Koronakríza ukázala, ako ľahko sa do spoločnosti môže vkradnúť fašizmus

09.06.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Vláda vyvolá paniku a ľudia sa v obavách o svoj život radi vzdávajú svojej slobody. Presne toto sa deje na Slovensku pod taktovkou Matoviča.

Je to veľmi jednoduchý scenár:

1. Odrazu o zahraničných Slovákoch fašisti rozprávajú, že sú "psy" a koncentrujú ich do zberných táborov. Ľudí, čo majú iný názor, označujú za "hlúpych". Zakážu vám protestovať, chcú vás špiclovať a kontrolovať.

2. Nerobili to isté fašistické režimy aj v minulosti? Vymysleli si hrozbu a na jej základe začali ľudí terorizovať - spomeňte si. Nacisti hovorili o hrozbe boľševizmu a rovnakú výhovorku používali aj všetky proamerické diktatúry v Latinskej Amerike, Ázie či Afrike, keď masovo vraždili ľudí, zakazovali protesty a posielali ľudí do koncentrákov.

3. Matovič v mene koronavíru ešte dnes, keď už je jasné, že epidémia je preč, terorizuje Slovensko, straší ľudí, nadáva im a čo je najhoršie - kriminalizuje protesty. Presne podľa scenáru "katastrofického kapitalizmu", ako to opísala Naomi Kleinová - spoločnosť vystrašia a potom ľudí, ktorí sú v šoku, zbavia všetkých práv a istôt. Ani si nevšimnú a sú kompletne zotročení.

4. Predstavte si, že by niekto chcel pokutovať bratislavské deti hamburgerov, keď tu robili Majdan - to by šli liberálne médiá puknúť od zlosti. Ale keď štát prenasleduje organizátorov protestov proti Matovičovej vláde, tak sa ešte ideme tváriť, že je to v poriadku.

5. Nie, nie je to v poriadku. Kriminalizujú opozíciu, pokutujú ľudí za to, že sa búria, zakazujú demonštrácie - toto nemá s demokraciou nič spoločné a Matovič sa správa ako učebnicový tyran.

6. Nie je sám. Stoja za ním finančné skupiny a oligarchia. Vlastnia médiá, ktoré Matovičovi tlieskajú, hoci každý deň oberá ľudí o slobodu aj životné istoty. Ale to nevadí, lebo umiestňuje ľudí z Penty do kľúčových postov v štáte, bankám odpustil bankový odvod a skáče tak, ako chce USA - a preto médiá, ktoré vlastnia milionári z Penty a Esetu, Matoviča kryjú. A to isté aj liberálne mimovládky.

7. Dokonca médiá a minovládky robia aj nadprácu. Všimnite si, akí sú zohratí. Penťácka Pluska odfotí Fica pred nejakým kaštieľom a vymyslí si, že tam býva. Hej, hej, minule som videl fotku Matoviča pred Slavínom - čo myslíte, býva tam? Ale to nevadí, že ide o absolútnu hlúposť, ďalej to živia - spoločne s eseťáckym Denníkom N.

8. A náhodička náhodná, eseťácka nadácia Zastavme korupciu podá na Fica podnet na prešetrenie. Ach, tie kozmické náhodičky. Penta a Eset sa v tom celom ocitli úúúúúplnou zhodou okolností - poznáte to, asi ako big-bang, proste zhluk náhod a šup, už to bolo.

9. Nečudujme sa. Takto to funguje v každej banánovej republike, ktorú ovládajú oligarchovia a Američania. Majú v rukách svoje mimovládky a médiá, majú svojich ľudí v štátnej správe. A snažia sa likvidovať nepohodlných politikov a paralyzovať odpor ľudí. Presne toto sa deje aj na Slovensku.

10. Matovič žiaľ Slovensko premieňa na banánovú republiku, aké boli typické pre Strednú Ameriku - neoliberálne zotročovanie ľudí, ktoré drú pre americké a západné korporácie, obmedzovanie opozície a protestných hnutí, mediálny teror proti ľavici a kolenačková zahraničná politika, ktorú diktuje USA. Niečo vám to pripomína?

11. Hej, hej, takto fungovali fašisti v Čile za Pinocheta, aj fašisti v Argentíne v tom istom čase, aj v Bolívii, aj v Uruguaji, všade, kde v skutočnosti vládla CIA. Samir Amin kedysi hovoril o latinoamerikanizácii strednej a východnej Európy - presne toto mal na mysli. Premenia vás na ekonomickú kolóniu a ich miestni poskokovia zavádzajú fašistické režimy.

12. Zabudli však na jednú vec. Ľud má právo na odpor proti tyranii. Toto právo mu priznávali učenci už v novoveku - je na tom vystavaná cela naša civilizácia.

13. Môžu nás prenasledovať, môžu ľudí pokutovať, môžu ľuďom zakazovať. Jediné, čo dosiahnu, je akumulácia hnevu. Ľudia už začínajú tušiť, že toto celé, čo Matovičova vláda pácha, je len cesta do otroctva. Treba im to vysvetľovať, treba im to trpezlivo ukazovať, čo robia fašisti vo vláde, treba ľuďom otvárať oči.

14. Šírte našu pravdu, ľudia, protestujte, bojujte. Je to dôležitejšie, než si myslíte. Vďaka tomu to príde...

15. Janko Botto to vyjadril nadčasovo: No príde i prísť musí ten veľký deň súdu — a za stôl si zasadne pravda môjho ľudu!

Viva la revolución!




Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2644450382460191