Ja viem, že Matovič je prípad skôr pre psychiatra a na to erudíciu nemám

07.06.2022 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Ale skúsme sa na to, čo najnovšie stvára, pozrieť čisto politologicky. Vecne. Bez emócií. 

1. Matovič dnes obvinili Sulíka z toho, že pripravil Slovensko o 4 miliardy. V skutočnosti ho viní za niečo, čo vyrokoval Heger z OĽaNO. 

2. A keďže najsilnejšou stranou vo vláde je Matovičovo OĽaNO, Matovič vlastne hovorí, že on sám je zodpovedný za to, že Slovensko prišlo o 4 miliardy. Tomu sa hovorí politický masochizmus. 

3. Matovič zaútočil na SaS aj svojim návrhom na zvýšenie daní. Chce ním vykryť zvýšenie platov učiteľov. A áno, je mimoriadne trápne pre ministra školstva Gröhlinga, ak tento vlastne zareže platy pre učiteľov. 

4. To, čo robí Matovič, sa v trestnom práve nazýva vydieranie. V psychológii to má takisto pomenovanie - sadizmus. Ale v politológii je to vlastne lacná politická kampaň.

5. Predpokladajme, že ako dieťa malý Igor trhal žabám nohy a vyžíval sa v tom, ako sa zvíjali bolesťou. Teraz chce to isté robiť so Sulíkom. 

6. Akosi zabudol, že Sulík nie je žaba, necíti bolesť a nemá emócie. Ani empatiu. Je typický sociopat. Zaujímajú ho banky, biznis a teplé rožky. Sulík to bude znášať ďalej - ako teflón.  

7. Nekonečná telenovela Richie & Iggie bude pokračovať. A tu sa dostávame k politologickej pointe. Prečo to vlastne robia?  Slovensko je na dne a oni sa dokola hádajú? Aký to má zmysel? 

8. V skutočnosti SaS aj OĽaNO prestali vládnuť. Už si iba robia naprieky, ale nerobia to samoúčelne. Oni sú už v tvrdej predvolebnej kampani - a chcú to takto ťahať až do 2024. 

9. OĽaNO bude ukazovať, aká je SaS-ka bezcitná neoliberálna strana. Bude vymýšľať najsociálnejšie návrhy na svete, pretože vie, že im to SaS-ka vždy zablokuje. 

10. A tak Matovič nič poriadne nepresadí, ale vždy bude mať výhovorku - on je úplný Albert Schweitzer a strašný konzervatívec a hrozné prorodinný a tak, len zlí neoliberáli, ako Sulík či Čaputová ho vždy zarežú. 

11. Pre Matoviča je to užitočné.  Dúfa, že takto presvedčí jednoduchších voličov, aký je úžasný ľudomil. Chalan, čo zneužíval matku na daňové podvody - no neverte mu. 

12. Sulík na tom takisto mobilizuje svojich. Jeho voliči sú bohatí podnikatelia, prípadne sfanatizovaní mladí neoliberáli, ktorí pracujú v korporáciách a sociálny štát považujú za číre zlo. Z princípu. 

13. Každý sociálny balíček, ktorý Sulík zareže, z neho robí hrdinu pre sociopatov a zbohatlíkov. A to on potrebuje. Matovič so Sulíkom si politicky vzájomne pomáhajú - a Slovensko medzitým kvôli nim zahníva.

14. Celé je to len hra. Vypláca sa obom. Ak ich ľudia neprekuknú. V skutočnosti sú tak Matovič, ako aj Sulík, sociopati, ktorí trhajú žabe nohy - a tou žabou je Slovensko. 

15. Im nejde o žiadnych učiteľov ani rodiny. A nejde ani o egá Matoviča a Sulíka. Toto je účelová a cynická politická hra - oni likvidujú Slovensko v priamom prenose, pretože si myslia, že im to prinesie percentá. 

Nie, táto koalícia sa sama nerozpadne. Naopak - všetky tieto oplzlé hádky im náramne vyhovujú. Je len jediný spôsob, ako ich vypnúť. Referendom. Za každú cenu! 

Krásny večer, priatelia!



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/564304581733494