Politické diskusie dnes opäť priniesli niekoľko pikantných momentov

05.10.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Politické diskusie dnes opäť priniesli niekoľko pikantných momentov: 

1. Núdzový stav vláda vyhlásila úplne zmätočne. Pánovi vo Zvolene, ktorý ukradol čokoládu, hrozí 10 až 15 rokov basy. Laco Kamenický to dnes Sulíkovi vysvetlil úplne presne - toto je jednoducho škandál.  

2. A keď si dovolíte spáchať ešte ťažší zločin ako čokoláda a budete nebodaj protestovať proti vláde a príde vás päťdesiatjeden, možno vám dajú aj doživotie! Lebo sa boja ľudí v uliciach, boja sa odborov, boja sa protestov. 

3. Toto je Matovičova vláda! Takéto drakonické tresty nemajú ani v Saudskej Arábii. Boja sa ľudí a zavádzajú totalitu. Covid je len zámienka - oni si núdzovým stavom vystavili bianko šek, aby mohli prenasledovať ľudí a opozíciu. 

4. Ľudia sú prirodzene naštvaní a chcú protestovať. Berú im živobytie, berú im slobodu... a medzitým kradnú bagrami. Igor Matovič si tu vybavuje státisícové kšefty cez svoju manželku, Boris Kollár si cez Tipos posiela státisíce do svojho rádia a popritom laškuje s transsexuálmi, Richard Sulík odovzdáva strategický majetok do Nemecka... 

5. Mimochodom, Richard Sulík bol poradcom Ivana Mikloša, ktorý rozpredal prakticky celú našu energetiku. A tento pán dnes vyčíta Smeru, že sa našim vládam podarilo naspäť zoštátniť iba niektoré podniky a nie všetky. To nevymyslíš, to je Sulík. 

6. To je ako keby bankový lupič vykradol desať bánk a potom by vyčítal polícii, že dokázala nájsť jeho lup iba z polovice týchto bánk. Pánkovi zjavne nechýba zmysel pre humor ani pri páchaní ekonomickej vlastizrady. 

7. Juraja Šeligu na RTVS som vydržal počúvať asi dve minúty a prepol som. Prepáčte, to jednoducho nejde počúvať. Tridsaťročný arogantný krikľúň, ktorého si Kiska pri majdane ochočil ako domáce zvieratko, dnes nabubralo poučuje národ a dáva patetické výzvy - to je také nedôstojné. 

8. Juraj Šeliga, to je taký Karol Bacílek neskorého kapitalizmu. Chcel by kriminalizovať opozíciu, odsudzuje ako komunistu ešte aj Alexandra Dubčeka, vyhráža sa oponentom, prská ako nabudený zväzáčik. Z toho sa až žalúdok obracia. Nie, tohto pána nesledujem. Z princípu. 

9. Inak, spolu so Šeligom a Farskou stáli na bratislavskom námestí pri majdane proti Robertovi Ficovi aj naši zaslúžilí herci ako Richard Stanke, Táňa Pauhofová či Juraj Kemka. Vďaka nim je vo vláde Igor Matovič. Ja fakt neviem, prečo dnes vyplakávajú. 

10. Pauhofová vyplakáva pre SME, Kemka pre Nový čas, Stanke vyplakáva na pleci svojho Štepánka. Vraj im vláda nepomáha a umelci sú na dne. No však ale toto ste chceli, páni herci, dámy herečky, či nie? My sme vás pred Matovičom varovali. No vy ste vrieskali po námestiach.  

11. Mne je samozrejme ľúto, že vláda krágľuje kultúru na Slovensku. Osobitne mi je ľúto normálnych umelcov, ktorí sa nepchali do politiky a naopak, robili Slovensko lepším a krajším. 

12. Všetko od folklórnych súborov až po ľudových muzikantov. Týchto ide vláda ekonomicky zlikvidovať. A tí si to na rozdiel od Stankeho a Kemku určite nezaslúžia. 

13. A viete - vyhovárať sa, že nemajú peniaze. Ja len pripomínam prepočty nášho slávneho premiéra Matoviča. Ten tvrdil, že z EÚ doniesol 44 miliárd. Zároveň tvrdil, že 30 miliárd ukradol Smer. A plus si rekordne navýšil deficit a má k dispozícii aj zhruba 6 miliárd.

14. Takže podľa prepočtov Igora Matoviča - nie našich, Matovičových! - by mala mať vláda k dispozícii 80 miliárd. Pripomínam, že trináste dôchodky stoja zhruba 600 miliónov, čo je len zrnko piesku pri tejto sume. 

15. Tak prečo je problém dať finančnú pomoc umelcom, dať trináste dôchodky seniorom, dať minimálnu mzdu robotníkom, pomôcť športovcom či živnostníkom? Prečo? Akosi im to nevychádza, expertom. Ničia Slovensko a vyhovárajú sa ako malé deti. 

Dovoľte na záver zablahoželať Lacovi Kamenickému k dnešnému výbornému výkonu na Markíze a predovšetkým k jeho dnešným okrúhlym 50.narodeninám! 

Všetko najlepšie, amigo! 

Zažili sme toho spolu veľa a ešte veľa zažijeme - vencerémos



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2756852861219942