Pomaly uplynie 100 dní odkedy vznikla nová vláda

17.06.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Bilancovanie tých 100 dní je v podstate jednoduché. Chaos, zastrašovanie, FB statusy, odmietanie diskusie, urážanie oponentov(nielen politických), neschopnosť riešiť problematické situácie, vyhováranie sa na kohoľvek, neochota prevziať zodpovednosť, sporadicky duch svatý a opať len chaos....
Na MZ sa porady začínajú a končia “modlením” a medzitým sa odvolávajú odborníci bez možnosti diskusie.
Na MPSVR sa riadia príkazmi KBS a vytvára sa tlak na odchod odborníkov a dlhoročných pracovníkov.
Samostatnou kapitolu je predseda vlády p. Matovič. P.premiér nevyužil týchto 100 dní pozitívne. Naďalej ostal v pozícii akéhosi ostreľovača, uráža nielen svojich koaličných partnerov ale aj tých naozaj obyčajných ľudí (naposledy jarmočníkov), ukazuje svojim vulgárnym prstom a slovníkom na hocikoho, kto s ním slepo nesúhlasí a nie je pripravený a zjavne ani schopný, viesť konštruktívnu diskusiu ktorej predpokladom je aj kritika druhých strán.
Vláda ako celok nemá v princípe žiadnu predstavu a ani názor nato, čo by malo nasledovať v kratko, stredno a dlhodobom horizonte, aké prioriry a projekty chce podporovať a akými nástrojmi. Následkom takejto zmatočnosti bola štátna karanténa, urážky našich občanov pracujúcich v zahraničí, neustále strašenie ľudí zo strany p.predsedu vlády alebo jeho ničím nepodložená trucovitosť v efektívnejšom uvoľňovaní ekonomických pravidiel.
Dozvedáme sa, že neexituje žiaden relevantný dokument z “krízových štábov”, sposobíme si medzinarodnú reputačnú hanbu s urýchlenými “výkrikmi” členov vlády o odpočúvaní štátnej siete, napriek tomu, že to nijako a nikým nebolo doteraz preukázané. Predseda vlády vypúšťa “úvahy” o obmedzení práva na štrajk, určuje koho listy sú a koho nie sú preňho relevantné, teda ktorí občania ho zaujímajú a ktorých treba vo fejsbukovom statuse uraziť.
Slovensko čaká naozaj náročné obdobie. Prognozy naznačujú že spomedzi krajín EÚ práve nás čaká výrazný prepad HDP. Vláda nevyužila ostatné mesiace na prípravu reálnych stratégií. Ministri nemajú predstavu čo a najma ako ďalej.
Je to smutný obraz.
Za štát však nesieme zodpovednosť všetci, každy v rámci svojich kompetencií a možností. Úlohou opozície je na slabé miesta upozorňovať a ponúkať riešenia. 
Robím to na každom zasadnutí výboru NR SR pre EZ.

PS:... ako vždy, aj tento status som napísala slušne. Tak poprosím hysterických prívržencov I. Matoviča aby sa aspoň pokúsili slušne a k veci vyjadrovať. O bývalej vláde sa písalo predchádzajúce 4 roky a teda rozhodne iným slovníkom aký používam ja. Všetko ostatné si slobodne publikujte na VAŠICH profiloch.
Peace ✌🏻😉🙂



Zdroj: https://www.facebook.com/monikabenovaep/posts/10151405289129969