financií menuje, zabezpečuje ďalší chaos, nestabilitu, ale hlavne preukáže, že je politicky nesvojprávna a že zastupuje záujmy nie Slovenskej republiky, ale cudzie záujmy,“ povedal predseda SMERu – SD.

Robert Fico upresnil, že pokiaľ by bol I. Matovič predsa len minister financií, SMER - SD pošle všetkým rezortným ministrom štátov Európskej únie a tiež eurozóny list s vysvetlením, kto je I. Matovič. „Nemôžeme akceptovať – pri jeho nástupe do významnej funkcie – zamlčiavanie celého radu závažných okolností týkajúcich sa minulosti Igora Matoviča. Bol preukázateľne usvedčený z plagiátorstva. V auguste 2008, aby sa vyhol avizovanej daňovej kontrole v jeho vydavateľstve, deň pred touto kontrolou fiktívne previedol vydavateľstvo na zamestnanca za cenu 4 milióny eur a pod zámienkou tohoto prevodu skryl celé účtovníctvo tejto firmy.“ Ďalej sa v liste píše, že sme včas informovali prezidentku, aké sú výhrady k nominácii tohto človeka. „Nie je možné zamlčiavať skutočnosti, ktoré ministra financií odborne a eticky doslova diskvalifikujú.“

Predstavitelia SMERu - SD sa čudujú, že pani prezidentka vôbec uvažuje o jeho menovaní do funkcie. Samozrejme, že Z. Čaputová chce, aby táto vláda pokračovala ďalej, lebo má také pokyny. SMER - SD ale chce, aby bola suverénna a podporovala Slovensko a I. Matoviča odmietla vymenovať z vážnych etických dôvodov.

Podpredseda strany Ľuboš Blaha informoval, že kandidát na ministra zdravotníctva má byť riaditeľ Ústrednej  vojenskej nemocnice v Ružomberku, gen. Lengvarský. Ten sa ale spája so záhadným úmrtím Milana Lučanského. „Pamätáte si na to, ako bol záhadným spôsobom prevezený Milan Lučanský z väzby do nemocnice v Ružomberku. Spomíname si na tie udalosti, kedy bol problém vydať zdravotné záznamy, kedy sa to podarilo až po nejakom čase a aj to minister obrany J. Naď vyhlasoval veľké pátranie, kto tento záznam dal von na verejnosť. Pamätáme si všetky tie okolnosti, ktoré viedli k zraneniam gen. Lučanského. V zdravotných záznamoch sa ukázalo, že ministerka Kolíková zavádzala verejnosť, keď neprezradila, že gen. Lučanský mal vtlačené oko a mal vážne zranenia. V tejto chvíli nominovať na ministra človeka, ktorý bol v tom čase riaditeľom tejto nemocnice, je tak trochu výsmech.“

Podľa SMERu - SD nominovať človeka, ktorý patrí do temného príbehu slovenských dejín je vyjadrenie obrovskej neúcty všetkým tým, ktorí si vážia posolstvo a životnú púť generála Lučanského.





Zdroj: https://fb.watch/4zZqBvp_VK/