Konečne! Rada Európy vrátila Ruskej federácii hlasovacie práva!

17.05.2019 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Konečne! Rada Európy vrátila Ruskej federácii hlasovacie práva! Za toto som bojoval, odkedy som sa stal pred rokom a pol vedúcim delegácie NR SR v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy.

OD PRVÉHO DŇA V RADE EURÓPY SOM BOJOVAL ZA RUSKÚ DELEGÁCIU

Mal som od januára 2018 v Štrasburgu viacero zásadných vystúpení na podporu Ruskej federácie z pozície podpredsedu Parlamentného zhromaždenia, za ktorého ma v 2018 zvolili.

Bez servítky som vystupoval na podporu hlasovacích práv ruskej delegácie, tvrdo som bojoval proti rusofóbii. Niekedy sám proti všetkým.

KEĎ VÁM POĎAKUJE TOĽSTÉHO PRAVNUK

Dodnes si pamätám, ako mi došiel potriasť rukou Petr Toľstoj, pravnuk slávneho spisovateľa, keď som na Rade Európy rozprúdil diskusiu o tom, aké je nedemokratické, že takto šikanujú Rusov a oberajú ich v Štrasburgu o základné práva.

Až po tom, čo som sa postavil proti útokom Ukrajincov a Britov, našli odvahu aj ďalší a pridali sa ku mne. Túto diskusiu sme nakoniec spolu s ľavicovými kamarátmi vyhrali.

KEĎ SA BANDEROVCI SŤAŽUJÚ NA BLAHU

Dodnes si pamätám, ako zúrili Ukrajinci, keď som ich obvinil z rusofóbie a zastal som sa ruskej delegácie. Ako jeden z mála. Sťažovali sa cez diplomatické kruhy, riešili ma v ukrajinskej televízii, ukrajinskí banderovci po mne vrieskali v pléne.

Pred mesiacom v Moskve mi predseda zahraničného výboru Dumy Leonid Sluckij ďakoval za pomoc v Štrasburgu - poznajú moje aktivity a vedia, že mi ide o spravodlivosť pre Rusko.

POBEDA!

Množstvo drobných súbojov, kľúčových debát, zákulisných spojenectiev... A stálo to za to. Dnes je tu víťazstvo.

Rada Európy konečne pochopila, že bez Ruska je len béčková Európska únia, ktorá nemá žiadny reálny zmysel.

Ak Západ nedokáže rešpektovať Rusko, môžu celú Radu Európy rozpustiť.

Ruská delegácia vyhrala. Dostala naspäť hlasovacie práva.

Z pozície vedúceho slovenskej delegácie v PACE srdečne blahoželám k tomuto víťazstvu a som nesmierne hrdý na to, že som k nemu mohol prispieť.


Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2309593242612575