PLES V OPERE JE ZACHRÁNENÝ

23.03.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Nová ministerka kultúry Milanová, chce prioritne riešiť núdzovú podporu pre umelcov. Na základe výzvy filmárov, im vláda a Ministerstvo kultúry chcú prioritne zabezpečiť núdzovú podporu. Otázkou je, kedy sa mienia zaoberať ostatnými odvetviami postihnutými koronakrízou...?

Myslím, že nová ministerka kultúry takto elegantne urobila prvý krok, aby si zabezpečila uznanie, “kompetentosť” a mlčanlivosť umelcov. Som zvedavý, či aj teraz bude Stanke a spol. protestovať voči Milanovej, z ktorej životopisu vieme akurát to, že vyštudovala slovenský jazyk, literatúru a dejepis.

Zabudnite na výzvy na aké sme boli zvyknutí pri ministerke kultúry Ľubici Laššákovej, ktorej neustále vyčítali hlavne nekompetentnosť. Keď sa však pozriem na jej životopis, nemám ten pocit. Po škole Ľubica Laššáková pracovala ako zástupkyňa šéfredaktora v časopise, neskôr v Slovenskom rozhlase ako moderátorka, redaktorka či vedúca odbornej redakcie spravodajstva a publicistiky. Bola aj programovou manažérkou Parku kultúry a oddychu Banská Bystrica a prednostkou Okresného úradu v Banskej Bystrici.

Zaujímavé je, že nikto z odbornej verejnosti sa ešte nepozastavil nad kompetentnosťou Budaja ?➡️? alebo Gröhlinga ??‍?



Zdroj: https://www.facebook.com/risoeliassmersd/posts/196034611839108