Slovensko potrebuje žIť, aj napriek Matovičovi

14.04.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Pred Veľkou nocou Matovič sám deklaroval, že následky veľkonočných opatrení uvidíme za tri týždne. Áno, tak dlho to trvá, kým sa epidemické opatrenia prejavia. A uplynulú sobotu boli tri týždne, čo sa Matovič stal premiérom. Dnešná dobrá situácia s epidémiou na Slovensku je výsledkom opatrení vlády Petra Pellegriniho a Matovič to dobre vie. Nepoďakuje, zabudnite. Už dnes to vydáva za svoj úspech.

Líder by mal v ťažkých časoch viesť krajinu a vidieť ďalej, za horizont. Naša vláda pod vedením Petra Pellegriniho prijala razantné opatrenia, ktoré odvrátili najväčšie nebezpečenstvo epidémie a to preťaženie zdravotného systému. Počuli sme okolo toho veľa prázdnych rečí, ale šírenie nákazy je dnes také, že ho zdravotnícky systém zvládne. A ľudia nebudú umierať na chodbách nemocníc, ako straší Matovič.

Líder by mal v ťažkých časoch viesť krajinu a vidieť ďalej, za horizont. Dnes by sme mali od premiéra počuť, aké opatrenia robíme, aby sme nepreťažili ďalšie kľúčové systémy krajiny – sociálny a hospodársky systém. Opatrenia, aby sme po obetiach koronavírusu nepočítali obete hospodárskej recesie, nezamestnanosti a sociálnych nepokojov. Opatrenia, aby sme za každý zachránený život v čase epidémie neplatili 2-3 zmarenými životmi po jej skončení.

Líder by mal v ťažkých časoch viesť krajinu a vidieť ďalej, za horizont. Matovič sa, žiaľ, utápa vo vydávaní a odvolávaní nezmyselných dopravných opatrení, v dokazovaní toho, či včera s „blackoutom“ mal pravdu, alebo nemal, v naťahovaní sa s aktivistami a mimovládkami a vo najmä vo svojej sebaprezentácii. Nevidí nie že, za horizont, ale často ani za svoju najbližšiu tlačovku. Sme krajina bez lídra.

V parlamente sme pripravení! Podporíme všetky rozumné opatrenia, ktoré Slovensko potrebuje, aby sme nepreťažili sociálny a hospodársky systém. Slovensko sa potrebuje nadýchnuť a žiť, lebo bez toho sa z víťaza bola proti epidémii staneme porazenými. Žime opatrne, rozumne, ale žime ďalej. Aj bez lídra, a aj napriek Matovičovým nočným morám, aj napriek jeho strašeniu. Ja v parlamente každé zmysluplné opatrenie vlády podporím.



Zdroj: https://www.facebook.com/riso.rasi/posts/3888996904458826