MINISTER ZDRAVOTNÍCTVA ODHALIL MATOVIČOVE KLAMSTVÁ

30.03.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Minister zdravotníctva nás dnes vyzval, aby sme – kto môže – darovali krv, dokonca je možné sa objednať na presný čas, a ja túto aktivitu úprimne rád pochválim. Krv zachraňuje životy a je potrebná aj v čase, keď sa náš život kvôli koranavírusovej kríze spomalil.

A pretože tlačovku nemoderoval premiér Matovič, verejnosť sa dozvedela aj niekoľko neskreslených faktov.

Faktom napríklad je, že posledným zverejneným expertným modelom možného vývoja koronavírusovej epidémie je model zo 17. marca zverejnený za vlády Petra Pellegriniho. Na aktuálnejšie predikcie sa novinári pýtajú na každej tlačovke, ale premiér sa vždy tvári, že nie sú. A dnes sme sa dozvedeli, že novšie a presnejšie predikcie existujú. Ale premiér ich zakázal uverejniť. Ani minister zdravotníctva to nesmie, lebo, parafrázujem, „bude záležať od pána premiéra, kedy sa rozhodne to zverejniť vám ostatným...“. Tak ich láskavo zverejnite aj „nám ostatným“ všetkým Slovákom, pán premiér! Toto je tá vaša transparentnosť a hovorenie pravdy ľuďom?

Minister dnes usvedčil premiéra z klamania verejnosti aj v súvislosti so zvýšením počtu testovaných ľudí. Od prvého dňa krízy dodnes počet realizovaných testov závisí od medicínskej indikácie, ako bola nastavená za vlády Petra Pellegriniho. Aj napriek tlačovkovým vyhláseniam sa to nezmenilo! Testuje sa rovnako určený okruh ľudí, žiadna zmena! Len s väčším počtom chorých a s väčším počtom Slovákov vracajúcich sa zo zahraničia prirodzene stúpa, alebo klesá denný počet potrebných vyšetrení. Dnes to potvrdil aj minister zdravotníctva a usvedčil svojho šéfa zo lži.

A do tretice... Koľkokrát sme za posledný týždeň počuli bájku o prázdnych skladoch a ako sme boli nepripravení? Dnes minister zdravotníctva potvrdil, že máme 70 tisíc respirátorov pre zdravotníkov, ktoré zabezpečila Pellegriniho vláda. Napriek tomu zakázali predaj respirátorov verejnosti, lebo ďalšie sa už nedajú zohnať. A rovnaký problém, podľa slov nového, nie starého ministra, majú všetky okolité krajiny! Tretíkrát, zásah do čierneho.

Pán premiér, vyzývam vás, zverejnite všetky údaje a analýzy, ktoré pred všetkými Slovákmi tajíte. A prestaňte nás už klamať, aby vás z klamstiev neusvedčili aj ďalší vaši ministri.



Zdroj: https://www.facebook.com/riso.rasi/posts/3837945099564007