Ráno som priletel z Bieloruska, otvorím počítač a nikto na Slovensku nerieši nič iné ako video Roberta Fica. Pritom nič zlé o Rómoch nepovedal.

06.09.2019 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

FICO SA ZASTAL BEŽNÝCH ĽUDÍ Z KRČIEM - ZASTREĽTE HO!

Len sa zastal bežných slovenských ľudí z krčiem, ktorí musia žiť v strachu, že ich tu bude šikanovať polícia za to, že povedia slovo "Cigán" či si zanadávajú na Rómov vedľa z osady. A to je fakt choré.

Sociálna demokracia musí stáť na strane týchto bežných ľudí, do ktorých od rána do večera kopú arogantní liberáli z mestských kaviarní, ktorí živého Róma videli len z auta v Žehre, cestou, keď sa šli zhúliť na Spišský hrad.

Ako chcete riešiť rómsku problematiku, keď zakážete ľuďom rozprávať, čo ich trápi?

UŠLA VÁM POINTA, SLNIEČKA!

Fico má moju plnú podporu. Mne sú ukradnutí nejakí poslanci ĽS-NS, veď to predsa vôbec nebola pointa jeho videa - to bol len nepodstatný kontext.

Tu ide predsa o bežných ľudí zo Slovenska. Tu ide o rómsky problém. O tom Fico hovoril.

Nemôžete z bežných ľudí robiť nacistov či fašistov len za to, že cítia nespravodlivosť a hnev. Úlohou ľavice je riešiť tento sociálny problém a nie kopať do ľudí.

TO, ŽE ODMIETAŠ FAŠIZMUS, NEZNAMENÁ, ŽE MÁŠ BYŤ ODTRHNUTÝ OD REALITY

Fico zdôraznil, že je antifašista a odmieta rasizmus. Poznám ho roky a viem, že to myslí úprimne.

Ale to neznamená, že bude ignorovať, že Slovensko čelí rastúcemu odporu väčšinovej populácie proti tomu, čo sa deje v osadách.

Jasné - poďme to riešiť systémovo, sociálne, komplexne, pokrokovo - ale pointa je, poďme to riešiť! A nebojme sa o tom hovoriť! Tvrdo a nahlas!

Lebo inak ľudia začnú hľadať extrémne a skratkovité riešenia! A keď ich budete trestať za to, že vidia problém, tak just to hodia Kotlebovi - čo to nevidíte, kávičkári?!

KEĎ MESTSKÍ LIBERÁLI NAHÁŇAJÚ HLASY FAŠISTOM...

Slniečka sa môžu aj ohádzať o zem - nemajú s ľavicou či humanizmom nič spoločné, pokiaľ sa nevedia zastať normálneho bežného človeka.

Rómsky problém nevyriešime tým, že budem zatvárať pracujúcich ľudí, ktorí v krčme nadávajú na Rómov.

To nie je o nejakej generalizujúcej nenávisti voči Rómom. O ničom takom Fico nehovoril. Naopak.

Je to o tom, že ľudia odmietajú rómsku kriminalitu a za to ich predsa nemôžete trestať. Čo je na tom rasistické?

Je to o tom, že ľudia odmietajú, aby rómske deti rodičia znásilňovali a týrali v osadách. Je rasistické, ak vám je z toho zle?

Je to o tom, že ľudia chcú žiť v pokoji a bezpečí. Je rasistické, ak nechcete, aby vaše dieťa dobili nejakí chuligáni, ktorých v osade nenaučili, že násilie nič nerieši?

Ak toto budete ľuďom tvrdiť, tak len nahrávate fašistom. A presne to robia slniečka už roky - sú tými najväčšími spojencami krajnej pravice. Vďaka nim prekvitá, vďaka nim rastie.

ĽUDIA SI ŽELAJÚ PORIADOK - NA TOM NIE JE NIČ ZLÉ

Represia proti iným názorom nie je riešenie. Nič iné Fico vo videu nepovedal.

Nehádzal nikoho do jedného vreca, nenavrhoval žiadne extrémne opatrenia voči Rómom.

Iba upozornil na problém, ktorí majú bežní pracujúci ľudia, ktorých ako sociálni demokrati musíme zastupovať, je to naša psia povinnosť!

Ľudia si želajú poriadok - prejdite sa po slovenských dedinách, pri ktorých sú rómske osady a porozprávajte sa s bežnými rodinami.

Nie s intelektuálmi z bratislavských mimovládok, ktorých financuje Brusel či Washington. Tí ľudia v živote Róma nevideli, tí len mudrujú o ľudských právach. Sú komplet odtrhnutí od reality.

SOCIALIZMUS VEDEL, AKO RIEŠIŤ RÓMSKY PROBLÉM

Keď sa spýtate bežných ľudí, tak vám povedia, že poriadok s Rómami tu bol za socializmu, keď museli pracovať, tak ako každý. A áno, socializmus im dal prácu, na rozdiel od kapitalizmu. Toto treba riešiť!

A ak Rómovia kradli, tak išli natvrdo do basy, kde museli drieť ako murovatí - nechodili tam prezimovať ako do trojhviezdičkového hotela, čo je bežnou praxou dnes. Mali pokoru, pretože polícia mala autoritu. A tak to má byť.

Tí, ktorí chceli, dostali vzdelanie a vďaka tomu dnes môžu žiť plnohodnotný život. A tak to má byť.

Tí, ktorí sa rozhodli pre zneužívanie systému, boli potrestaní. A tí, ktorí ubližovali svojim deťom, dostali od štátu cez pysk. A tak to má byť.

PO ROKU 89 DOŠIEL BORDEL A TU MÁTE VÝSLEDOK!

Nikto rómskej populácii nepomohol tak ako socializmus. Pretože im dal vzdelanie, sociálne práva a nastolil poriadok. Chce niekto povedať, že bývalý režim bol fašistický? Choďte to povedať veteránom z SNP a opľujú vás do tváre.

Po roku 89 došla chudoba, zločin a bordel. A rómsky problém sa prestal riešiť, lebo - ľudské práva. Odrazu nemôžete o probléme hovoriť, lebo z vás spravia rasistu. Výsledok je sociálne napätie, ktoré rozožiera Slovensko. Vrie to. Kvôli liberálnym magorom. Kvôli bordelu, čo prišiel.

A za to nemôžu tí bežní dobrí slovenskí ľudia, ktorí dnes žijú pri rómskych osadách. Za to môže liberalizmus, ktorý dáva ľuďom práva bez istôt, práva bez povinností, práva bez dôstojnosti. Neviňte za rómsky problém tých, ktorým ničí život.

Ak chceme Rómom pomôcť, tak treba ísť do terénu a hľadať riešenie, ktoré nebude frustrovať väčšinové obyvateľstvo. Inak bude nenávisť len rásť.

A nikto viac nepomáha nárastu tzv. anticiganizmu, než slniečka z mimovládok, ktoré chcú trestať každého, kto vôbec upozorní na to, že tu je problém.

MESTSKÍ LIBERÁLI VERZUS PRACUJÚCI ĽUDIA

Celá tá trápna spŕška hejtu voči Ficovi za jeho video ukázala, že Slovensko je rozdelené na dva tábory.

Liberálni inťoši, či už sa zastrešujú ľavicou alebo pravicou, považujú za rasizmus úplne všetko, čo nejde podľa manuálov z ľudskoprávnych mimovládok z Nemecka a Švédska.

Väčšinou sú to dobre živené mestské typy, ktoré kašľú na záujmy robotníkov a bežných ľudí - riešia len menšiny a kopú do ľudí práce. Namiesto riešení ponúkajú vzletné frázy a bežný človek, ak náhodou nie je Róm, je pre nich len odpad, lúza, potenciálny rasista a šovinista.

A keď dôjde na Fica, je jedno, či sa hrajú na ľavičiarov, alebo pravičiarov, odrazu sú všetci najlepší kamaráti a spoločne sa objímajú na stránke Zomri. Ako by ich jedna mater mala.

No a potom tu máte normálnych pracujúcich ľudí z malých miest a dedín, ktorí sa živia tvrdou robotou. Tí sa nechodia vyburovať na stránku Zomri, ani nejdú podávať trestné oznámenia na Roberta Fica.

Tí sú radi, že sa ich niekto zastal. A že hovorí ich jazykom. A že chce riešiť problém, ktorý tu jednoducho existuje.

FICO U ĽUDÍ ZABODOVAL - JA VIEM, ŽE TO BOLÍ

Nikto nechce Rómom ubližovať. Ale ani oni nesmú nikomu ubližovať. Je úlohou ľavice ponúkať sociálne riešenia. A pomáhať pracujúcim ľudom.

Ešte raz: nekopať do ľudí, pomáhať im.

To je jediná cesta, ako poraziť fašizmus.

Nič iné Robert Fico nepovedal. A ľudia to vidia a stoja na jeho strane.

A čím viac budete Fica lynčovať, tým viac ho budú ľudia milovať.

Frustrujúce, že?


Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2392297924342106