Pozrel som si Matoviča na Markíze a neviem, či sa smiať alebo plakať

17.04.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

1. Puškárová sa ho spýtala, aké má riešenia. A aké máte vy? – odpovedá predseda vlády Slovenskej republiky moderátorke televíznej relácie. Lebo logicky – riešenia nemajú predkladať predsedovia vlády, ale zamestnankyne Markízy. Famózne! S takýmto premiérom sa hneď človek cíti bezpečnejšie.

2. Z humoristického hľadiska nastal vrchol relácie, keď sa Puškárová spýtala Matoviča – aký máte plán? Keď ešte nebol pri moci, tak Matovič dokázal vyskloňovať slovo "plán" vo všetkých pádoch v priebehu troch minút - furt len táral o tom, že vláda nemá plán. A odrazu sa mu to vracia ako bumerang. Perfektné. Puškárová sa ho pýta na jeho plán a on tam len tam čumí ako teľa na nové vráta. Dozvedáme sa, že jeho plán je mať plán. Ležím na zemi od smiechu.

3. Samozrejme, nemohla chýbať ani Igorkova pravidelná chvíľka pre plač. Tentoraz to zvládol len so zachveným hláskom a zaslzenými očičkami. No chápete – z Matoviča sa nám stáva úplný Terminátor.

4. Igorko sa nám poťažkal, že sa cíti ako „zbitý pes“ a že túži po tom, aby nemusel nosiť „šatku na hube“. Jasné, dá sa to povedať aj slušne a chlapsky – ale to by sme nemohli mať za predsedu vládu ufňukanú kofu z trhoviska. Naša Igorka.

5. Život je dôležitejšie ako peniaze. To je hlavné Matovičove krédo. Hej, hej, a preto nedal testovať ľudí v DSS-kách a zomreli štyria ľudia v Pezinku. Lebo mu tak strašne záleží na živote. Že ho ústa nebolia. Pardon – Matovič nemá ústa, ale hubu. Takže – že ho huba nebolí.

6. Ono to znie tak hrdinsky. Život je viac ako peniaze a kvôli tomu neotvoríme malé slovenské obchodíky. Má to ale drobný háčik: nadnárodné reťazce sú v pohode otvorené a plné ľudí. Lebo tam o život prísť môžete. Tam už na peniazoch odrazu záleží. Lebo to sú peniaze, ktoré plynú do vačkov zahraničných vlastníkov. A tým treba pomáhať, že Igorko.

7. Sulík to priznal na plné ústa - Matovičova vláda prakticky zlikvidovala slovenský maloobchod. A áno, Sulík potvrdil aj to, že Matovičova vláda neuveriteľne pomáha veľkým zahraničným reťazcom, ktoré majú od vypuknutia koronavírusu kráľovské zisky. Logicky – keď si kávovar nemôžeš kúpiť v malom elektro na ulici, lebo musí byť zavreté, tak si ho kúpiš v Tescu, ktoré je otvorené. Slovák skrachuje, nadnárodný kapitál sa topí v peniazoch. Gratulujeme, Igor.

8. Ak je život dôležitejší ako peniaze, Igorko, tak prosím vysvetli zahraničným reťazcom, že z tých nechutných ziskov, ktoré si nahrabali za posledné mesiace, im štát jednoducho zoberie všetko, čo sa vymyká normálu. A z týchto peňazí sa bude financovať ochrana života všetkých ostatných. Čo povieš? Alebo len ak ide o Slovákov, na peniazoch nezáleží?

9. Pretože je choré, aby niekto bohatol na nešťastí iných a štát od neho nežiadal ani elementárnu solidaritu. Normálny predseda vlády by siahol na zisky reťazcov a prerozdelil ich tým, ktorí to potrebujú. Ale to by Matovič nesmel slúžiť nadnárodnému kapitálu a bankám. Asi by ste si mali upraviť krédo, pán premiér – pre vás sú peniaze zahraničných reťazcov viac než život Slovákov.

10. Mňa by len fakt zaujímalo, prečo musel kvôli týmto trápnym 15 minútam na Markíze zrušiť koaličnú radu. Vláda nemá dohodu na programovom vyhlásení, horia im problémy v rómskych osadách, ekonomika ide ku dnu a plačko považuje za svoju prioritu zrušiť si celý svoj program a ísť sa vyplakať do Markízy. No jasné, že potom nič nefunguje, keď predseda vlády nič neriadi, len sa predvádza pred kamerami.

KEĎ SI SI POPLIETOL SVOJU ÚLOHU S HOVORCOM PREDSEDU VLÁDY

Matovič neponúkol žiadne riešenia. Ešte nikdy. Týždeň sme strácali čas tým, že obviňoval Pellegriniho. Potom sme strácali čas jeho blúznením o blackoute. Teraz týždeň strácame čas jeho hádkami so Sulíkom.

Výsledok – ten chlap nič nerobí, len tlačovky.

Ostáva nám posledná nádej – že tie riešenia nájde fakt tá Puškárová. Lebo Matovič toho zjavne nie je schopný.




Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2598725937032636